به گزارش سایت خبری پرسون از گیلان، «ن والقلم ما یسطرون» « قسم به قلم و آن چه می نویسد».
«جان نباشد جز خبر در آزمون هر که را افزون خبر جانش فزون»
اقتضای جان چو ای دل آگهی است هر که آگه تر بود جانش قوی است»
قلم طلوع حقیقت و بیان دردهای کسانی است که نمیتوانند بگویند و فریادشان بی صداست. قلم هدایت گر مغز و علم هاست، قلم بیانگر فکر و فرهنگ و هویت ملت هاست. قلم ترسیم کننده خطوط فکری و سیاسی و اجتماعی و ادبی است.
قلم وسیله تجلی خدا در آفرینش است، قلم اسرار نهان، بسیار دارد و به بهای یک تفکر، معنا مییابد و شعر میشود. گاه قصهای است و تا انتها تو را میکشاند و درگیرش میشوی تا حقیقت را بدانی. گاه خبر می شود و می بارد تا مطلع شوی از رخدادها.
قلم میداند چه کند که تو را مجذوب خود کند. قلم میتواند تو را درگیر خود کند تا آنجا که اشکهایت را بر ورق بچکاند و ضربانت را تغییر دهد. قلم زنده است و زنده بودنش را باور کن.
قلم تفسیر عشق است که در نبض لحظه ها جاری می شود؛ عشقی که بار امانت را بر دوش تو نهاد، تا بتوانی احساس کودکان را درک کنی، درد دردمندان و نیاز جامعه را احساس کنی و با تصویر حقیقت دریچه ای از مرهم و درمان را به روی آنان بگشایی.
روز قلم، فرصت مغتنمی است که جایگاه آن در جامعه ما مورد بررسی قرار گیرد که قلمداران ما چه وضعیتی دارند ؟ چه میکنند؟ چه مینویسند؟ چگونه مینویسند؟ و چرا مینویسند و کجا مینویسند؟
قلم، سفیر حقیقت و نور است و نباید آن را آلوده کرد و به درم و درهم فروخت. قلم، حیات بخش است و باید در مسیر منافع جامعه و در ضدیت با فقر و فساد و تبعیض، بکار گرفته شود. قلم ابزاری امتیازگیری، عقد قرارداد و گرفتن رپورتاژ نیست. قلم را نباید اجاره داد و فرصت و رانت دریافت کرد.
حرمت قلم را باید صاحبان قلم پاس بدارند. جامعه و دولت باید از صاحبان قلم حمایت کنند. قلمداران هم باید قلمبان باشند و حرمت خود و قلم نگه دارند.
«روز قلم»، روز خلقت معرفت و روز زیبای آفرینش را بر همه صاحبان قلم و اندیشه تهنیت باد.
نویسنده: نقی هدایتی- فعال سیاسی و اجتماعی