به گزارش سایت خبری پرسون از خوزستان، حمید سیلاوی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگاران افزود: بیشتر کالاهای صادراتی از مرز تجاری چذابه در ۱۱۰ کیلومتری شمال غرب اهواز تره بار تولیدی خوزستان شامل هندوانه، گوجه، خربزه و پیاز بوده است.
وی گفت: هدف گذاری صادرات کالاهای غیرنفتی از مرز چذابه رسیدن به صادرات یک هزار دستگاه کامیون و تریلر حامل کالا در روز به عراق از این مرز بینالمللی است.
سیلاوی با بیان اینکه صادرات تولیدات صنعتی و کشاورزی استان به رونق اقتصادی و پایداری اشتغال موجود کمک میکند افزود: در حال رایزنی برای صادرات آبزیان پرورشی گرمابی استان به عراق هستیم هرچند بازرگانان عراقی خواهان واردات آبزیان دریایی خوزستان از مرز چذابه هستند.
فرماندار دشت آزادگان ادامه داد: برای تداوم صادرات کالا از مرز تجاری چذابه به صورت مستمر و منظم در حال رایزنی با مقامهای مرزی و گمرکی عراق هستیم.
وی بیان کرد: با توافق و مذاکره صورت گرفته با طرف عراقی در سه مرحله ، صادرات محصولات جالیزی خوزستان به عراق از مرز چذابه ادامه خواهد داشت.
سیلاوی افزود: روند صادرات کالاهای غیرنفتی از چذابه در ماههای فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۰ بدون وقفه ادامه داشته که امیدواریم صادرات کالا در ماههای پیش رو به یک هزار دستگاه کامیون و تریلر حامل کالاهای غیرنفتی برسد.
فرماندار دشت آزادگان با اشاره به ظرفیت بالای صادرات کالاهای تولیدی خوزستان به عراق گفت: بازرگانان و تجار بومی باید از ظرفیتهای صنعتی و کشاورزی برای توسعه صادرات کالا به عراق استفاده کنند تا رقبا فرصتهای ما را در بازار عراق توسط نگیرند.
مرز تجاری چذابه از اسفند ۱۳۹۸ همزمان با همه گیری ویروس کرونا تا مرداد ۱۴۰۰ بسته بود که با توافق ۲ کشور و با رعایت شیوههای بهداشتی، مرز چذابه بر روی کالاهای صادراتی باز شد.
پارسال حدود ۲۵۰میلیون دلار کالا از مرز چذابه به عراق صادر شد.
مرزهای زمینی شلمچه، چذابه و مرز دریایی خرمشهر از تیر ۱۳۸۲ پس از سرنگونی رژیم بعثی عراق برای صادرات کالا به عراق و در مهر همان سال برای عزیمت کاروانهای زیارتی عتبات عالیات باز شدند.
تردد مسافران و زائران در مرزهای زمینی و دریایی خوزستان به دلیل پیامدهای ناشی از شیوع ویروس کرونا همچنان ممنوع است و به همین دلیل پارسال زائران ایرانی اربعین حسینی موفق به انجام این سفر معنوی نشوند.
منبع:ایرنا