هر تصمیمی که باعث بروز نوسان در اقتصاد می‌شود برخلاف منافع مردم است

سخنگوی دولت با بیان اینکه حرف‌های سیاسی و بدون محاسبه درباره بودجه دردی از دردهای مردم را درمان نمی‌کند، گفت: هر تصمیمی که باعث بروز نوسان و بی‌ثباتی در اقتصاد می‌شود، برخلاف منافع ملی و عمومی مردم است و ما باید از آن پرهیز کنیم.

به گزارش سایت خبری پرسون، «علی ربیعی» امروز سه شنبه در نشست خبری که به صورت‌آنلاین برگزار شد، در خصوص برخی اظهار نظرهای نمایندگان در خصوص لایحه بودجه گفت: ما نیاز داریم خارج از هیاهو و تنازعات بیهوده در آستانه قرن جدید، و دورانی که ترامپ در حال شکست هست و می‌تواند نقطه عطف شده و زندگی جامعه را عوض کند، بودجه مناسبی را ارائه کنیم.

وی افزود: لایحه بودجه ماحصل مطالعات و بررسی‌های تفصیلی و همه جانبه کارشناسان خبره دولت با توجه به الزامات و اقتضائات اقتصادی کشور بوده و بر اساس قواعد و شرایط کشور تهیه و تنظیم شده است.

ربیعی اظهار کرد: کلی‌گویی در خصوص بودجه از سوی برخی افراد و بیان اینکه بیشترین عواید بودجه نصیب دلالان و سودجویان خواهد شد، تعبیر درستی نیست یا اینکه بودجه منجر به فروپاشی نظام می‌شود، یا اینکه دوستی گفتند اینها ارزها را پنهان کردند تا در شرایط دیگر وارد کنند. این تعابیر غیراقتصادی و غیرکارشناسی زیادی که امروز بیان می‌شود، به مصلحت جامعه نیست.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با بیان اینکه مصادیق حرف‌های کلی گویی باید مشخص شود تا به آن پاسخ بدهیم، گفت: سخنانی نظیر اینکه لایحه با رویکرد سیاسی برای فروپاشی نظام است، اساساً فاقد بنیه علمی و اقتصادی است. بیشتر نوعی رفتار سیاسی و اتهامی علیه دولت است.

وی با بیان اینکه ما نمی‌خواهیم منازعه سیاسی کنیم، گفت: اگر قرار است پاسخ داده شود مایلم به عنوان نماینده دولت به ما بگویند که کدام تصویب در کجا موجب رانت و سوء استفاده و سودجویی و دلالی هست و کجای آن موجب فروپاشی نظام است و شما چه تصمیم جایگزینی دارید که ما پیرامون آن بحث کنیم.

سخنگوی دولت با بیان اینکه حرف‌های بی‌محاسبه و سیاسی هیچ دردی را از دردهای مردم درمان نمی‌کند، اظهار کرد: روند تصمیم سازی‌های گذشته نشان می‌دهد جدای از عوامل بیرونی، مهمترین عاملی که باعث بروز نوسانات ارزی در فضای اقتصادی کشور و معیشت مردم می‌شود، برخی تصمیم‌سازی‌های غیرکارشناسی و خلق الساعه و تصمیماتی که است باعث تشدید نوسانات بازار و افزایش تکانه‌های تورمی می‌شوند و ریشه اصلی مشکلات را باید در دل برخی این ریل‌گذاری‌های اشتباه دید.

ربیعی خاطرنشان کرد: در این برهه حساس هر تصمیمی که باعث بروز نوسان و بی‌ثباتی در اقتصاد می‌شود، برخلاف منافع ملی و عمومی مردم است و ما باید از آن پرهیز کنیم.

