صدور مجوز فعالیت کاخ سلیمانیه

کشف دروازه کوروش، صدور مجوز فعالیت کاخ سلیمانیه، تشخیص عدم نفاست یک خانه تاریخی در کرمان و برگزاری تورهای گردشگری ابوموسی از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

به گزارش سایت خبری پرسون، این هفته خبری از تخت جمشید منتشر شد که از کشفیات جدید کاوش‌های باستان شناسان در این محوطه تاریخی خبر می‌داد. پیرو آن مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت: با اجرای فصل دهم کاوش در محوطه «تل آجری» دروازه کوروش در نزدیکی تخت جمشید نمایان شد.

حمید فدایی، از انجام مراحل مختلف کاوش‌های باستان شناسی توسط هیأت مشترک ایرانی ایتالیایی در تل آجری خبر داد و در این باره مطرح کرد: فصل دهم کاوش در محوطه تل آجری در آذرماه سال جاری کلید خورد و در تکمیل کاوش‌های فصول پیشین، با هدف ساماندهی و آماده سازی محوطه و عرضه شواهد ارزشمند تاریخی آن به بازدیدکنندگان مجموعه تا کنون نیز ادامه دارد.

وی این کاوش را اقدامی مشترک با همکاران بین المللی در حوزه باستان شناسی با هدف بهره برداری و معرفی این محوطه، بناها و آثار تاریخی منحصر بفرد دوران هخامنشی به گردشگران و شهروندان دانست و در این زمینه افزود: با توجه به پیشرفت همزمان عملیات اجرای سقف حفاظتی بر روی این محوطه تاریخی، امید می‌رود که در آینده نزدیک این محوطه به عنوان یک "سایت موزه" مهم بتواند به عموم بازدیدکنندگان پارسه عرضه شود.

علیرضا عسکری چاوردی، سرپرست ایرانی این پروژه بین المللی باستان شناسی در این راستا به خبرنگاران گفت: آخرین فصل کاوش‌های باستان شناسی هیأت مشترک ایرانی ایتالیایی پس از ۱۰ سال در حالی رو به اتمام است که باستان شناسان موفق شدند اثبات کنند که احتمالاً کوروش بزرگ فرمان ساخت دروازه پردیس پارسه را صادر کرده است و این دروازه باشکوه در دوره فرزندش کمبوجیه به بهره برداری رسیده است.

یک باستان‌شناس پیشکسوت درگذشت

این هفته خبر رسید که رئیس اسبق مرکز باستان‌شناسی ایران ۱۶ بهمن ماه ۱۳۹۹ در پاریس چشم از جهان فروبست. فیروز باقرزاده کسی بود که برای اولین بار رویکردهای علمی را در باستان‌شناسی ایران مرسوم کرد.

باقرزاده نخستین رئیس کمیته میراث جهانی یونسکو بوده است. یکی از مهمترین کارهای باقرزاده، تدوین ساختار و تشکیلات جدیدی بود که موجب تحول بنیادی در حوزه مطالعات باستان‌شناسی شد. از دیگر اقدامات باقرزاده طرح تشکیل مرکز باستان‌شناسی ایران به منظور قانون‌مند و ضابطه‌مند کردن و ساماندهی کاوش‌ها و پژوهش‌های باستان‌شناسی ایران بود.

مجوز فعالیت کاخ‌موزه سلیمانیه صادر شد

بالاخره در این هفته مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز از صدور مجوز فعالیت کاخ‌موزه سلیمانیه خبر داد.

فریدون محمدی، افزود: در صورت ایجاد زیرساخت‌ها و شرایط لازم، میزبان بازدیدکنندگان در ایام نوروز خواهیم بود

برگزاری تورهای گردشگری ابوموسی ویژه خانواده شهدا

در این هفته نیز همزمان با سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، فرماندار جزیره ابوموسی از برگزاری تورهای گردشگری ویژه خانواده شهدا در این جزیره خبر داد و گفت: معمولاً ۹۰ درصد گردشگران جزیره مهمان خانواده‌های ساکن هستند.

رضا پوربابایی فرماندار شهرستان ابوموسی گفت: به تازگی با شرکت زیرمجموعه سازمان بنیاد شهید صحبت شده تا بتوانیم میزبان خانواده شهدا در جزیره، برای انجام تورهای دو روزه گردشگری باشیم. برای این منظور، مجوز پرواز گرفته شده و از اسفندماه اجرایی خواهد شد. قرار است کلوپ غواصی نیز در جزیره داشته باشیم در این زمینه منتظر نهایی شدن استعلامات هستیم. در واقع ۹۰ درصد گردشگرانی که به اینجا می آیند؛ مهمان خانواده‌های ساکن هستند و تعدادی هم از دستگاه‌های اجرایی در قالب مأموریت‌های اداری از جزیره دیدن می‌کنند.

