به گزارش سایت خبری پرسون، وزیر پیشین اطلاعات با اشاره به واکنش ها به اظهاراتش درباره روند احراز صلاحیت آیت الله هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ گفت: «من متاسفم از شیطنتی که درباره آن مصاحبه صورت گرفت.»
او افزود: "اینکه ضدانقلاب و دشمنان از آن سواستفاده میکنند، بحثش جداست اما اینکه در درون با فضاسازی از آن سواستفاده میکنند این قابل توجه است."
مصلحی تاکید کرد: «شورای نگهبان میخواهد فرد را برای ریاستجمهوری تایید کند، وقتی در این زمینه قرار است تایید کند باید بعد فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و امنیتی و اقتصادی را بررسی کند و یکی از آنها امنیتی است.»
وزیر اطلاعات دولت دهم حرف های پیشین خود را اصلاح کرد و افزود: «متاسفانه اینگونه تلقی کردند که من رفتهام و به شورای نگهبان خط دادهام که چه کسی را تایید و رد کنند. نه، من تجزیه و تحلیل خود را بر اساس اسناد و مدارک مطرح کردم ولی شورای نگهبان با بررسی خودش عمل میکند و جایگاهش به شکلی نیست که کسی در آن دخالت کند.»
او با بیان اینکه شورای نگهبان مستقل تصمیمگیری میکند، گفت: «شورای نگهبان در تجزیه و تحلیل سینجیم سنگین میکند که آنچه میگویی مدرکش کجاست و تا آن مدرک ارائه نشود اصلا حرف را نمیپذیرد.»
دیروز حیدر مصلحی با انتشار بیانیه ای از موضع پیشین خود عقب نشینی کرد و نوشت: «با توجه به اطلاعات دقیقی که دارم شورای نگهبان به یک گزارش استناد نکرده و بعد از بررسی نهایی صلاحیتها را اعلام میکنند.»
حیدر مصلحی اخیرا در گفت و گو مدعی شده بود که پس از نامزدی آیت الله هاشمی در انتخابات سال 92 در جلسه شورای نگهبان حضور یافته و هزینه و فایده رد صلاحیت و یا تائید صلاحیت هاشمی رفسنجانی را برای اعضای شورا تشریح کرده است. او تاکید کرد که هاشمیرفسنجانی به خواست او در شوراینگهبان ردصلاحیت شد چون رای بالایی داشت و به مصلحت نظام نبود که در انتخابات حاضر باشد.
مصلحی گفت «بر اساس گزارشهای ما از کف خیابان در سال ۹۲ آقای هاشمی رفسنجانی پیروز انتخابات میبود. یک عزیزی گفت مگر بچه حزباللهیها میگذارند این اتفاق بیفتد؟ جمعبندی من این بود باتوجه به شرایط نظام، مصلحت این بود ایشان رد صلاحیت بشوند و دلایل آن را هم نوشتم. فقها و حقوقدانان شورای نگهبان اما هرچقدر در ذهنشان گشتند که یک انقلت در جمعبندی من بیاورند نتوانستند. یکی از حقوقدانان شورای نگهبان سؤالی مطرح کرد که مگر ایشان چه گفتهاند که رد صلاحیت شوند؟ گفتم من با شخص کاری ندارم، من میگویم حفظ نظام این هزینه و این فایده را دارد».
این اظهار نظر مصلحی موجی انتقادی به راه انداخت. روز گذشته محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران و فرزند آیت الله هاشمی نامه ای به رهبر انقلاب نوشت و از عملکرد شورای نگهبان تظلم خواهی نمود.
اظهارات مصلحی موجی از شگفتی را به دنبال داشت. بسیاری این سوال را مطرح می کنند که چگونه یک وزیر توانسته بر اساس مصلحت نظام، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام را رد صلاحیت کند.
بسیاری از تحلیلگران معتقدند سخنان مصلحی بیانگر روند اشتباه رد صلاحیت ها در شورای نگهبان است.
اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در این باره در توئیتی نوشت: «بر اساس چه گزارشها و مستنداتی درباره مهمترین مسائل کشور حتی در شورای نگهبان تصمیم سازی و تصیم گیری میشود؟»
برخی رد صلاحیتهای اخیر چهره هایی همچون لاریجانی، جهانگیری و پزشکیان را در انتخابات ریاست جمهوری مشابه رد صلاحیت آیت الله هاشمی رفسنجانی تفسیر کرده اند.
حتی برخی خواستار رد صلاحیت مصلحی از انتخابات مجلس خبرگان شدند.