وی با بیان اینکه دولت بودجه سال آینده را شفاف در منظر افکار عمومی قرار داده است، گفت: افزایش سهم نفت در منابع عمومی آن هم از محل افزایش قیمت ارز قطعاً ارزش پول ملی را کاهش می‌دهد. افزایش قیمت تعرفه‌ها اگر در مجلس تصویب شود، قطعاً باعث تورم خواهد شد.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: البته دوستان می گویند افزایش نرخ ارز به ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان هنوز نهایی نیست و امیدواریم رقم نهایی آن مشخص شود تا بتوانیم قضاوت بهتری داشته باشیم. چون بیانات متفاوت در این زمینه شنیده می‌شود ما منتظر می‌مانیم تا از تصمیم نهایی مطلع شویم.

وی تصریح کرد:به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اقتصادی این تصمیم هم انتظار تورمی را افزایش می‌دهد، علیه ارزش پول ملی و دادن علائم نامناسب به ثبات بازار است، اظهار کرد:

ربیعی با بیان اینکه بدون درک شرایط مردم در هر دوره تاریخی خود نمی‌توانید قضاوت کنید، گفت: خیلی‌ها امروز درباره کوپن درباره جنگ تحمیلی قضاوت می‌کنند، ما باید به آن دوران برگردیم و منابع دولت آن وقت را در نظر بگیریم و ببینیم آیا سیاست کوپن درست بوده یا غلط بوده است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه زندگی مردم در بحران ها باید حمایت شود، گفت: ارائه ارز ۴۲۰۰ تومانی با همه اشکالاتی که مربوط به شرایط موجود بود، ‌ این تصمیم برای دفاع از زندگی مردم در دوران بحران تحریم اتخاذ شد. وقتی اقتصادی در تعادل نباشد، و فشار بین‌المللی زیادی برای برهم زدن تعادل اقتصادی و فشار بر زندگی مردم که هدف اصلی آن فروپاشی بوده وجود دارد، ناچار سیاست‌هایی اتخاذ می‌شود که از زندگی و معیشت مردم حمایت شود.


بیشتر بخوانید:

دولت با تدوین بودجه 1400 می‌خواهد آینده فروشی کند


دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با بیان اینکه خیلی از دولت‌ها و کشورها هم در شرایط عدم تعادل تصمیماتی می‌گیرند، گفت: ما هم در شرایطی که امیدواریم فشار حداکثری به پایان می‌رسد و شرایط تازه ایجاد می‌شود، قطعاً سیاست‌ها و تصمیم‌گیری‌های حمایتی مردم در دوران انتقال را مد نظر داشتیم و در شرایطی که همه چیز از به قیمت تثبیت شده رسید آن وقت می شود بحث کرد.

ربیعی گفت: ما صراحتاً اعلام کردیم که ارز ۴۲۰۰ تومان را برای تامین کالاهای اساسی قرار دادیم البته هر کس سوء استفاده کرده می توانند به قوه قضاییه معرفی کنند و باید با آنها برخورد شود. اگر شرایط متفاوت بود، معتقد بودیم که مابه‌التفاوت این ارز را برای افزایش قدرت خرید مردم در نظر گرفتیم.

وی با اشاره به افزایش ۲۵ درصدی حقوق فرهنگیان گفت: ما در شرایط اقتصادی که سفره مردم نسبت به گذشته خالی شده تصمیماتی نیاز داشتیم، بگیریم و امروز بحث‌هایی می‌شود مبنی بر اینکه این تصمیم رانت‌زا بوده است

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: این تصمیم در دوره زمانی خودش با بیشترین دقت اتخاذ شده و اگر رانتی در این موضوع بوده قوه قضاییه با آن برخورد می‌کند.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: در بودجه ۱۴۰۰ پیش‌بینی ما طوری است که اگر شرایط متعادل‌تر رسیدیم در این مرحله هم باید از زندگی مردم حمایت کنیم و آن را به نوعی افزایش قدرت خرید مردم در قالب معیشتی تبدیل کنیم.

