درخواست سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از ایران!

سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا با ابراز نگرانی نسبت به ادعای پاسخ ندادن ایران به سوالات آژانس بین المللی انرژی اتمی، در اظهاراتی مداخله جویانه خواستار همکاری کامل ایران با آژانس شد.
تصویر درخواست سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از ایران!

به گزارش سایت خبری پرسون، ند پرایس سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوالی درباره ادعای مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه ایران به درستی با آژانس درخصوص موضوعات پادمانی همکاری نکرده است، گفت که واشنگتن به شدت نسبت به این مسئله نگران است.

بنابر گزارش وب سایت وزارت امورخارجه آمریکا، پرایس در این باره گفت: واشنگتن از اینکه ایران به سوالات آژانس درباره پیداشدن مواد اتمی اعلام‌نشده در این کشور پاسخ نمی‌دهد، عمیقاََ نگران است. این سوالات به تعهدات ایران در رابطه با توافق نامه پادمانی که توسط معاهده ان‌پی‌تی نیز ملزم شده، مرتبط است و موضوعی جداگانه از برجام به شمار می آید.

وی در ادامه اظهارات مداخله جویانه خود گفت که آمریکا از این ادعای مدیرکل آژانس درباره ایران حمایت می کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا افزود: تهران باید به طور کامل و بدون تاخیر با آژانس همکاری کند. ما می دانیم که ایران و آژانس احتمالا در روزهای آتی برای گفت وگو درباره این مضوعات دوباره با یکدیگر دیدار خواهند کرد. ما از نزدیک آن را دنبال خواهیم کرد.

وی درباره احتمال گفت وگوی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا درباره ایران در جریان سفرش به کشورهای اروپایی تصریح کرد: من نمی‌توانم جلوتر از کاخ سفید در این باره صحبت کنم اما فکر کنم بتوانم این را بگویم که قطعاََ موضوع ایران نیز مطرح می‌شود. مذاکرات وین در جریان است و ما به صورت غیرمستقیم (با ایران) رایزنی می کنیم اما باید به طور مستقیم فعالیت داشته باشیم. رابرت مالی (نماینده ویژه آمریکا در امور ایران) و تیم او طی روزهای آینده به وین بازمی گردند، احتمالا هفته آینده دور ششم مذاکرات غیرمستقیم با ایرانی‌ها را انجام دهند. همچون گذشته، این فرصتی است تا با سایر طرف های برجام رایزنی کنیم.

ند پرایس همچنین در پاسخ به سوالی درباره نزدیک‌شدن انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران و اینکه آیا آمریکا برای سرعت دادن به مذاکرات وین جهت حصول نتیجه احساس فشار می کند یا نه، گفت: ما قبول داریم که احیای برجام چالشی است که باید آن را حل کنیم و تاکنون نیز با میزان اضطرار خوبی در این مورد تعامل داشته‌ایم اما هیچ تقویم انتخاباتی چیزی در این زمینه دیکته نمی‌کند، جز اینکه تا زمانی که ایران از سخت‌ترین رژیم نظارتی و راستی‌آزمایی که تاکنون مذاکره شده آزاد باشد، برنامه هسته‌ای ایران احتمالا خطرناک تر خواهد شد.

وی ادامه داد: وزیر خارجه آنتونی بلینکن نیز چند روز پیش در کنگره درباره این موضوع صحبت کرد و یادآور شد، زمانی که برجام اجرا می شد، مزیت مهم آن این بود که زمان مورد نیاز ایران برای گریز هسته ای یا دستیابی به مواد شکافت‌پذیر لازم برای ساخت سلاح را از چند ماه به یک سال کامل افزایش داد.

این دیپلمات آمریکایی همچنین اظهار داشت: اما اکنون ایران خود را از تعهدات برجامی اش فاصله داده و توانسته است از فناوری‌ استفاده کند، از جمله به کارگیری سانتریفیوژهای پیشرفته تر و میزان زیادی از دیگر مواد اتمی را انباشت کرده که همین مسئله باعث‌شده زمان گریز ایران به سطحی که ما قطعا از آن راضی نیستیم، کاهش یابد و فکر نمی کنیم که متحدان و شرکایمان نیز از آن راضی باشند.

وی با تکیه بر ادعاهای واهی و بی اساس علیه برنامه هسته ای کشورمان افزود: به همین دلیل است که ما با حسی از اضطرار در حال رسیدگی به این موضوع هستیم. ما وارد دیپلماسی شدیم چراکه بر این باوریم، مؤثرترین راه برای اینکه مطمئن شویم ایران هیچوقت آمریکا، اسرائیل و دیگر کشورها را با سلاح اتمی تهدید نمی‌کند، دیپلماسی است.

304458