فارس _ پرسون؛ مهرداد سهرابی شنبه سوم آبان در جلسه سازمان بازرسی منطقه ۳ کشور با اشاره به اینکه زیرساختهای ارتباطی در کشور و استان فارس به عنوان بستر توسعه دولت الکترونیکی در چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته است، به تبیین چالشها و موانع موجود جهت استقرار دولت الکترونیکی پرداخت.
وی نبود یکپارچگی در سطح استان و بین دستگاههای اجرایی، نبود الزام توام با اجبار در الکترونیکی کردن خدمات، تسلط نداشتن دستگاهها به مقوله امنیت در مواجهه با ارائه خدمات الکترونیکی، تمرکز گرایی دادههای هر دستگاه در وزارت مربوطه و نهادینه نشدن فرهنگ دستگاهی در تبادل اطلاعات بصورت الکترونیکی را از دلایل اصلی اجرا نشدن دقیق و صحیح دولت الکترونیک در کشور و به تبع آن، استان فارس عنوان کرد.
مدیرکل ICT فارس، یکپارچه نبودن و اجرایی نشدن الزامات قانونی پیاده سازی کامل دولت الکترونیکی را مدیریت جزیرهای و ناهماهنگی بین سازمانهای دولتی و عمومی عنوان و اظهار کرد: در این خصوص لازم است یک زبان مشترک نسبت به تمام روندها، فرآیندها، قوانین و آیین نامهها بین سازمانها ایجاد شود و از آنجا که دولت الکترونیک یک موضوع حاکمیتی به شمار میآید باید الزامات قانونی برای تمکین همه دستگاههای دولتی توام با اجبار شود.
سهرابی، اشتراکگذاری و تبادل اطلاعات بین دستگاهها را یکی از الزامات اجرایی دولت الکترونیکی در کشور عنوان و اضافه کرد: این در حالی است که دستگاهها، اطلاعات را به صورت انحصاری درون خود نگهداری میکنند و جریان آزاد اطلاعات که موجب ارائه خدمات بهتر و سریعتری به شهروندان شود، وجود ندارد.
وی نداشتن تسلط دستگاهها به مقوله امنیت را یکی دیگر از ضعفهای اجرای دولت الکترونیک ذکر و اضافه کرد: دستگاهها نباید به بهانه مشکلات امنیتی اجرای صحیح دولت الکترونیک در سازمان خود را ناتمام رها کنند.
این مقام مسئول یکی دیگر از عوامل مهم در اجرایی نشدن کامل دولت الکترونیک در جامعه را نهادینه نشدن فرهنگ سازمانی در ارائه خدمات الکترونیکی در دستگاهها بیان و خاطرنشان کرد: در این خصوص باید هر دستگاه، راهبری اجرای برنامه فرهنگسازی و توانمندسازی مردم در استفاده از خدمات الکترونیکی خود را انجام دهد.
نوا نیکو_استان فارس
انتهای پیام