اصل بازرسی آژانس به قوت خود باقی است

ربیعی درباره اظهارات نمایندگان مجلس مبنی بر اخراج بازرسان آژانس در سوم اسفند و اینکه آیا این به معنای خروج از NPT نیست، گفت: تعهدات جمهوری اسلامی ایران در خصوص بازرسی‌ها به سه قسمت تقسیم می‌شود. بخشی از بازرسی‌ها براساس توافقنامه پادمان است که ربطی به پروتکل الحاقی و برجام ندارد که ما آن را قبول کردیم و بازرسی خواهیم داشت.

وی ادامه داد: دومین بخش از بازرسی‌ها براساس پروتکل الحاقی است که داوطلبانه آن را اجرا می‌کنیم. بخش دیگر سوم بازرسی ها براساس برجام است و تا زمانی که برجام پابرجاست، تعهدات ما هم پابرجاست.

سخنگوی دولت با بیان اینکه ما بنابراین تصمیم به توقف اجرای داوطلبانه پروتکل گرفتیم، خاطرنشان کرد: اگر حتی بنا باشد مصوبه مجلس را در شرایط خاصی اجرا کنیم -چون قانون شد قطعا اجرا می‌کنیم- بر این اساس سطوحی از بازرسی‌ها کاهش پیدا خواهد کرد. اما اصل بازرسی‌های آژانس سر جای خود باقی است چون اگر نباشد به معنای خروج ما از NPT است.

وی با اشاره به توضیحات سازمان انرژی اتمی گفت: ما مقید به اجرای قانون هستیم اما اصل بازرسی به قوت خود باقی می‌ماند.

سخنگوی دولت در واکنش به این سوال که با توجه به تحولات اخیر آمریکا و پذیرش شکست از سوی ترامپ، درایت سیاسی ترامپ بیشتر بود یا نامزد شکست خورده کشور خودمان در سال ۸۸، گفت: این موضع شما ارتباطی با جایگاهی سخنگویی دولت ندارد. من قرار است به تبیین نقطه نظرات دولت درباره مهمترین تصمیمات و سیاست‌ها بپردازم.

عمل به تعهدات برجامی نیاز به مذکره مجدد ندارد

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره امکان مذاکره با آمریکا بعد روی کار آمدن بایدن گفت: آن چه امریکا باید انجام دهد توقف قانون شکنی و نقض تعهدات بین‌المللی آن کشور بر اساس قطعنامه شورای امنیت است.

سخنگوی دولت افزود: این کار نیازی به مذاکره ندارد چون اجرای وظیفه یک کشور نباید موضوع مذاکره و بده بستان باشد. ایران هم بارها اعلام کرده که اگر آمریکا تعهدات خود را انجام دهد و تحریم‌ها را رفع کند ایران هم به اجرای کامل تعهدات خود بر می‌گردد.

ربیعی ادامه داد: برخی کشورهای غربی می‌خواهند مواردی که قبلا مذاکره شده و در برجام آمده است را دوباره مذاکره کنند که چنین چیزی غیرممکن است البته ایران، چین و روسیه صراحتا مخالفت خود را با آن اعلام کرده‌اند.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: اگر دولت بعدی آمریکا به تعهدات خود عمل کند و روش‌های گذشته را ترک کند امکان این که در چارچوب‌های قانونی و از پیش موجود به معنای این که ما می‌خواهیم به تعهدات خود برگردیم زبان مشترکی پیدا شود، این امکان وجود دارد.

وی تصریح کرد: برگشت به تعهدات به طور متقابل نیازی به گفت و گو مذاکره ندارد و موارد دیگری که قبلا هم در مورد آنها بحث شده است و حدود برجام را مشخص کرده ایم اضافه کردن بر آن هم مورد قبول نیست و مذاکره ای نداریم.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در صورت عدم لغو تحریم‌ها در ۱۲ بهمن دولت اجرای پروتکل الحاقی را متوقف خواهد کرد، گفت: اولا آیین نامه اجرایی قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها ابطال نشده است. این آیین نامه در چارچوب صلاحیت‌های هیات وزیران به موجب اصل ۱۳۸ قانون اساسی تهیه و تصویب شده است و همواره هم این چنین بوده است. اگر مواردی از آیین‌نامه‌ها با قانون مغایرت داشته باشند مجلس برای بررسی و تجدیدنظر به دولت می‌فرستد.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با بیان اینکه آیین نامه اجرای این قانون توسط هیات تطبیق مجلس مطالعه شده است، گفت: ایراداتی که هیات تطبیق تشخیص داده است برای بررسی و اصلاحات لازم به دولت فرستاده شده است و دولت آنها را اصلاح و بررسی خواهد کرد یا دفاعیه خود را برای هرکدام تهیه و به مجلس ارسال خواهد کرد بنابراین بیان ابطال بیان درستی نیست.

