به گزارش سایت خبری پرسون، ابراهیم رئیسی سال 96 از حسن روحانی شکست خورد. فعالیتهای او در خصوص احیای کارخانهها و رسانهای شدن این مسئله، بحث حضور وی در انتخابات 1400 را پررنگ میکرد. با این وجود بسیاری عملکرد او در قوه قضاییه را مطلوب توصیف کرده و خواستار ادامه ریاست وی بر این قوه و عدم حضور در انتخابات ریاست جمهوری بودند. اما در نهایت وی در انتخابات ثبت نام کرد و از همان ابتدا به عنوان مدعی پاستور مطرح بود.
انتخابات سال 1400 شگفتیهای بسیاری را شاهد بود. نظارت استصوابی، عدم تائید صلاحیت چهرههای مختلف، مواضع شورای نگهبان و انتقادات شدید از این نهاد همچنان ادامه دارد. آثار رد صلاحیت افراد برجسته را میتوان در نظرسنجیها مشاهده کرد؛ زیرا نظرسنجیها از مشارکت تقریبا 30 درصدی مردم خبر میدهند و این موضوع در تاریخ برگزاری انتخابات در جمهوری اسلامی ایران کمسابقه است.
چرا رئیسی از ریاست قوه قضاییه استعفا نمیدهد؟
عدم استعفای رئیسی از ریاست قوه قضاییه باعث ایجاد تردیدهایی در خصوص نیت واقعی وی از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری است. همین موضوع سبب ایجاد این سوال شده است که آیا رئیسی قصد انصراف به نفع کاندیدای دیگری را دارد و یا از انتخاب خود توسط مردم مطمئن نیست؟
اگر شخص مقابل رئیسی با وجود حفظ مقام خود در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری شرکت میکرد؛ تحت شدیدترین انتقادات قرار میگرفت، اما هیچ انتقادی متوجه رئیسی در این رابطه نیست.
طبق نظرسنجیها رئیسی فرد پیروز انتخابات ریاست جمهوری است. در واقعیت نیز بسیاری از منتقدان همین نظر را دارند که با کاهش مشارکت مردم در انتخابات اصولگرایان پیروز میدان هستند.
احتمال انصراف رئیسی به نفع چه کسی وجود دارد؟
رئیسی، زاکانی، جلیلی، قاضیزاده هاشمی و رضایی در جبهه اصولگرایان در این دوره از انتخابات در مقابل چهرههای نزدیک به اعتدال و اطلاحات یعنی مهرعلیزاده و همتی قرار دارند.
همانطور که اشاره شد در میان اصولگرایان شانس پیروزی متعلق به رئیسی است. قاضیزاده هاشمی و جلیلی نیز از پایگاه رأی اندکی برخوردارند و در نهایت رضایی و زاکانی بدون استقبال از سوی مردم مواجه شدهاند. بنابراین اگر هدف رئیسی انصراف از رقابت در دقیقه نود باشد؛ احتمال حمایت وی از جلیلی و یا قاضیزاده هاشمی وجود دارد.
رئیس جمهور آینده کیست؟/ جلیلی یا قاضیزاده هاشمی
جلیلی با سابقه و حضور خود در عرصه سیاست خارجی کشور، کارنامه چندان درخشانی ندارد و نمیتواند نظر اکثریت را جلب کند؛ اما با این وجود وی نسبت به برخی دیگر از داوطلبان رأی و طرفدار دارد.
قاضی زاده هاشمی نیز در دو مناظره گذشته با آرامش به ارائه برنامههای خود پرداخت و از ورود به حاشیهها خودداری کرد. وی نائب رئیس سابق و نماینده فعلی مجلس است.
در روزهای آینده احتمال وقوع و یا رد انصراف و حمایت رئیسی از یک نامزد دیگر آشکار میشود.
البته ذکر این نکته ضروری است که اصولگرایان با کاهش مشارکت افراد واجد رأی دادن در انتخابات شانس پیروزی دارند و باید منتظر تصمیم نهایی مردم در تعیین رئیسجمهور بعدی ماند.