به گزارش سایت خبری پرسون از کردستان، از زمانی که بشر پای بر روی این کره خاکی گذاشته است همواره برای فرار از موقعیت های دردناک و... به دنبال این ماوا و یک مُسکن بوده است، مُسکنی که امروز به قیمت از هم پاشیدن زندگی هزاران هزار خانواده تمام شده است.
یکی از ویژگی های مواد مخدر و معتادان به آن، هماهنگی معتادان با رشد و تنوع مواد مخدر است.روزگاری در جامعه ما مصرف مواد مخدر سنتی و افیونی باب بود و اکنون نسل جوان چه زن و چه مرد به سمت مواد مخدر صنعتی، روانگردان و... کشش پیدا کرده است.
مواد مخدر صنعتی و سنتی هر کدام تاثیرات مخرب خود را بر فرد و جامعه پیرامون می گذارند، با این حال به عینه می بینیم که هر سال ماده ای جدید که در قالب مواد مخدر صنعتی و روانگردان هستند جای خود را در جامعه ما باز می کنند که آخرین آنها مواد مخدر صنعتی «سورچه» است، ماده ای که بسیار خطرناک تر و کشنده تر از دیگر مواد مخدر صنعتی است.
«سورچه» از واژه «سورچرانی» گرفته شده و برای القای این مفهوم است که این مخدر مختص مهمانیها و شبنشینیهاست و هیچ اعتیادی برای مصرف کننده ندارد و صرفاً برای سرخوشی و خوشگذرانی است!
این ماده مخدر بسیار خطرناک امروز به اسباببازی جدید و لاکچری طبقه مرفه جامعه تبدیل شده است.
براساس آخرین آمار قیمت هر گرم از این ماده مخدر قوی 7 میلیون ریال است و این نشان می دهد که جامعه هدف سازندگان این ماده مخدر طبقه های پولمدار و متمکن جامعه است.
دکتر کیانوش صاحب زاده؛ متخصص مغز و اعصاب در این باره به خبرنگار پرسون گفت: «سورچه» یا «تونی» نوعی مواد مخدر صنعتی است که از کوکائین و در اصل از گیاه کوکا تهیه میشود و شدیداً گران و مخرب است.
بیشتر بخوانید:
«مواد مخدر ـ الکل»، ارمغان کاسبان کرونا
ضربه وزارت اطلاعات به باندهای سازمان یافته قاچاق سلاح ، مهمات و مواد مخدر در آذربایجان غربی
این متخصص مغز و اعصاب بیان داشت: در سورچه مواد مخدر هروئین نیز وجود دارد که از ایجاد تغییر شیمیایی روی مرفین به دست میآید و بلافاصله با حل شدن در چربیها خود را به مغز فرد میرساند. پس از وابستگی به این ماده مخدر، فرد معتاد هر ۶ الی ۱۲ ساعت به سراغ آن خواهد رفت.
وی تاکید کرد: مثل تمام انواع مواد مخدر، سورچه نیز در ابتدا با سرخوشی و هیجان همراه است و تدریج به آرامش و رهاشدگی میرسد؛ در نهایت نیاز به مصرف همیشگی آن هم برای جسم و هم برای روح فرد آزاردهنده می گردد.
صاحب زاده به اثرات مخرب این ماده مخدر جدید اشاره کرد و بیان داشت: تونی یا همان کوکائین در دسته مواد مخدر توان افزا قرار میگیرد و به فرد مصرف کننده توهم قدرت میدهد، در حالی که مصرف این ماده مخدر باعث اختلال حاد روان فرد شده و تغییرات شدید حسی و هیجانی ایجاد میکند.
این متخصص افزود: معمولا پس از مصرف هروئین، احساسی از اوج لذت سراسر بدن را فرا میگیرد که آن را مشابه ارگاسم کامل بدن توصیف میکنند. رفته رفته بدن گرم و دهان خشک شده و یک احساس سنگینی همراه با تهوع، استفراغ و خارش شدید ظهور میکند.
صاحب زاده ادامه داد: معمولاً مصرف کنندگان برای ساعات طولانی خواب آلود و کسل میشوند؛ عملکرد ذهنی فرد به خاطر تأثیر هروئین روی سیستم عصبی مرکزی مختل میشود، کارکرد قلبی عروقی کند شده و در برخی افراد مصرف این ماده میتواند به واکنش حاد هروئین منجر شود. مشخصه این عارضه شروع ناگهانی و حاد علائم مربوط به فروپاشی کارکرد سیستم قلبی و عروقی و در نهایت مرگ مصرف کننده است. جدیترین اثر هروئین و مشتقات آن بر روی بدن، ضعف در تنفس است؛ همچنین رایجترین علت مرگومیر ناشی از مصرف بیش از حد این ماده، وقفه تنفسی است.
این متخصص مغز و اعصاب به دیگر عوارض بالینی این ماده مخدر خطرناک و کشنده اشاره کرد و افزود: یبوست، اختلالات کبدی، اضمحلال رگها، اختلالات قاعدگی، تیرگی لبها و پوست، ورمهای چرکی یا دملهای پوستی، بیماریهای تنفسی نظیر ذاتالریه و سل، ورم مفاصل و سایر بیماریهای روماتوئیدی، عفونت لایههای درونی قلب و دریچههای آن، اختلال در هضم غذا، بیاشتهایی و کاهش وزن، بیخوابی هنگام شب و خوابآلودگی در طول روز، از بین رفتن مقاومت بدن در برابر انواع بیماریهای عفونی نظیر بیماری هپاتیت، ایدز و....مرگ بخشی از سلولهای مغزی و نخاعی از جمله تاثیرات بالینی این مواد مخدر بسیار خطرناک در بین جوانان است.
با توجه به توضیحات این متخصص مغز و اعصاب و نیز شواهدی از آثار مرگبار مصرف مواد مخدر «سورچه» بازهم به عینه می بینیم که این برخی از جوانان که مشکل مالی ندارند اقدام به مصرف آن می کنند، مصرفی که تنها برای ایجاد یک لذت و خوشی زوگذر است.
متاسفانه مصرف «سورچه» در بین برخی از جوانان کردستانی نیز در ماههای گذشته دیده شده است و آنگونه به نظر می رسد که «سورچه» به تدریج در حال جایگزین شدن به جای «شیشه»، «هروئین»، «مرفین» و... در بین جوانان این استان است.
کسانی که این ماده مخدر خطرناک را مصرف می کنند عملا با دستان خود مرگ را صدا می زنند و از سوی دیگر متاسفانه باید گفت که بسیاری از افراد تحصیلکرده به علت فشارهای فکری و... در دام «سورچه» می افتند و بی گمان عاقبتی خوش در انتظار آنان نیست.
شفیعی ـ استان کردستان