ربیعی ادامه داد: در مورد امضای پروتکل الحاقی که قبلا هم گفتم دولت در مجموع این قانون را مفید نمیدانست اما اکنون آن را لازم اجرا می‌داند و این موضع دولت بوده است. در اسفندماه اگر شرایط مجلس محقق نشود دولت ناگزیر است قانون و بخش پروتکل الحاقی را اجرا کند. تاکنون به صورت داوطلبانه اجرا می‌شده است که مجبوریم آن را متوقف کنیم. هرچند امیدواریم که دولت بعدی آمریکا با عمل به موقع به تعهدات خود ما را در شرایط انجام این قانون ندهد

از حسن نیت و نقش سازنده قطر استقبال می‌کنیم

ربیعی درباره درخواست قطر از کشورهای عربی برای تجدید نظر در روابط با ایران و اقدامات عملی برداشته شده در این زمینه گفت: روابط و همکاری‌های ایران و قطر در مسیر قابل قبولی درحال پیش رفتن است؛ هر چند ظرفیت‌های همکاری‌های دو کشور بیشتر از این است و امیدواریم دو ملت بتوانند به حداکثر ظرفیت‌ها دست یابند.

وی ادامه داد: روابط دو کشور می‌تواند الگوی موفقی از همسایگی خوب، مبتنی بر احترام متقابل به تمامیت سرزمینی و جایگاه برابر در ارتباطات بین المللی باشد که امیدواریم در کل منطقه تسری پیدا کند.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی همیشه از کاهش تنش‌های منطقه حمایت کرده و تلاش داشته امنیت منطقه توسط کشورهای منطقه تامین شود در این مسیر پیشنهادهای مختلفی ارائه کرد که از جمله آن میتوان به تشکیل مجمع گفت و گوهای منطقه ای، پیمان عدم تجاوز، پویش صلح هرمز و طرح چهار ماده‌ای وزیر امور خارجه برای صلح یمن و ایفای نقش فعال در صلح یمن اشاره کرد.

وی افزود: از حسن نیت قطر و نقش آفرینی سازنده در منطقه و مناسبات ایران و کشورهای عربی استقبال می‌کنیم و به رایزنی های نزدیک در این زمینه ادامه می‌دهیم.

تعهد در برابر تعهد و نقض در برابر نقض

ربیعی درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اظهارات مقامات دولتی در بازگشت آمریکا به برجام بدون تعیین پیش شرط، موجب ارسال پالس‌های ناامیدکننده می شود، گفت: موضع ما کاملا روشن است بارها هم وزیر امور خارجه اعلام کردند. من هم از این تریبون این موضع را گفتم و رییس جمهور هم گفتند.

وی اضافه کرد: قبل از پیروزی بایدن خطاب به دولت ترامپ مواضع روشن ما اعلام شد و موضع ما تحت تاثیر انتخابات آمریکا نبود؛ بلکه همیشه در یک چارچوب اصولی حرف خود را زدیم البته برخی دوست دارند جور دیگری حرف بزنند اما ما منفعت و مصلحت ملی را در این دیدیم و براساس چارچوب‌های مصوب حرکت کردیم.

