به گزارش سایت خبری پرسون، احمد سبحانی سفیر سابق ایران در ونزوئلا در سلسه نشستهای «پلاک دیپلمات» بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف درباره وظایف و ماموریت های وزارت خارجه گفت: ماموریت وزارت خارجه، آوردن قدرت و ثروت برای کشور است. بخش مربوط به ثروت همان نقش اقتصادی وزارت خارجه است.
وی اظهار داشت: کارکردهای سفارت خانهها آوردن یا بردن پیام نیست. امروز نقش اقتصادی سفارت خانه ها برایمان خیلی پررنگ است.
سبحانی با بیان اینکه یکی دیگر از وظایف سفارت خانه ها امور کنسولی است که خیلی الکترونیکی شده است، افزود: وزارت خارجه نقطه پرگار و سفارت خانه ها نخ تسبیح هستند. الان وزارت خارجه وظیفه اقتصادی برای خودش در نظر نگرفته. گفته می شود آقای روحانی هم چنین اعتقادی ندارند.
وی ادامه داد: دیپلمات ها صرفا برای این تربیت شدند که امور بین الملل را بگذرانند. الان آقای ظریف اقتصاد میداند؟ امور اقتصادی را درک می کنند؟ میداند چطور کار اقتصادی بکنیم؟ در تربیت دیپلمات ها، به طور کلی به اقتصاد توجه نمی شود.
سفیر سابق ایران در ونزوئلا گفت: برای کار اقتصادی باید به سراغ تاجرها برویم. به سراغ کارآفرین ها. آن ها کار اقتصادی بلد هستند نه کسی که تئوری کار کرده. باید از این افراد استفاده کنیم برای آموزش دیپلمات هایمان.
سبحانی یادآور شد: الان دیپلماتهایمان باید در طول خدمت آموزشهای اقتصادی ببینند، از نزدیک با فرصت ها آشنا بشوند.
سفیر سابق ایران در ونزوئلا با اشاره به اهمیت خنثیسازی تحریمها اضافه کرد: یکی از مهمترین تحریم ها که آمریکا دنبال آن بود، بنزین بود که با ستاره خلیج فارس خنثی شد. در مسائل نظامی هم همین طور. این ها نمونههای خنثی سازی تحریم هستند. تعیبری که برای اولین بار توسط حضرت آقا به شیوه خاصی بیان شد.
سبحانی گفت: تحریم ها، بستری برای رشدمان بود. الان اگر به دوران نبود تحریم برگردیم، به خیلی از صنعت های خارجی احتیاج نداریم.
وی اظهار داشت: مهم ترین انتقاد من به اتاق بازرگانی است. زیرا نشسته اند تا وزارت خارجه کار کند.
سفیر سابق ایران در ونزوئلا با بیان اینکه باید در عرصه اقتصادی هم دل شویم و همه زیر بارش برویم؛ افزود: در دولت آقای روحانی، اشتباهی که شد این بود که همه توجه ها به سمت برجام رفت. کاری به خود برجام ندارم. برجام را انجام دادید، خیلی هم خوب، چرا بقیه قسمت ها را غافل شدید؟!
وی گفت: متاسفانه آقای ظریف فردی بین المللی است تا دو جانبه. البته اخیرا نظرشان به این سمت جلب شده. آقای روحانی هم که اهل سفر و جابجا شدن نیست. آقای روحانی چندبار به آمریکای لاتین رفت؟
سبحانی یادآور شد: اشتباه استراتژیک آقای ظریف در تغییر ساختار وزارت خارجه بود. البته اصلاحات خوبی هم داشت. وی معاونت های منطقهای جهان را حذف کرد.