فرماندار ابوموسی درباره پروژه‌های گردشگری جزیره بیان کرد: سواحل بکر و زیبا، ماهیان زینتی، ماهیگیری با قلاب و آرامش جزیره در انتهای تنگه هرمز و در قلب خلیج فارس، جزیره ابوموسی را به نگینی در بین ۱۴ جزیره خلیج فارس تبدیل کرده است. پیگیری و آماده سازی بسته ورود گردشگران با ساخت هتل و ایجاد زنجیره‌های مرتبط از قبیل ایجاد بازارچه ملوانی، مراکز خرید کالا و … یکی از اهداف و رویکردهای دولت است.

شعبه حل اختلاف ویژه رسیدگی به شکایات گردشگری ایجاد شد

آئین گشایش شعبه ۲۶۳۴ شورای حل اختلاف در محل انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران برگزار شد.

پیش از این کمیته رسیدگی به شکایات در معاونت گردشگری وجود داشت که اعضای آن در واقع کارشناسان و فعالان حوزه گردشگری و دفاتر مسافرتی بودند. اگر رأیی صادر می‌شد این رأی قابلیت اجرایی نداشت و فردی که برای او رأی صادر شده می‌توانست دوباره علیه آن رأی شکایت کند چون بعد قضائی و اجرایی نداشت اما این شعبه ویژه در واقع کارشناسان رسمی خواهد داشت که مورد تأیید قوه قضائیه هستند و قرار است در حوزه‌های مختلف گردشگری، به شکایات رسیدگی کند.

در این برنامه احکامی که برای اعضای این شعبه شورای حل اختلاف توسط رئیس کل دادگستری استان تهران به آنها اهدا شد، در این احکام آمده این شعبه ویژه صنف هوایی و جهانگردی است.

در بودجه سال آینده به بیمه هنرمندان صنایع دستی توجه شود

معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: بیمه هنرمندان صنایع‌دستی موضوع مهمی بوده و بارها نیز مطرح شده است، امیدواریم تا حدی که امکان دارد در بودجه سال آینده به آن توجه شود.

معصومه ابتکار در مراسم افتتاحیه پنجمین جشنواره فجر صنایع‌دستی و هنرهای سنتی و تقدیر از برگزیدگان نمایشگاه و مسابقه مجازی صنایع‌دستی برتر در دوران کرونا به نمایندگی منطقه عنوان کرد: امروزه صنایع خلاق یکی از ابعاد مهم اقتصاد جهان محسوب می‌شوند. صنایع‌دستی از جمله صنایع خلاقی هستند که در ایران مزیت‌های فوق العاده‌ای دارد به‌طوری‌که ۷۵ درصد بانوان آن را دنبال می‌کنند و دلیلش هنر، عشق و علاقه‌ای است که برگرفته از فرهنگ غنی، قومی، منطقه‌ای و طبیعت زیبای کشورمان است.

معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده تصریح کرد: این نمایشگاه و پنجمین جشنواره فجر صنایع‌دستی و هنرهای سنتی دقیقاً در جهت حمایت از صنعتگران و هنرمندان صنایع‌دستی برگزار شده و فرصتی است برای این‌که بتوانیم آثار هنرمندان کشورمان را ببینیم. نکته جالب توجه این نمایشگاه بدیع بودن آثار و تلفیق سنت و مدرنیته است.

اعضای کمیته تشخیص نفایس، خانه لطفعلی زاده را نفیس ندانستند

سومین جلسه کمیته تشخیص نفایس و کاربری هم‌شأن اثر به ریاست وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد در این جلسه نفیس بودن خانه لطفعلی زاده کرمان رد شد. در این جلسه ۱۷ اثر از استان خراسان رضوی مورد بررسی قرار گرفت که میل خسروجرد و مصلی سبزوار نفیس تشخیص داده شد.

همچنین از استان کرمان نیز خانه لطفعلی‌زاده مورد بررسی قرار گرفت، این بنا که در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد برای فروش آن از وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مبنی بر نفیس بودن اثر استعلام گرفته شده بود که در این جلسه اعضای کمیته رأی به غیر نفیس بودن آن دادند و فروش آن بلامانع اعلام شد.

منبع: مهر

232278

مطالب مرتبط

سازمان آگهی های پرسون