ابوالقاسم دلفی سفیر سابق ایران در فرانسه در گفتگو با سایت خبری پرسون، در خصوص ادامه اعتراضات در فرانسه و خشونت پلیس برای تصویب طرح امنیتی گفت: شرایط امروز فرانسه شرایط بسیار پیچیده، بغرنج و مشکلزایی برای هیئت حاکمه و خصوصاً مکرون است که درگیر مسائل بسیاری از جمله اظهارات و عکس العملهای مسلمانان در بیرون و داخل فرانسه به قضیه کاریکاتور شارلی ابدو و حمایت مکرون و دولتش از اصل کاریکاتور در چارچوب آزادی بیان میباشد.
دلفی در ادامه افزود: شرایط داخلی فرانسه به دلیل اوضاع و احوالات ناشی از کرونا و سیاستهای دولت فرانسه پیچیده شده و وضعیت خاصی پیدا کرده است که این وضعیت خاص، اعتراضات مردمی و نارساییهای اجتماعی- سیاسی داخلی را افزایش داده است.
وی همچنین اظهار داشت: به دنبال افزایش اعتراضات، دولت فرانسه از قوه قهریه بیش از گذشته و با شدت بیشتری برای جلوگیری از این اظهارنظرها، بروز حرکتهای مردمی و نارضایتی مردمی استفاده کرد.
سفیر سابق ایران در فرانسه ادامه داد: دولت فرانسه براساس تجربیات قبلی خود در تظاهرات مردم در چارچوب جلیقه زردها که پلیس از روشها و ابزارهای مختلف علیه مردم استفاده کرد و همین امر به اعتبار و نمای پلیس به عنوان تأمین کننده امنیت مردم، خدشه وارد کرد، تصمیم گرفت برای برخورد با ناآرامیهای موجود در جامعه و همچنین حفظ پرستیژ پلیس قانون «امنیت جامع» را وضع کند.
ابوالقاسم دلفی تشریح کرد: در مجموع اوضاع داخلی فرانسه تحت تأثیر شرایط اقتصادی و اجتماعی داخلی خوب نیست و مکرون نیز به دلیل اینکه سیاستهایش در داخل فرانسه جواب نداده است با موجی از نارضایتی روبرو است. بنابراین برای مبارزه، جلوگیری، کنترل و احاطه بر این شرایط چنین تصمیماتی گرفته میشود که تصمیم احساسی است و منجر به عکس العملهای بیشتر در بین مردم خواهد شد.
وی همچنین بیان کرد: براساس ادعای کشور های غربی در این کشورها دموکراسی غربی، قانون و اجرای قانون حرف اول را میزند. البته این تا زمانی است که منافع کشور و منافع دولت مستقر در معرض تهدید قرار نگرفته باشد و اگر قرار بگیرد برای دفاع از آن منافع به هر دستاویزی چنگ میزنند.
سفیر سابق ایران در فرانسه تصریح کرد: در کشورهای غربی از جمله فرانسه، آمریکا، انگلیس و... در تظاهرات و اعتراضات مردمی خشونت پلیس بیش از حد است و زمانی که عملکرد پلیس از چارچوب وظایف پلیس و از حد و حدود خارج میشود به یک نارضایتی مضاعف در جامعه تبدیل میشود و جامعه احساس میکند نهادی که باید از منافع و امنیت مردم دفاع کند به ابزاری علیه مردم تبدیل شده است، بنابراین تضاد بیشتر و مضاعفتری در جامعه ایجاد میشود.
ابوالقاسم دلفی در پایان گفت: مبنای این نارضایتیهای مردم فرانسه، نارساییهای اجتماعی و در واقع عدم جوابگویی به مطالبات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مردم است و این نارضایتیها است که تضاد در جامعه را تشدید خواهد کرد و در نتیجه اختلاف و درگیری بین مردم و نهادهای قانونی که باید از امنیت مردم دفاع کنند، به وجود میآید.