مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان عنوان کرد:

رشد 6هزار نفری بیمه شدگان اجباری مهر تاییدی بر رونق تولید

بیمه اجباری طبق قانون تامین اجتماعی، مشمول افرادی می شود که در قبال دریافت حقوق و دستمزد در شرکت‌ها و کارگاه‌ها شروع به فعالیت می کنند البته افزایش تعداد بیمه شدگان نشان از رونق تولید و رشد اشتغال است.

تصویر رشد 6هزار نفری بیمه شدگان اجباری مهر تاییدی بر رونق تولید

به گزارش سایت خبری پرسون از زنجان، در حالیکه بیمه تامین اجتماعی به طور اجباری تمام شاغلان را تحت پوشش قرار می‌دهد، آمارها نشان می دهد شمار افراد بیمه شده استان زنجان در این بخش افزایش یافته است و این نشان می دهد به رغم مشکلات اقتصادی واحدهای تولیدی و صنعتی ناشی از تحریم های ظالمانه و مسایل مبتلابه ناشی از شیوع کرونا، این واحدها در استان زنجان همچنان با همت مضاعف، فعال و پویا هستند.

به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان سال گذشته حدود ۶ هزار نفر به شمار بیمه شدگان اجباری این استان افزوده شد که این موضوع نشان می دهد با وجود شیوع کرونا واحدهای تولیدی و صنعتی در استان کارگران خود را تعدیل نکردند و حتی شمار شاغلان افزایش نیز داشت.

به گزارش ایرنا براساس گزارش مرکز آمار ایران، استان زنجان با نرخ بیکاری ۶.۶ درصد درفصل بهار سال ۹۹ رتبه ۶، در فصل تابستان ۹۹ با ۷.۵ درصد رتبه ۹ و در پاییز ۹۹ با ۷.۲ درصد در رتبه ۶ استانهای کشور قرار گرفت.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: بر اساس آخرین آمار منتشر شده نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر این استان، هشت درصد است که از این نظر زنجان رتبه سوم را بین استان‌های کشور دارد.

یوسفی افزود: نرخ مشارکت اقتصادی جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر استان زنجان به رقم ۴۹.۱ درصد رسیده است که بر اساس آن، زنجان رتبه نخست کشور را در این شاخص به دست آورده است.

نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعالیت)، شامل نسبت جمعیت فعال (شاغل و بیکار) به جمعیت در سن کار است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با بیان اینکه سال گذشته حدود ۶ هزار نفر به شمار بیمه شدگان اجباری این استان افزوده شد که این موضوع نشان از رونق تولید در استان دارد، گفت: هم اکنون شمار بیمه شدگان اجباری در استان به نزدیک ۱۱۷ هزار نفر رسیده است.

وی به کاهش تعداد مستمری بگیران بیمه بیکاری در استان اشاره کرده و اظهار داشت: تعداد مستمری بگیران بیمه بیکاری استان در سال گذشته نسبت به سال ماقبل آن بیش از هزار نفر کاهش پیدا کرد.

صدور بیش از ۱۵هزار فقره مجوز کسب و کار خانگی در استان

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: تسهیل درصدور مجوزهای کسب و کار یکی از مهمترین بخش ها و مولفه های بهبود محیط کسب و کار است که این اداره کل توانسته است کل فرآیند مذکور را به صورت الکترونیکی به متقاضیان عرضه نماید.

یوسفی ادامه داد: تاکنون و از سال اجرای قانون (۱۳۹۰) بیش از ۱۵هزار و ۷۹۳ فقره مجوز کسب و کار خانگی در استان صادر و بیش از ۵۱۹ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه به شاغلان خانگی استان پرداخت شده است.

وی یادآور شد: ایجاد بازارچه های عرضه محصولات خانگی یکی از وظایف محوله به شهرداری ها برابر قانون حمایت از مشاغل خانگی بوده است با پیگیری های انجام شده در نقاط مختلف استان این بازارچه ها ایجاد شده اند و این پیگیری ها همچنان تا حصول نتیجه مطلوب ادامه دارد.

پرداخت بیش از ۲۷۲ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در زنجان

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: از ابتدای اجرای قانون توسعه اشتغال پایدار روستایی تاکنون (سال های ۹۷ تا پایان ۹۹) بیش از ۲۷۲ میلیارد تومان اعتبار بانکی با نرخ بهره ۶ درصد برای روستائیان استان پرداخت شده که زمینه ایجاد پنج هزار و ۱۹۸ نفر فرصت شغلی در استان فراهم شده است.

