به گزارش سایت خبری پرسون، حجتالاسلام حسین انصاریراد، درباره این که پس از برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری جریان اصلاحات با انتقاداتی از سوی بدنه خود و برخی از فعالان سیاسی این عرصه مواجه شد به طوری که حتی مطرح شد این جریان برای اینکه در عرصه سیاسی بخواهد حضور داشته باشد باید دست به یک اصلاح ساختار جدی بزند، در غیر اینصورت طولی نمیکشد که اصلاحات از ادبیات سیاسی کشور کنار گذاشته خواهد شد، گفت: اصلاحات کاملاً سرجای خود قرار دارد؛ چراکه مطالبه اصلاحات از طرف عموم مردم مطرح میشود و تنها عده قلیلی که شاید به ۱۵ درصد هم نرسند جزو این جریان نیستند واِلا مابقی جامعه و مردم مطالبه اصلاحات دارند.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با بیان این که جامعه از بخش عظیمی از سیاستهایی که ظرف این ۴۰ سال در کشور اجرایی شدند، ناراضیاند و به دنبال اصلاحات هستند، عنوان کرد: اقبال به اصلاحات از طرف ملت، عموم جامعه ایران، نخبگان، دانشمندان، دانشجویان، دانشگاهیان، اساتید، طبقه متوسط و حتی روستائیان بسیار جدی و اساسی است و برای مطالبه آن لحظه شماری میکنند.
وی یادآور شد: مردم یک دوره طولانی نسبت اصلاحطلبان دل بستند و در انتخابات شرکت کردند حتی در انتخاب آقای روحانی چه در دوره اول و چه دوره دوم شرکت کردند و به ایشان رأی بالایی دادند، حضورشان بسیار عالی بود. آنان به امید شعارهایی که آقای روحانی میدادند و با تکیه بر حمایتی که اصلاحطلبان از وی کردند، در انتخابات حاضر شدند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب خاطرنشان کرد: قبل از انتخاب آقای روحانی از سوی مردمی که خواهان اصلاحات بودند، آنان در آغاز اصلاحات در دوم خرداد سال ۷۶ در اولین دوره آقای خاتمی با یک حضور بسیار عالی در انتخاب شرکت کردند، آن زمان مطالبه مردم و دلبستگی آنان به اصلاحات و اصلاحطلبی بسیار جدی بود؛ اما بعد از این دورهها مردم نتیجه اصلاحات را احساس نکردند و مشاهده کردند شعارها عملی نشده و برنامهها و سیاستهای اعلام شده اجرا نشده است.
وی با اشاره به این که آقای روحانی در این چند وقت اخیر تقریباً از تمام شعارهای اصلی سر باز زد و مردم از اصلاحطلبان مایوس شدند، عنوان کرد: نتیجه اتفاقات و عدم تحقق شعارها این شد که در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری اصلاحطلبان موفق نشدند و رأی بسیار محدودی به دست آوردند که قابل قیاس با گذشته نبود.
انصاریراد درباره این که اصلاحطلبان چه کاری باید انجام دهند که سرمایه اجتماعی خود را داشته باشند، گفت: اصلاحطلبان باید خودشان را با مطالبات ملی و اساسی مردم هماهنگ کنند یعنی رسماً اعلام کنند آن چیزی را که طلب میکنند همانی است که مردم دنبالش هستند.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اصلاحطلبان باید عنوان کنند به دنبال آن چیزی هستند که مردم میخواهند و آن را مطالبه میکنند، تا جامعه و افکار عمومی احساس کند که اصلاحطلبان عملاً و قولاً در کنار آنها هستند و همراهیشان میکنند و دنبال مطالباتشان میروند.
