نقطه آغاز بی توجهی بی کرونا‌;

خراسان شمالی و بحران عدم ارائه آمار کرونا

عدم ارائه آمار مربوط به کرونا در خراسان شمالی باعث شده مردم این استان به بی‌تفاوتی نسبت به این بیماری دچار شوند تا حدی که فقط نیمی از مردم خود را ملزم به استفاده از ماسک می‌دانند.

به گزارش پرسون؛ هر روز آمار فوتی‌ها بالاتر می‌رود اما دیگر کسی به آن توجهی ندارد. سخنگوی وزارت بهداشت جلوی دوربین می‌آید و اعدادی اعلام می‌کند؛ اگر این اعداد را از اخبار بشنویم سری به نشانه تأسف تکان می‌دهیم و زیر لب می‌گوئیم تا کی می‌خواهد این روند ادامه داشته باشد؟

اما اندکی بعد قرار است به سطح شهر برویم و خرید انجام دهیم. ماسک را در جیب می‌گذاریم تا احیاناً اگر مجبور شدیم استفاده کنیم.

این وضعیت کنونی بسیاری از مردم کشور و همچنین خراسان شمالی است. مردمی که با عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی با جان خود، خانواده و دیگر مردم بازی می‌کنند.

حساسیت مردم و مسئولان نسبت به این موضوع بسیار کمرنگ شده است به حدی که طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان فقط ۵۰ درصد مردم خود را ملزم به استفاده از ماسک می‌دانند.

نقطه آغاز بی توجهی به کرونا

شاید شروع این بی توجهی و سهل انگاری را بتوان در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی جست‌; جایی که با عدم ارائه آمار باعث شد این استان بیش از یک ماه در وضعیت قرمز قرار بگیرد.

هر چند هفته‌ای یک بار ستاد مبارزه با کرونا تشکیل می‌شود و رئیس دانشگاه گزارشی می‌دهد؛ «روند صعودی است»؛ «فوتی ها افزایش یافته‌اند و کادر درمان خسته هستند». همین و بس.

باز هم خبری از آمار دقیق در دسترس نیست. خبرنگاران به هر دری می‌زنند تا هر طور شده آمار کرونایی های استان را بیابند اما موفق نمی‌شوند; مسئولان ارشد استان علت را در سطح کشور می‌دانند.

استاندار می‌گوید ابلاغیه کشوری است که آمار را به تفکیک استان‌ها ندهیم.

کاری نداریم که چه افرادی با چه اهدافی این تصمیم عجیب را گرفته‌اند؛ تصمیمی که صرفاً باعث شده مردم استان‌هایی مانند خراسان شمالی خیالشان راحت تر شود و کرونا را فراموش کنند، اما نکته عجیب و مورد سوال آن است که اگر مصوبه و ابلاغیه کشوری مبنی بر عدم ارائه آمار صادر شده، پس چرا بسیاری از استان‌ها روزانه و یا حداقل هفتگی آماری در اختیار رسانه‌ها قرار می‌دهند تا مردم را انذار دهند؟ دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی چه تفاوتی با سایر استان‌ها دارد که نمی‌تواند آماری ارائه دهد؟

مردم هیچ آماری از شیوع کرونا در استان ندارند

اکنون رسانه‌ها و مردم نمی‌دانند چه تعدادی از هم استانی هایشان به کرونا مبتلا شده و چه تعداد بهبود یافته‌اند؛ نمی‌دانند تخت‌های بیمارستانی در چه وضعیتی است. نمی‌دانند طی این ۷ ماه چه تعداد از هم شهری‌های خود را از دست داده‌اند، ندانسته هایی که باعث می‌شود کرونا از یادها برود و نتیجه آن استفاده نکردن نیمی از جمعیت خراسان شمالی از ماسک باشد.

از سوی دیگر شهروندان نیز از این ماجرا به شدت گلایه دارند. آن‌ها از مسئولان شفافیت می‌خواهند و از عدم ارائه آمار روزانه دل خوشی ندارند.