سخنگوی دولت افزود: هر گاه طرف آمریکایی فارغ از اینکه چه کسی رییس جمهور باشد به تعهدات خود عمل کند، ما هم آماده‌ایم و به تعهدات خود عمل می‌کنیم؛ تعهد در برابر تعهد، نقض در برابر نقض پایه موارد ما در برابر برجام و آمریکا است. حتی به دولت ترامپ هم گفتیم اگر برجام را قبول ندارند، به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت عمل کنند که دراین صورت همه تحریم‌ها باید لغو می‌شد.

ربیعی تاکید کرد: این تنها پیام واحدی است که از ایران به ایالات متحده آمریکا فرستادیم، حالا اگر برخی تمایل ندارند و طور دیگری می‌خواهند فرق می‌کند اما ما بارها به طور روشن این موضع را تکرار کردیم.

۹میلیون نفر یارانه ۱۲۰ هزار تومانی دریافت کردند/پرداخت یارانه ۱۰۰ هزار تومانی به ۴۰ میلیون نفر

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری در پاسخ به سوالی درخصوص پرداخت یارانه ۱۲۰ هزارتومانی و اینکه تاکنون به چند نفر پرداخت شده است، گفت: با توجه به محدودیت منابع ناچار شدیم که طرح دولت و مجلس را درهم تلفیق کنیم.

وی ادامه داد: در مصوبه مجلس برای افرادی که در دهک‌های پایین بودند، پرداخت یارانه ۱۲۰ هزارتومانی پیش بینی شده بود. ما به ۹ میلیون نفر از شهروندان که مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند یارانه ۱۲۰ هزارتومانی پرداخت کردیم که سایت آن موجود است و می‌توان به آن مراجعه کرد.

ربیعی افزود: حدود ۴۰ میلیون نفر باقی مانده هم مشمول یارانه صدهزارتومانی شدند و همه به موقع این یارانه را دریافت کردند. مابقی افراد این یارانه را نگرفتند و قرار نبوده است که به همه پرداخت شود. این یارانه بر اساس اطلاعات بانک رفاه ایرانیان به دهک‌های پایین، دریافت کنندگان حمایت‌های معیشتی، حقوق بگیران و کسانی که درآمدی از جایی نداشتند پرداخت شد.

وی ادامه داد: خیلی‌ها شاید خود را مستحق دریافت این یارانه بدانند که استحقاق آن را ندارند و از طرف دیگر عدد محدود است. دیدم که دوستان رفتند از کسانی که در تهران زندگی می‌کنند سوال کردند که یارانه دریافت کردند در حالی که شما باید به استان‌های مرزی بروید چرا که افراد مشمول بیشتر در استان‌هایی بودند که محرومیت بیشتری دارند.

سخنگوی دولت با بیان اینکه این یارانه براساس بانک اطلاعاتی پرداخت شده است، گفت: براساس مقدار پول و مقدار جمعیتی که مشخص شده است کاملا مشخص است و شایسته است که برای ارزیابی با افرادی که در میدان عمل هستند مکاتبه و از آنها سوال شود و پاسخ دقیق را دریافت کنند.

تولید واکسن و واردات‌آن همزمان و به موازات هم پیگیری می‌شود

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره ظرفیت تولید داخلی واکسن و اینکه چرا دولت بجای سرمایه گذاری بیشتر در این بخش اولویت و اتکای اصلی خود را بر واردات گذاشته است؟ گفت: این گزاره که دولت سرمایه گذاری بیشتر بر واردات واکسن داشته صحیح نیست. همواره تکرار کرده‌ایم که تولید واکسن و واردات آن همزمان و در موازات هم پیش می‌روند و هیچ کدام خللی در روند انجام دیگری ایجاد نمی‌کند و سیاست دولت حمایت از سلامت مردم است.

وی اضافه کرد: خوشبختانه هم در زمینه خرید و هم در زمینه تولید توفیقات خوبی بدست آمده است بنابراین بحث اولویت نیست. آنچه که برای ما بنیادی‌تر است، تولید داخل است و آنچه امروز باید به سلامت مردم پاسخ دهیم، پیگیری همزمان و موازی یعنی هر دو در کنار هم است.

