حسن دادگر در گفتوگو با رسانه سایت خبری پرسون از زنجان، با بیان این که ۱۴ بانک در استان زنجان عضو کمیسیون هماهنگی هستند، اظهار کرد: بانکهای خصوصی استان باید یا تحت پوشش کمیسیون هماهنگی بانکها قرار گیرند و یا این که خود یک کمیسیون هماهنگی بانکهای خصوصی راهاندازی کنند.
وی به میزان منابع بانکها و مانده وامها اشاره و عنوان کرد: میزان منابع ۱۴ بانک فوق معادل ۲۱۰ هزار میلیارد ریال بوده است که ۱۸۵ هزار میلیارد ریال آن به صورت وام طی سال گذشته پرداخت شده است.
رئیس شورای هماهنگی بانکهای استان زنجان نسبت مصارف به منابع بانکها را ۸۸.۵ درصد اعلام کرد و گفت: این بدان معناست که بانکهای استان حدود ۸۸ درصد از منابع جمعآوری شده را وام دادهاند، این در حالی است که این شاخص در اکثر استانهای دیگر کمتر از ۷۰ درصد است.
دادگر در خصوص وامهای قرض الحسنه ازدواج استان زنجان عنوان کرد: تعداد ۱۱ هزار و ۳۳۲ فقره وام قرضالحسنه ازدواج با ارزش ریالی ۵ هزار و ۸۶۴ میلیارد ریال طی سال گذشته به جوانان این خطه برای تسهیل در امر خطیر ازدواج پرداخت شده است.
وی سهم بخش صنعت و معدن را از مجموع وامهای پرداختی حدود ۴۲ درصد خواند و گفت: این در حالی است که سهم بخش کشاورزی از وامهای پرداختی ۱۲.۱ درصد، سهم خدمات بازرگانی ۲۸.۶ درصد و سهم وام قرض الحسنه ۱۱.۱ درصد بوده است.
رئیس شورای هماهنگی بانکها پیرامون سهم درصد بخش صنعت و معدن تاکید کرد: سهم درصد صنعت و معدن رشد بسیار خوبی داشته است به طوری که این سهم درصد در پایان ۹۷ معادل ۳۵ درصد بوده اما در پایان ۹۹ به حدود ۴۲ درصد رسیده که این نشان از عنایت ویژه بانکها به بخش صنعت و معدن است.
دادگر با بیان اینکه رشد منابع در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ بیش از ۵۰ درصد بوده از سوی دیگر رشد مصارف در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ معادل ۴۹.۳ دهم درصد بوده است، افزود: این موضوع حاکی از آن است که رشد مصارف هم تراز با رشد منابع بوده است.
وی با اشاره به اینکه مانده مطالبات پایان ۹۹ معادل ۶ هزار و ۸۶۹ میلیارد ریال بوده تاکید کرد: نسبت مطالبات به تسهیلات ۳.۷ درصد بوده است یعنی ۳.۷ درصد از وامها معوق شده است.
رئیس شورای هماهنگی بانکهای استان زنجان در پایان خاطرنشان کرد: استان زنجان در خصوص میزان پرداختی رفع موانع تولید موفق به کسب رتبه سوم کشوری شده است.
فاطمه شمشیرگر _ استان زنجان