به گزارش سایت خبری پرسون، شینا انصاری مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به آغاز فصل سرما و افزایش پدیدهی وارونگی دما و برنامههای محیط زیستی شهرداری گفت: برنامه و سند بالا دستی ما در حوزهی آلودگی هوا قانون هوای پاک است که در سال ۹۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و مهمترین سندی که در این حوزه داریم همین قانون است.
وی ادامه داد: این قانون تکالیف ۱۸ دستگاه مختلف در حوزهی آلودگی هوا و مسایل مرتبط با آن را مشخص کرده و جزئیات کاملا در آن مشخص شده است، حتی شعب تخصصی رسیدگی به تخلفات نیز در این قانون ذکر شده است.
انصاری با بیان اینکه این قانون به طور کامل وظایف را مشخص کرده، ولی دستگاهها به خوبی در این خصوص عمل نمیکنند تصریح کرد: این موضوع که چرا در راستای این قانون حرکت نمیشود نیاز به بررسی دارد؛ در این قانون و آیین نامههای اجرایی آن همه موارد از جمله اینکه چه خودروهایی در چه سنی باید از رده خارج شوند یا کیفیت سوخت باید در چه حد و استانداردی باشد به طور کامل توضیح داده شده است، اما از برنامههایی که پیش بینی شده بسیار عقب هستیم.
وی افزود: نکتهای که دربارهی آلودگی هوا باید به آن توجه کنیم این است که در شهرهای بزرگ بارگذاری جمعیت، صنعت و خدمات بیش از توان اکولوژیک آنها است و زمانیکه در حالت وارونگی دما یا اینورژن قرار داریم روزهای ناسالم را داریم. حال اگر ما به سمت توسعه حمل ونقل عمومی، ارتقای استاندارد خودروهای نو، از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، بهبود وضعیت کارخانهها و نیروگاهها و توزیع سوختهای با کیفیت مناسب حرکت کنیم روزهای ناسالم ما کاهش پیدا میکند.
مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران گفت:ما دستورالعملهایی برای شرایط اضطرار داریم که تمهیدات خاص مثل طرح زوج و فرد، یا توقف برخی فعالیتها در این شرایط در آن مشخص شده است. در چند روز گذشته شرایط تهران برای گروههای حساس ناسالم اعلام شده، اگر سکون وپایداری هوا براساس پیش بینیهای سازمان هواشناسی ادامه دار شود، این بحث در کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوا مطرح میشود و در آنجا تصمیمات لازم گرفته میشود.
وی افزود: امسال به دلیل همزمانی وجود کرونا و آلودگی هوا در فصل سرما کسانی که دارای بیماریهای زمینهای هستند، افراد دارای بیماریهای قلبی و تنفسی و همینطور کودکان و سالمندان باید حتی الامکان از تردد در شهر خودداری کنند.
انصاری ادامه داد: ما در حال حاضر در وضعیت هشدار هستیم و به این معنی است که باید اطلاع رسانی شود و هنوز به مرحله اضطرار نرسیده ایم که کارگروه اضطرار آلودگی هوا تشکیل شود.
لازم به توضیح است که کیفیت هوای تهران از ابتدای سال تا ۲۶ مهر ماه:
۱۵ روز پاک، ۱۵۲ روز قابل قبول، ۴۳ روز ناسالم برای گروههای حساس و ۲ روز ناسالم بوده است.