یوسفی افزود: کارسازی منابع اشتغال روستایی مستلزم تشکیل و ایجاد ساختارگسترده استانی شامل کمیته های فنی استانی و شهرستانی، کمیته های نظارت استانی و شهرستانی، تیم های کارشناسی و انجام فرآیندهای قانونی در تسریع و معرفی طرح ها و نیز تمهید اقدامات قانونی جهت جلوگیری از انحرافات و مغایرتها در اجرای طرح ها بوده است.

وی اظهار داشت: از سال ۹۶ تاکنون قریب به ۱۷۵ کمیته فنی استانی و شهرستانی و بیش از ۵۶ جلسه کمیته نظارت استانی و شهرستانی و قریب به ۲۰۰۰ مورد بازرسی میدانی از طرحها انجام پذیرفته است.

۱۲۲ میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای جبران خسارت کرونا در زنجان پرداخت شده است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: سال گذشته نزدیک ۱۲۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی برای جبران خسارت کرونا به کسب و کارهای مختلف در این استان پرداخت شد.

یوسفی افزود: پرداخت این میزان تسهیلات موجب صیانت از ۱۱ هزار و ۱۴۴ فرصت شغلی در استان شده است.

وی اظهار داشت: با توجه به شیوع بیماری کرونا، برابر تصویب ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، از سال ۹۹ تسهیلات بانکی برای رفع مشکل فعالیت ها و کسب و کارهای آسیب دیده از این بیماری در ۱۴ رسته فعالیت با نرخ سود بانکی ۱۲ درصد در نظر گرفته شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: اعتبار ابلاغی به این استان از محل این تسهیلات مبلغ ۲۳۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان است که از ابتدای اجرای این طرح تاکنون نزدیک ۱۲۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی کسب و کارهای آسیب دیده از ویروس کرونا پرداخت شده است.

یوسفی با بیان اینکه تسهیلات کرونایی از طریق ۱۲ بانک عامل در سطح استان پرداخت می شود، گفت: همه صاحبان کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا که رسته فعالیت آنان با یکی از رسته های تعیین شده مطابقت داشته باشد، می توانند از طریق سامانه کارا درخواست خود را ثبت کنند.

وی به اقدامات و تمهیدات انجام شده جهت مواجهه با آثار ناشی از کرونا در اشتغال و کسب و کارها اشاره کرد و اظهار داشت: افزایش مهلت در فرآیند انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه صاحبان حرفه‌ها و مشاغل آزاد، امهال سهم کارفرما برای کارگاه‌های مشمول بیمه تامین اجتماعی و در نظر گرفتن غرامت دستمزد ایام بیماری برای مبتلایان به کرونا از جمله این تمهیدات است.

رشد ۱۸ درصدی بکارگماری کارجویان از طریق کاریابی ها در زنجان

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: برنامه عملیاتی بکارگماری کارجویان از طریق موسسات مشاوره شغلی و کاریابی‌های غیردولتی داخلی در این استان طی سال گذشته تحقق ۱۴۷ درصدی داشت.

یوسفی افزود: کاریابی های استان با وجود شرایط کرونایی و تعطیلی تعدادی از واحدهای اقتصادی در سطح استان توانسته اند در زمینه اشتغال کارجویان بخصوص فارغ التحصیلان دانشگاهی عملکرد مناسب و قابل قبولی داشته باشند.

یوسفی اظهار داشت: در سال جاری اقدامات اکثر کاریابی ها در شرایط کرونایی بیشتر به صورت مجازی و در صورت حضور فیزیکی کارجویان با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی ابلاغی از سوی مراجع ذیصلاح بوده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: در مقایسه عملکرد سال ۹۹ در میزان به کارگماری ها با مدت مشابه سال ۹۸ پیشرفت ۱۸درصدی داشته ایم.

به گزارش ایرنا در زمان حاضر شمار کاریابی‌های فعال در استان زنجان به ۲۴ موسسه افزایش یافته که از این تعداد، مجوز چهار کاریابی، بین‌المللی است.

منبع: ایرنا

282294

مطالب مرتبط