سخنگوی دولت افزود: فرآیند قیمت‌گذاری واکسن و داروی تولید داخل مشخص و مبتنی بر ریال است چرا که اساس دارو در کشور براساس ریال فروش می‌رود و ما فروش ارزی دارو در داخل کشور نداریم و واکسن از مواردی است که زیر نظر وزارت بهداشت است. البته دولت از توسعه خطوط تولید واکسن‌های داخلی که تایید لازم را دریافت کنند، حمایت کرده و در صورت نیاز تسهیلات ارزی ارائه خواهد کرد بنابراین ما برای تقویت تولید داخل هر مقدار ارز لازم باشد تامین خواهیم کرد.

ربیعی ادامه داد: براساس اعلام مسئولان مربوطه در وزارت بهداشت، ظرفیت تولید داخلی واکسن پس از تایید واکسن کرونا که در تابستان ۱۴۰۰ تایید نهایی آن به سرانجام خواهد رسید و به تولید انبوه خواهد رسید حداقل ماهیانه بیش از ده میلیون دوز خواهد بود و حتی این عدد قابل افزایش نیز است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: سرمایه‌گذاری و اعتماد دولت به تولید داخلی حداکثری بوده و شاید جزو نادر کشورهایی باشیم که به نسبت جمعیت و سهم در اقتصاد جهانی، این تعداد پلت‌فرم ساخت واکسن کرونا همزمان در کشور فعال شده باشد. بارها اعلام کرده‌ایم که تولید واکسن داخلی از ۴ مسیر که ۳ مسیر آن داخلی و یک مسیر تولید مشترک است در حال پیگیری است.

سخنگوی دولت در پاسخ به این ادعا که دولت منابع ارزی را ذخیره کرده است تا با روی کارآمدن بایدن قیمت دلار کاهش زیادی پیدا کند اظهارکرد: ما روز گذشته در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا را داشتیم و امیدوار هستیم که در جلسات مشترکی که برگزار می‌شود، دیدگاه‌ها به یکدیگر نزدیک شود.

ربیعی گفت: این موضوع بیان شد که آنچه که تاکنون از سوی کمیسیون تلفیق اظهارنظر شده تصمیم قطعی نیست و موضوعی که به تصویب اکثریت نمایندگان نرسیده و شاید هنوز قضاوت نهایی زودهنگام باشد.

با افزایش قیمت ارز در مجلس؛ درآمدهای واهی و هزینه‌های قطعی خواهیم داشت

وی با اشاره به مواردی که تاکنون به عنوان مصوبات کمیسیون مطرح شده است، گفت: نخست اینکه با افزایش مبنای محاسبه قیمت ارز و بعد با افزایش پیش‌بینی‌های مالیاتی، پیش‌بینی درآمد واهی شده است و در مقابل هزینه‌های قطعی را خواهیم داشت. در واقع اولین نگرانی ما درآمدهای واهی است و هزینه ها به قوت خود باقی خواهند ماند.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با بیان اینکه درآمدهای واهی دولت را با چالش بزرگی در سال ۱۴۰۰ مواجه خواهد کرد، خاطرنشان کرد: تأکید دولت بر این است که ارقام بودجه واقع‌بینانه و بر اساس واقعیت‌های اقتصادی باشد. ضرر پیش‌بینی درآمدهای واهی و غیرقابل وصول آن است که با عدم تحقق آن، به کسری بودجه تبدیل می‌شود و فشار بر پایه پولی و نقدینگی نهایتا به سمت تورم کشیده می‌شود.

وی ادامه داد: به عنوان مثال حتی امسال درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده محقق نشده است با توجه به اینکه ما در سایر عرصه‌ها موفق بودیم امسال حتی به طور کامل نتوانستیم موفق شویم و همین را برای سال آینده افزایش می‌دهیم.