وی با بیان اینکه مردم باید مشاهده کنند اصلاحطلبان برای مطالبات آنها فداکاری میکنند و حاضرند هزینه بدهند، اظهار داشت: اگر مردم همراهی اصلاحطلبان را ببینند در این صورت لجاجتی ندارند؛ چراکه مردم اصلاحات میخواهند و اگر احساس کنند اصلاحطلبان و بزرگان اصلاحطلب واقعاً دنبال اصلاحات هستند و حاضرند هزینه آن را بپردازند آنان هم کاملاً همراهشان خواهند بود و همراهی میکنند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب افزود: به عنوان مثال شما به نمونه کاندیداتوری آقای تاجزاده نگاه کنید؛ اکثریت مردم با شعارهایشان همدل و همراه بودند و اگر تایید صلاحیت میشدند قطعاً از حمایت اصلاحطلبان و مردم برخوردار میشدند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که گفته میشود حاکمیت یکدست شده و مجلس، قوه قضائیه و ریاستجمهوری متعلق به یک جناح است و مطرح میشود ممکن است مشکلات به واسطه همین یکدست بودن و نبود نظرات مختلف آنطور که باید و شاید حل نشود، اظهار داشت: آنچه که در حال حاضر در کشورمان مشاهده میکنیم؛ شکستهای مختلفی است که از نظر اقتصادی، فرهنگی، بهداشتی، سیاست داخلی، بانکها و مسائل حقوقی مردم از آن رنج میبرند و فریادشان بلند است و همه اینها سر جمع محصول کار اصولگرایان است و تردیدی در این وجود ندارد.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اصلاحطلبان در گذشته مقهور اصولگرایان شدند، عنوان کرد: آقای خاتمی در سازمان ملل هنگامی که آن نطق آنچنانی را انجام داد، رئیسجمهور آمریکا تا پایان نشست و برای او کف زد و بسیار مایل بود که با آقای خاتمی ملاقات کند اما این اجازه به آقای خاتمی داده نشد کما اینکه به آقای روحانی هم این اجازه داده نشد.
وی تاکید کرد: وضعیتی که امروز در کشورمان با آن مواجه هستیم و این فریاد مردم که به لحاظ شکست سیاستها در بخشهای مختلف سیاست خارجی و داخلی بلند است، محصول سیاستهای جریان اصولگرا است. بنابراین جا دارد اصولگرایان بعد از ۴۰ سال از شکستها و از این وضعیتی که امروز وجود دارد، عبرت و تجربه بگیرند و تصمیمات قاطعی اتخاذ کنند که مشکلات رفع شود.
انصاریراد خاطرنشان کرد: اصولگرایان در حال حاضر همه قدرتها را در اختیار دارند، آنان مجلس، ریاستجمهوری و قوه قضائیه را در اختیار دارند و نهادهای دیگر هم آنان را پشتیبانی میکنند، بنابراین جا دارد از این شکستها عبرت بگیرند؛ ما هم از خداوند مسئلت میخواهیم که این توفیق را به اصولگرایان بدهد که مشکلات را هم در سیاست داخلی و هم در سیاست خارجی رفع کنند و در مسائل اقتصادی، فرهنگی، قضایی و در تمام بخشهای مدیریت کشور تجدیدنظری انجام دهند تا بتوانند رضایت و اعتماد مردم را جلب کنند.
وی تاکید کرد: اگر حکومتی، حمایت ملت را نداشته باشد، هیچ چیزی ندارد. تصمیمگیران اگر اعتماد ملت را نتوانند جلب کنند؛ اگر رضایت ملت را نتوانند جلب کنند، اگر به خواستهها و اراده ملت توجه نشان ندهند و اگر اصلاحاتی که مورد مطالبه ملی است، انجام ندهد قطعاً با شکست روبهرو خواهند شد و به سوی سرنوشت خطرناکی میروند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تاکید کرد: چیزی که بسیاری از کارشناسان بیغرض بر آن متفق هستند، این است که اگر سیاست گذشته اصولگرایان ادامه داشته، نتیجه نامطلوب و مخاطرهآمیز خواهد بود.
منبع: ایلنا