به گزارش سایت خبری پرسون از گیلان، رحیم حیدری در جلسه بررسی آخرین وضعیت گیاه سنبل آبی در شهرستان لنگرود، با اشاره به مهاجم بودن این گونه گیاهی، اظهار کرد: چند سالی است که با معضل سنبل آبی در تالاب ها و رودخانه های استان مواجه هستیم.
وی با اشاره به آسیب های زیست محیطی سنبل آبی، عنوان کرد: این گیاه با پوشاندن سطح آب و ریشه دوانی در اعماق، ایجاد سایه بر بستر رودخانه ها، تالاب ها و آبگیرها موجب تغییر اکوسیستم و تهدید حیات گیاهان و آبزیان می شود.
فرماندار لنگرود، با بیان اینکه سنبل آبی حتی کانال ها و مجاری و مسیرهای آبرسانی به مزارع و شالیزارهای مردم را سد می کند، گفت: بسیاری از تاسیسات آبرسانی توسط این گونه مهاجم مورد آسیب قرار می گیرند.
حیدری، با اشاره به کاهش میزان بارندگی ها و کمبود منابع آبی، خاطرنشان کرد: امسال احتمال خشکسالی وجود دارد و ذخایر آبی برای ما بسیار حیاتی است، اما این گیاه با پمپار آب، تمام آبگیرها و برکه های ما را خشک می کند و موجب تشدید کم آبی می شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته حدود ۳۰ هکتار سنبل آبی را از دهانه رودخانه چمخاله و کاناب های آب چاف جمع آوری کردیم، افزود: این اقدام با کمک نیروهای مردمی و بسیجی و با استفاده از سه دستگاه بیل مکانیکی، شش دستگاه قایق موتوری و یک دستگاه لودر انجام گرفت.
فرماندار لنگرود، با اشاره به مشارکت دهیاری ها، بخشداری ها و شهرداری های لنگرود و چاف و چمخاله، اداره حفاظت محیط زیست شهرستان و سازمان های مردم نهاد در مقابله با سنبل آبی، متذکر شد: این مقابله باید استمرار داشته باشد.
حیدری، از مدیران خواست نسبت به مقابله با سنبل آبی جدیت داشته باشند و اظهار کرد: رسانه ها نیز این باور را به جامعه تزریق کنند که گونه سنبل آبی می تواند به زیست بوم منطقه و حیات گیاهان و جانوران و آبزیان آسیب برساند و معیشت مردم را تهدید کند.
وی خواستار تدوین جدول زمان بندی جمع آوری سنبل آبی در روستاها شد و اضافه کرد: امور آب، منابع طبیعی، حفاظت محیط زیست و بخشداری ها و دهیاری ها همدلی داشته باشند و با تقسیم کار این معضل را برطرف کنند.
منبع: ایسنا