با بودجه یک ساله نمی‌توان قانون دائمی را لغو کرد

سخنگوی دولت با بیان اینکه در بودجه یک ساله نمی‌توان قانون دائمی را لغو کرد، عنوان کرد: ما مجوز دادیم و گفتیم هر کس در مناطق آزاد کار می‌کند این‌قدر سال از پرداخت مالیات معاف است و افراد زندگی و سرمایه‌گذاری‌ خود را بر این اساس سامان دادند. ما نمی‌توانیم با یک قانون یکساله برنامه‌ریزی ۱۰ و ۲۰ ساله افراد را زیر سوال ببریم.

ربیعی خاطرنشان کرد: شما هر تصمیمی بگیرید و اعلام کنید که فلان جا اینقدر سال از مالیات معاف خواهد بود دیگر چه کسی داوطلب سرمایه‌گذاری خواهد بود و این پیش‌بینی و برنامه‌ریزی درازمدت را دچار اختلال می‌کند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال در برخی از تصمیم‌گیری‌های دیگر که البته نهایی نیستند و ما فقط شنیده‌ایم درباره واردات خودرو از مناطق آزاد است. اگر قرار است خودرو وارد کنیم و شماره‌گذاری کنیم چرا از سایر مرزها نتوانند بیایند. اینها به‌درستی مشخص نیستند و ابهام زیادی در مورد شیوه اجرا و اثر آن بر صنعت خودرو و مسائل دیگر خواهد داشت.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: نگرانی بزرگ ما اکنون این است که افزایش درآمدها محقق نشوند به عنوان مثال عنوان کردند که دولت مجدداً بودجه خود را به نفت گره زده است. ما درآمد حاصل از نفت ایران که در بودجه پیش‌بینی کرده بودیم با تغییر نرخ محاسبه بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان به آن افزوده شد. آیا این موضوع وابستگی به نفت را بیشتر کرد یا قبلاً بیشتر بود؟

ربیعی گفت: به جای اینکه به دولت فشار بیاورید که نفت بیشتری بفروشد، به‌صورت غیرمستقیم می‌گویید شما نمی‌توانید نفت بفروشید و نکات بسیار دیگری را در دل این بحث نهفته است و از طرف دیگر ما خودمان سهم نفت را در بودجه افزایش می‌دهیم.

وی عنوان کرد: ما از همان ابتدا عنوان کردیم که در بودجه جاری بنا نداریم که بیش از دوران تحریم نفت را ببریم و باید اضافه آن را برای توسعه کشور استفاده کنیم. ما در موارد این چنینی دچار ابهام هستیم و امیدوار هستیم که در جلسات هماهنگی که پیش می‌رویم تبادل نظرها موجب نزدیکی دیدگاه‌ها به یکدیگر نزدیک شود.

سخنگوی دولت ادامه داد: درخواست من نه به عنوان سخنگوی دولت بلکه به عنوان یک فرد عضو جامعه ایران این است که تعابیر تندی مانند فروپاشی نظام، یا اینکه سهم دلال‌ها در این بودجه زیاد است، استفاده نکنیم. ما این تعابیر را بیشتر از آن سوی آبها می‌شنویم. اینها تعابیر درستی نیست و روح جامعه را آزرده می‌کند.

ربیعی خاطرنشان کرد: ما در شرایطی که تحریم‌ها به اندازه کافی به جامعه فشار آورده و کرونا هم زندگی‌ها را تلخ کرده است، باز هم این نوع بیانات و حرف‌ها را بیان می‌کنیم. من تعبیری را دیدم که مطرح شده بود که دولت منابع ارزی را ذخیره کرده تا با روی کار آمدن بایدن، قیمت دلار کاهش پیدا کند. این سخن را نایب رییس مجلس مطرح کرده است البته وی عنوان کرده که من این را شنیده‌ام و مشخص نیست که صحت داشته باشد یا نه.

چیزی را که مطمئن نیستید بیان نکنید

وی گفت: ظاهراً دوستان ما از آثار و تبعات این گفتار مطلع نیستند اگر این موضوع اندکی هم صحت داشته باشد یک خیانت بزرگ محسوب می‌شود و بیان این موضوع بدون تحقیق جفای بزرگ به ملت و دولت است.

