معاون کل وزارت بهداشت خبر داد:

تولید انبوه واکسن کرونای ایرانی از بهار ۱۴۰۰

حریرچی گفت: وعده ما این است که تا بهار سال آینده واکسن کووید ۱۹ برای مردم قابل دسترس خواهد بود.

به گزارش سایت خبری پرسون، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در گفت و گو با برنامه تهران کلینیک رادیو تهران با اشاره به تلاش گسترده و وسیع دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن کرونا اظهار کرد: یکی از واکسن‌ها مجوز‌های لازم را از کمیته اخلاق و پژوهش برای کارآزمایی بالینی روی انسان دریافت کرده است و تا اواخر دی ماه ۳-۲ مورد دیگر از واکسن‌ها نیز این مجوز‌ها را دریافت می‌کنند و با آزمایش روی نمونه انسانی، اثربخشی آن مورد تایید قرار خواهد گرفت.

او ادامه داد: همزمان با روند طی شدن این واکسن‌ها، خط تولید واکسن کرونا نیز راه اندازی می‌شود و بر اساس معیار‌های بالینی تاثیر آن به اثبات خواهد رسید تا روند تولید آن نیز در اقدامات بعدی قرار بگیرد. وعده ما این است که تا بهار سال آینده، واکسن کووید ۱۹ برای مردم قابل دسترس خواهد شد.

انتقال ارز، مانع سر راه خرید دارو و واکسن

حریرچی با اشاره به واردات و خرید ۲۰ میلیون دز واکسن تا نیمه اسفند ۹۹ از کشور‌های خارجی بیان کرد: ما از ماه‌ها پیش تهیه واکسن کرونا را از طریق COVAX که کنسرسیومی مشترک با ایده سازمان بهداشت جهانی است، آغاز کرده‌ایم و در عین حال از رابطه مستقیم با کشور‌های خارجی تولید کننده برای خرید مستقیم و تولید مشترک ایران و کشور دوم را در دستور کار خود داریم.


بیشتر بخوانید؛

تور ترکیه با طعم واکسن کرونا و نمک بر زخم فقرا


معاون کل وزارت بهداشت با اظهار تاسف از وجود تحریم‌های ظالمانه گفت: در حال حاضر با یک مشکل بزرگ و بی‌رحمانه برای دارو و واکسن مواجه هستیم. با وجود اینکه دارو در لیست تحریم‌ها نیست، اما ما برای انتقال ارز و خرید دارو با مشکل روبرو می‌شویم، اما تلاش ما این است که طبق وعده وزیر بهداشت واکسن به زودی برای مردم قابل دسترسی خواهد بود.

حریرچی درباره «کد اخلاق» برای دریافت مجوز واکسن کرونا بیان کرد: برای هر تحقیق که روی انسان انجام خواهد شد، باید کد اخلاق داروی مورد نظر برای حفاظت علمی و اخلاقی از افرادی که به صورت داوطلب اجازه انجام آزمایش انسانی را می‌دهند، دریافت شود. این کد شامل مواردی از جمله چگونگی طرح، ماده و طریق انجام و تفسیر آزمایش خواهد بود که به خودی خود از بسیاری از سوگیری‌ها جلوگیری کرده و تمام اقدامات بر اساس کداخلاقی انجام خواهد گرفت.

معاون وزارت بهداشت با اشاره به رقابت واکسن کرونای ایرانی با نمونه‌های مشابه خارجی بیان کرد: ما تکنولوژی‌های مختلفی را برای کشف واکسن کووید ۱۹ پیش رو داریم اعم از MRNA، استفاده از ویروس ضعیف شده و ویروس منتقل شده ژنتیکی از یک ویروس دیگر. هر کدام از این واکسن‌ها اثربخشی بسیاری خواهند داشت.

نصف مشاغل، در گروه دوم جا دارند

او درباره تاثیر اعمال محدودیت‌ها و سپس عادی انگاری مردم پس از کاهش نسبی آمار‌ها گفت: متاسفانه تعطیلات اثر هم افزایی روی رفتار مردم دارد. از سویی علاوه بر اثر مستقیم، اثر دیگر این تعطیلات این بود که مردم موضوع شیوع و انتقال زنجیره کووید ۱۹ را جدی گرفتند و دو هفته ابتدایی آذرماه همکاری خوبی را برای کاهش موارد ابتلا داشتند.


بیشتر بخوانید؛

مراقب سوءاستفاده تبهکاران از واکسن کرونا باشید


حریرچی افزود: باید این نکته را هم مدنظر قرار داد که ۴۵ درصد از مشاغل را مشاغل گروه دوم تشکیل می‌دهند و مردم هم نشان دادند که با آغاز بازگشایی‌ها رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی هم کمتر می‌شود که این مورد ما را کمی نگران می‌کند. درخواست عاجزانه ما از مردم این است که برای حفظ سلامت خود و مردم دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

معاون کل وزارت بهداشت در پایان با اشاره به موفقیت کشور‌های نیمکره جنوبی برای عبور از بحران آنفلوانزا با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی کرونا گفت: با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی اعم از شست‌وشوی مداوم دست‌ها، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی نگرانی چندانی برای جلوگیری از شیوع آنفلوانزا نداریم. واکسن آنفلوانزا برای گروه‌های پرخطر و دارای اولویت در مهرماه تزریق شد. در حال حاضر مردم می‌توانند با مراجعه به داروخانه‌ها، واکسن آنفلوانزا را دریافت کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

223602

سازمان آگهی های پرسون