مسئول کمیته یزد میراث جهانی کنگره ملی شهدای یزد:

کرونا؛ بسیاری از برنامه های کمیته «یزد میراث جهانی»را تعطیل کرد/پلمپ دو واحد گردشگری در بافت تاریخی

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد گفت: برنامه‌های بسیاری را از ابتدای شروع کنگره 4 هزار شهید استان یزد در نظر گرفتیم که متاسفانه به علت شیوع ویروس کرونا امکان برگزاری آن به صورت حضوری وجود نداشت.

به گزارش سایت خبری پرسون از یزد، سید مصطفی فاطمی ظهر امروز در نشست خبری کمیته یزد میراث جهانی که در حسینیه آقا برگزار شد با بیان اینکه برنامه‌های بسیاری را از ابتدای شروع کنگره 4 هزار شهید استان یزد در نظر گرفتیم که متاسفانه به علت شیوع ویروس کرونا امکان برگزاری آن به صورت حضوری وجود نداشت گفت: محور گردشگری ادبی یکی از محورهایی بود که در کمیته یزد میراث جهانی در نظر گرفتیم و در نظر داشتیم با گردشگری دفاع مقدس و انقلاب اسلامی به شکل دیگری به موضوع شهدا و ایثارگری‌های آن بپردازیم که کرونا بسیاری از این برنامه‌ها را مختل کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزداجرای تور ویژه معرفی انقلاب اسلامی و شهدا را از دیگر برنامه‌های کمیته یزد شهر میراث جهانی دانست و ابراز داشت: متاسفانه نتوانستیم این اقدام را نیز به علت کرونا انجام دهیم

فاطمی در ادامه از راه‌اندازی موزه شهدا در بافت تاریخی یزد خبر داد و اظهار داشت: ساختمانی در بافت تاریخی شناسایی و مذاکرات نهایی صورت گرفته تا یک موزه کوچک برای بیان رشادت‌ها و ایثارگری‌ها شهدا در یزد ایجاد کرده و گردشگران بتوانند از آن استفاده کنند.

وی با اشاره به ورود میراث فرهنگی در بحث ترجمه داستان‌ها و روایت‌های زندگی شهدا به زبان‌های مختلف، اظهار داشت: با ترجمه آن به زبان‌های مختلف آن را در قالب بروشور به چاپ رسانده و در اختیار گردشگران خارجی قرار می‌دهیم ولی در حال حاضر در فضای مجازی فعالیت می‌کنیم.

میراث فرهنگی دستگاه گسترده اما بی پول

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد در ادامه با بیان اینکه میراث فرهنگی دارای گستردگی فراوان اما بودجه کم نسبت به دیگر وزارتخانه‌ها است، افزود: بودجه کل وزارت خانه میراث فرهنگی 140 میلیارد تومان است در حالی در وزارتخانه‌های دیگر شاید نزدیک به 60 هزار میلیارد باشد.

فاطمی ادامه داد: در حال حاضر 22 هزار پلاک ثبتی در عرصه بافت تاریخی وجود دارد که 1000 واحد آن به همت مردم و میراث فرهنگی مرمت شده اما 21 هزار واحد ثبتی آن نیاز به مرمت دارد که با این بودجه و گستردگی که دارد بسیار دشوار و سخت است.

وی اضافه کرد: میراث فرهنگی به علت نیروی کمی که در اختیار دارد از مجموعه‌های دیگری مثل بسیجیان نیز استفاده می‌کند تا در برهه‌های مختلف بتواند اقدامات مناسب را در خصوص جریان‌های پیش آمده انجام دهد.

وی با بیان اینکه بعد از 40 سال اقدام به مرمت پشت بام بازار یزد کردیم، اذعان داشت: ما شاید در اجرای کار خود به مانند دیگر مجموعه‌ها نواقص و مشکلاتی را داشته باشیم اما دغدغه همیشگی ما حفظ بافت تاریخی و ارزشمند یزد است و تمام تلاش خود را در این زمینه به کار بستیم.

فاطمی به دغدغه علمای یزد در خصوص برخی اتفاقات در بافت تاریخی اشاره کرد و اذعان داشت: علمای یزد و دغدغه مندان این عرصه هیچ‌گاه مخالف گردشگری نیستند و حتی در بسیاری از موارد نیز کمک‌های به میراث داشته‌اند تا بتوانیم فعالیت‌های خود را به شکل صحیح انجام دهیم اما برخی ایرادات و مشکلاتی بوده که درصدد رفع آن هستیم.

پلمپ دو واحد گردشگری در بافت تاریخی

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد از پلمپ دو واحد در بافت تاریخی خبر داد و گفت: این امر در هفته گذشته به دو علت انجام شد که یکی از آن به خاطر عدم رعایت نکات بهداشتی و یکی هم با توجه به دغدغه علمای یزد پلمپ شد.

وی با اشاره به اینکه نظارت کویر با میراث فرهنگی نیست، اذعان داشت: کمپ‌های کویرنوردی زیر نظر میراث است که به صورت دقیق روی آن نظارت می‌شود اما کویر و افرادی که به کویر می‌روند را نمی‌توانیم کنترل کنیم.

فاطمی با تاکید بر اینکه اگر امسال نیز نوروز نداشته باشیم، گردشگری نابود می‌شود، اظهار داشت: امیدواریم که مسئولان به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که گردشگری استان بتواند به فعالیت خود ادامه دهد.

70 درصد تورلیدرها غیر بومی هستند

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد در ادامه با اشاره به اینکه تقریباً 70 درصد راهنمایان تورهای گردشگری یزدی نیستند، افزود: برخی از تورلیدرها از تهران تائید و به یزد وارد می‌شوند که طبیعتاً کنترل این افراد با ما نیست اما تورلیدرهای یزد یکی از بهترین و مطمئن‌ترین و باسوادترین راهنمایان گردشگری در کل کشور هستند ولی در مواردی هم اگر اشتباه یا خطایی از سوی آنها صورت گرفته به صورت جد برخورد کردیم.

انتهای پیام/

حیران_ استان یزد

230863

مطالب مرتبط