سخنگوی دولت ادامه داد: این سخن، کذب محض و تکرار افترائاتی است که معمولا از رسانه های ضد ایرانی شنیده می‌شود. خود وی در صحبت‌های خود می‌گوید نمی‌دانم درست است یا نه. چیزی را که مطمئن نیستید نباید بیان کنید. از وزارت نفت و حتی بانک مرکزی و کارشناسان مختلف سوالات زیادی پرسیدیم هیچ اطلاعی از این ارزها وجود ندارد. بهتر است یک مورد را اعلام کنند که این پول کجاست؟ اگر می‌گویند نزد تراسی است، نزد کدام تراسی است.

ربیعی یادآور شد: کارشناسی برای من محاسبه می‌کرد که اگر قرار است ظرف ۳ ماه قیمت ارز را به ۱۱ هزار تومان بیاوریم ما به چند میلیارد دلار ارز نیاز داریم این منابع کجاست؟ البته آثار روانی رفتن ترامپ حتماً قیمت ارز را کاهش داد و روی کار آمدن دولت جدیدی که تهدید نکند قطعا آثار روانی خود را روی کاهش قیمت ارز خواهد گذاشت.

وی تصریح کرد: به اعتقاد من در شرایط سخت اداره کشور همه ما و دوستان آگاهند که ما برای تلاشی که برای دور زدن تحریم و کاهش آثار آن با موانع زیادی که تحریم و FATF به‌طور توامان بر گردش مالی کشور داشتند، برنامه‌ریزی کرده‌ایم. اتفاقا من معتقد هستم دولت دوازدهم دوره‌ای قابل قبول در دور زدن تحریم همراه با حفظ سلامت اقتصادی و غیرفساد آمیز بودن داشته است.

ربیعی با قدردانی از تلاش‌های سالم و پرکار وزیر نفت و رییس کل بانک مرکزی و تلاش‌هایی که برای صادرات صورت گرفت، اظهارکرد: اینها اقدامات بزرگی بود که ما بتوانیم از این دوره عبور کنیم. اگر به یاد داشته باشید در دورانی حتی در دور زدن تحریم آدم‌هایی دادگاهی را آوردند که حالا من نمی‌خواهم اسمی از کسی بیاورم. ولی ما در این دوره شاهد چنین اتفاقاتی نیستیم.

وی ادامه داد: امیدواریم دیگر اینگونه موارد را نشنویم چرا که دولت، حاکمیت و مردم در مقابل جنگ اقتصادی و هم در مقابل جنگ روانی قرار داشتیم. ما باید در مقابل جنگ اقتصادی باید منابع محدود را مدیریت می‌کردیم و در جنگ روانی هم مانع لطمه به روحیه مردم می‌شدیم و اقتضای مقاومت قهرمانانه‌ این بود که علیرغم همه فشارها و کمبودها، با مدیریت منابع محدود نگذاریم به مردم بیش از این فشار بیاید و مانع آن هم نشویم که فرصت طلبان از التهاب در بازارها سوء استفاده کنند.

سخنگوی دولت بیان کرد: ما قطعا انتظار داریم که در بیان مسائل بحث‌های اقتصادی و کارشناسی صورت بگیرد. ما به دلسوزی دوستان اعتقاد داریم و در کنار هم می‌توانیم بودجه مطلوبی را برای ۱۴۰۰ بدون هیاهوهای سیاسی داشته باشیم.

ربیعی گفت: ما امروز هیچگونه پیش‌داوری انجام نمی‌دهیم. مطالبی که بیان می‌شود به خاطر اظهاراتی از این دست بود و گرنه من حتی از این تریبون هم به خودم اجازه نمی‌دادم وارد این مسائل شوم. منتهی تعابیری که شبهه سیاسی هستند و به‌کار برده می‌شوند ما ناگزیر توضیحاتی را خدمت مردم بیان کردیم.

228259

سازمان آگهی های پرسون