به گزارش سایت خبری پرسون، از همان ابتدا که خبرهای ساخت واکسن داخلی کرونا به گوش میرسید؛ استقبال چندانی از این تصمیم توسط مردم رخ نداد و مردم چشم انتظار واردات واکسنهای خارجی بودند. اما حالا که مردم پذیرفتهاند که واکسن، ویروس ضعیف شده است و تزریق هر نوع در دسترس آن مناسب است؛ خبری از واکسن ایرانی نیست.
جشن زودهنگام برای واکسن ساخت ایران
سعید نمکی، وزیربهداشت در این مدت شیوع بیماری کرونا همواره بر فشارها، سختی، دستاوردها و زحمات مجموعه تحت نظر خود تأکید کرده و این موضوع را در قالب سخنرانیها با کلمات خاص به اشتراک گذاشته است. برای مثال در یک مورد و به دلیل صدور مجوز واکسن برکت اظهار کرده که از ذوق دیشب نخوابیدم. در اصل زحمات کادر درمان مناقشهای نیست؛ اما این وظیفه ذاتی این گروه است. نمکی در این مدت تبلیغات عمدهای برای واکسن ساخت داخل نیز داشته و جشن پیروزی را در حالی که خبری از تزریق واکسن نیست را اعلام کرده است. وی میگوید: "بحث واکسن به عنوان یک دستاورد بزرگ ملی که باید برای آن جشن گرفت، در آینده مشخص میشود که چه دستاورد بزرگی است که آن را به ملت ایران تبریک میگویم که ایران به جرگه واکسنسازان بزرگ جهانی پیوست و در آینده نزدیک خواهید دید که ایران مرکزی برای تنگدستان دنیا خواهد شد و اینجا مرکزی برای گسترش خدمترسانی به ضعفای جهان در حوزه واکسیناسیون کرونا میشود."
چند ماه آینده دقیقا چه روزی است؟
وزیر بهداشت میگوید: "در ماههای آینده به تدریج از واکسنهای خارجی بینیاز میشویم و حتی این امکان هست که در پاییز و زمستان واکسن ایرانی ضمن ثبت در سازمان جهانی بهداشت، به دنیا صادر شود."
صحبتهای نمکی در حالی است که از چندین ماه قبل، وی بر چند ماه آینده تأکید کرد. آینده ای که آمد و به گذشته تبدیل شد. اما کسی واکسن دریافت نکرد. پیشتر ستاد ملی مقابله با کرونا وعده تزریق واکسن ایرانی کرونا را از خرداداماه و تابستان داده بود. به راستی چند ماه آینده دقیقا چه روزی است؟ شاید روزی است که افراد ثروتمند در خارج از کشور واکسن دریافت کرده و افراد بیبضاعت نیز در آتش بیتدبیری مسئولان سوختهاند.
چرا خبری از واکسنهای داخلی نیست؟
طبیعی است بعد از رونمایی افتخارآمیز واکسن توسط ارگانهای مربوط به ویژه وزارت بهداشت و ستاد اجرایی فرمان امام، حداقل اکنون شاهد تزریق واکسن ساخت ایرانی در نبود نمونه های مشابه خارجی و عدم شیوع موج پنجم کرونا باشیم؛ اما در عمل اینگونه نیست.
جدیدترین اظهار نظرها در پاسخ به عدم تزریق واکسنهای داخلی متعلق به علی ربیعی، سخنگوی دولت است. وی گفته که "تاکنون درباره آغاز به کار مراحل تحقیقات یا مراحل تولید هشت واکسن، صحبت شده است. و صرفا تاکنون فقط از دو واکسن پاستور و برکت رونمایی شده هستند. بقیه موارد، نامزد واکسن کرونا هستند لذا جزو سبد واکسن محسوب نمیشوند و فعلا مراحل بالینی را طی میکنند.
وی در ادامه گفته: برکت هم تاکنون ۲ میلیون دوز واکسن تولید کرده و این تعداد واکسن هم، در مرحله طیکردن تست پایداری و تست فنی است. بعد از این مراحل نیز، باید برچسب گذاری شده و بعد از آن اماده تزریق میشوند. تعداد واکسن برکت که این مراحل را طی کرده باشند، تاکنون بیش از ۳۵۰ هزار دوز بوده که آن هم توزیع شده اما ورود محموله های بیشتر، نیازمند طی کردن مراحلی است که الان خدمتتان بیان کردم. امیدواریم که در روزهای آتی این فرایندها نیز با موفقیت طی شده و این میزان واکسن نیز وارد سبد واکسنهای کرونا در کشور بشود."
در شرایطی که طبق صحبتهای سخنگوی دولت مراحل تست فنی واکسنها انجام نشده؛ همچنین تزریقی نیز صورت نگرفته تا نتایج آن مشخص باشد؛ اعلام موفقیت از سوی این مجموعهها جای سوال دارد. ضمن این که بار دیگر شاهد وعدههای بیسرانجام مسئولان میباشیم.