مسعود نیک منش شاطر بجنوردی است که روزانه با صدها مشتری برخورد دارد. این نانوا می‌گوید: ابتدای شیوع کرونا مردم با وسواس مناسبی برای خرید نان اقدام می‌کردند اما اکنون اصلاً چنین نیست.

وی افزود: چند ماه قبل پسرم از صفحات مجازی خبر فوت روزانه ۱۱ هم استانی را در خانه خواند و فهمیدیم مسئولان از کمبود اکسیژن بیمارستان هراس داشتند؛ این مطلب باعث شد منی که به دلیل گرمای تنور گاهی ماسک را از صورتم بر می‌داشتم تا چند روز به هیچ عنوان این کار را نکنم اما سپس دیگر خبری از آمار کرونا نبود و فکر کردم وضعیت بهتر شده است.

مسعود معتقد است خطرات کرونا مانند واجبات و محرمات دین باید پیوسته گفته شود و اگر این اتفاق نیفتد مردم به آن بی توجه خواهند شد.

مگر هنوز کسی در خراسان شمالی فوت می‌کند؟

سمیه میرزایی نیز مغازه دار بجنوردی است که پس از ورود ما به مغازه‌اش نیز ماسک نزد. بعد از معرفی خود ماسک خود را برداشت و بر صورت گذاشت و گفت: شنیده‌ام بیمارستان‌های بجنورد در حالت عادی قرار دارد و بیماری بستری نیست.

وقتی خبرنگار این شنیده خانم مغازه دار را تکذیب کرد فرد به خود آمد و با تعجب بیان کرد: من خبرها را از یک کانال در تلگرام دنبال می‌کنم. این کانال هر روز آمار استان را بارگذاری می‌کرد و وقتی دیگر آمار را نمی‌فرستاد من فکر کردم حتماً کسی فوت نمی‌شود که آمار نمی‌دهد.

وی افزود: در ۲ یا ۳ ماه نخست شیوع کرونا بسیار جدی مسائل بهداشتی را رعایت می‌کردیم اما به مرور با بازگشایی صنوف برایمان عادی شد. از طرفی وقتی ماسک داریم نمی‌توانیم با مشتری خوب ارتباط برقرار کنیم با این حال اگر می‌دانستم وضعیت استان سفید نیست مسائل بهداشتی را رعایت می‌کردم.

به مردم استرس ندهیم اما دغدغه‌مندشان کنیم

محمد مرادپور، فعال دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بجنورد نیز در این رابطه گفت: عدم ارائه آمار یک آرامش روانی برای مردم ایجاد می‌کند که این آرامش روانی در این موضوع مفید نیست بلکه ضرر دارد.

وی افزود: هرچند نباید به مردم استرس بی جهت وارد کرد اما باید دغدغه مردم در خصوص کرونا را زنده نگه داشت که عدم ارائه روزانه آمار باعث می‌شود مردم دغدغه کرونایی خود را فراموش کنند.

مراد پور در انتها بیان داشت: این‌که مسئولان پس از چند هفته یک آمار نیمه‌کاره و شکسته اعلام کنند دردی از این موضوع دوا نمی‌کند لذا ارائه آمار روزانه کاملاً واجب است.

ارائه آمار پس از مدت‌ها / چه زمانی آمار دوباره بیان می‌شود؟

سید احمد هاشمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی شب گذشته پس از مدت‌ها در صدا و سیما استان آماری ارائه داد. آماری که از وضعیت نه چندان مناسب خراسان شمالی حکایت دارد.

فوت روزانه ۳ تا ۷ نفر و بستری بودن ۲۰۷ نفر دیگر در بیمارستان مسئله جدی است که با اطلاع رسانی به موقع تر و مداوم می‌شود آن را کاهش داد.

طبق نظرات مردم و بسیاری از کارشناسان رسانه‌ای و روان شناسی ارائه آمار روزانه امری بسیار مهم است اما باید دید دانشگاه علوم پزشکی استان نوبت بعدی که یک آمار خلاصه می‌دهد چه زمانی است؟ یک هفته یا یک ماه دیگر؟

206530

سازمان آگهی های پرسون