میرباقری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ملایر در گفت وگو با سایت خبری پرسون با اشاره به وجود۲۱ هزار هکتار باغ در سطح شهرستان ملایر اظهار کرد: ۱۰۰۰ هکتار از باغهای شهرستان ملایر دچار سرمازدگی دیررس بهاره در تاریخ هشتم و نهم فروردین ماه شدند و در پی آن بیش از ۳۰۰۰ تن از محصولات باغی شهرستان خسارت دیده است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین خسارت به محصولاتی همچون بادام، گردو، زردآلو و انواع آلو وارد شده است، افزود: فرار از سرما و تطابق مراحل حساس گیاه با دماهای پایین و کاهش هدررفت گرما از محیط باغ از راههای مدیریت سرمازدگی است.
میرباقری خاطر نشان کرد : راهکارهای فرار از سرما و اجتناب از آن شامل انتخاب مکان مناسب کاشت و متناسب با اقلیم هر منطقه، انتخاب رقم و پایه مقاوم، مدیریت خوب خاک یعنی داشتن خاکهای برهنه، تیره، مرطوب و متراکم (شخم نخورده) و حاوی مواد معدنی و به تأخیر انداختن هرس تا اواخر زمستان یا اوایل بهار در درختان میوه به ویژه هسته دارها (هرس زودهنگام موجب تسریع در گلدهی در بهار شده و سبب افزایش حساسیت به سرمازدگی میشود) است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ملایر سفید کردن تنهها با رنگهای مخصوص به منظور عدم جذب نور و گرما را یکی دیگر از راهکارهای فرار از سرما برشمرد و گفت: ترکیبات مسی و باکتری کش ها، سبب کاهش حجم باکتریهای مولد هسته یخ روی درختان میشود همچنین استفاده از مواد شیمیایی سبب به تأخیر انداختن زمان گلدهی و افزایش مقاومت به سرما خواهد شد.
میرباقری خاطرنشان کرد: شهرستان ملایر با داشتن تنها ۱۶ درصد از مساحت کل استان همدان، بیش از ۳۵.۵ درصد از محصولات باغی استان، انگور ۵۴ درصد، بادام ۴۵ درصد، گردو ۲۲ درصد و ۲۰ درصد از تولید دام و طیور استان، شیر ۲۳.۴ درصد، تخم مرغ ۲۱ درصد و عسل ۲۵.۷ درصد را به خود اختصاص داده است.