به گزارش سایت خبری پرسون، فرهنگسرای تخصصی پرسش وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان در پاسخ به این نیاز مخاطبان، وبینار «موفقیت، آرزو یا واقعیت» را با حضور علیرضا نبی کارآفرین و سخنران حرفهای موفقیت تدارک دیده بود.
نبی که کارخانهدار و صاحب برند تولید مواد غذایی است در مجموعههای تحت مدیریت خود افرادی را بهکار میگیرد که سوء پیشینه داشته یا از چنگ اعتیاد رهایی پیدا کردهاند یا زن سرپرست خانوار هستند.
او موفقیت را حاصل فرآیندی زنده و هوشمند دانست و گفت: فردی که به موفقیت میرسد مسیر موفقیت او تمام نمیشود. تداوم موفقیت در گروی این است که مدام مورد بازنگری قرار گیرد و فرد موفق باید مرتباً خود را تغییر دهد، چون زمان متوقف نشده و عوامل موفقیت نیز در طول زمان تغییر میکنند. بنابراین موفقیت یک نقطه نیست بلکه یک مسیر است.
او با بیان اینکه موفقیت یک موجود زنده است که هر لحظه نیاز به رسیدگی، تلاش و تغییر دارد، افزود: اگر یک شخص واقعیتی به نام تغییر را نپذیرد اصلاً موفقیت را تجربه نمیکند.
این دانشآموخته دکترای اقتصاد ادامه داد: اگر شما فردی هستید که پنجشنبهها از اینکه میتوانید صبح جمعه تا ظهر بخوابید خوشحال و عصرهای جمعه از اینکه فردا شنبه است و باید سر کار بروید ناراحتید، اصلاً نمیتوانید موفق شوید چون موفقیت مسیری پرتلاطم و پرتلاش است. افرادی که برای رسیدن به موفقیت از ابزار حرکت و تغییر استفاده نمیکنند خیلی زود فراموش میشوند چون اثری از خود در هستی و حتی خودشان به جا نگذاشتهاند. این افراد همیشه خودشیفته و به نظر خودشان عالی بودهاند و هیچگاه احساس نکردهاند که خوب نیستند و نیاز به تغییر دارند.
نبی با اشاره به دلیل جدایی بیل گیتس از همسرش بیان کرد: اگر در مسیر زندگی احساس کردیم رشدمان متوقف شده باید در آنچه برای ما تابو است بازنگری کنیم، چون رشد مهم است نه اتفاقی که برای ما رخ میدهد. حتی به نظر من انجام وظیفه مهمتر از موفقیت است و همین که در مسیر موفقیت حرکت میکنیم موفق شدهایم.
این سخنران حرفهای موفقیت با بیان اینکه مهمتر از موفقیت، چگونه رسیدن به آن است، گفت: فرهنگ غرب تعریفی از موفقیت دارد که نشأت گرفته از فرهنگ رقابت و همان «رسیدن» است و در این فرهنگ هر کس کالای بیشتری بفروشد و پول بیشتری کسب کند موفق است در حالی که باید دید این فرد در زندگی خود توانسته حال کسی را خوب کند یا نه.
نبی تصریح کرد: زندگی مسابقه نیست و باید فرهنگ مشارکت را جایگزین فرهنگ رقابت کنیم، چون مکتب مشارکت افراد را کنار یکدیگر جمع میکند و اگر با هم به موفقیت برسیم لذتبخش است.
او با تأکید بر لزوم تغییر در نگاه افراد اظهار داشت: اگر این تغییر اتفاق بیفتد فرد موفق است و اگر در مسیر قرار بگیرد، چه برسد و چه نرسد و چه به دست آورد و چه از دست بدهد، موفق است، چون تمام اینها برای این است که فرد ورزیده شود. من خود را فردی موفق میدانم چون خادم هزار و 57 آدمی هستم که جز خدا کسی را ندارند. برخی از این افراد در طرح جایگزینی اشتغال بهجای حبس در کارخانههای تحت مدیریت من مشغول به کار شدهاند و از این بابت خود را فرد موفقی میدانم.
این دانشآموخته دکترای اقتصاد با اشاره به وضعیت زندانیان مالی افزود: زندانیانی که آزاد میشوند نیاز به پول رهن منزل و شغل دارند وگرنه آزاد کردن آنها فایدهای ندارد و دوباره به سمت بزه میروند.
نبی با بیان اینکه به افرادی که میتوانند کار کنند نباید بسته معیشتی داد، گفت: نباید جو زده و رسانهزده شویم. کسی که شغلش از کرونا آسیب دیده مشکلش با بسته معیشتی حل نمیشود بلکه باید در زمینههای دیگر مانند اجاره و مالیات و غیره به او کمک کرد.
او با انتقاد از ارائه بسته های موفقیت با هزینههای گزاف در فضای مجازی تصریح کرد: بسیاری از این افراد چیزهایی که خودشان میگویند را قبول ندارند اما متأسفانه برخی بدون دقت آشغالهای ذهنی این افراد را به نام سیدی، کتاب و بسته موفقیت خریداری میکنند.
موفقیت، کمک به درماندگان است
این سخنران حرفهای موفقیت ادامه داد: موفقیت یعنی توفیق بندگی خداوند، نه رد شدن و جلو زدن از بقیه. موفقیت یعنی فکر کنیم چطور میتوانیم دردی را از دوش درماندگان، زندانیان آزادشده و افرادی که جامعه آنها را طرد کرده برداریم. پکیج موفقیت ما در کف خیابان است. با انتظار مشکلی حل نمیشود پس باید برای رفع مشکلات درماندگان حرکت کرد.
نبی با بیان اینکه روستایی در کشور وجود ندارد که استعدادی در آن وجود نداشته باشد، اضافه کرد: افرادی در ایران زندگی میکنند که اقتصاد یک روستا را متحول کردهاند و در حالی که نیمی از اهالی آن روستا تحت پوشش کمیته امداد بودهاند الان از گردشگری، بومگردی و فروش غذاهای محلی و صنایعدستی درآمد کسب میکنند.
او با بیان اینکه باید به حوادث زندگی خود نگاه زیبا داشته باشیم، گفت: روزی هم میرسد که باید این دنیا را ترک کنیم پس باید درست زندگی کنیم، دل آدمها را نشکنیم، ادب و مهربانی خرج کنیم، فروتن باشیم، روزی حلال کسب کنیم، به محیط زیست احترام بگذاریم و به حیوانات مهربانی کنیم.
به گفته این کارآفرین، بسیاری از اقدامات موثر در روستاهای فقیر به دست افرادی رقم خورده که بهجای حرف زدن عمل کردهاند و چه سکوتی دنیا را فرا میگرفت اگر هرکس به اندازه عملش سخن میگفت.
نبی خاطرنشان کرد: خداوند به این کشور ثروت زیادی عطا کرده و باید آن را استخراج کرد. کیسه توجیه گشاد است و هرچه در آن بریزید پر نمیشود پس باید تنبلی را کنار گذاشت و کار کرد و کار کرد.