خسارت‌ ۲۶۹ میلیاردی سیل/راه‌های ارتباطی و کشاورزی شیروان آسیب دید

بارش شدید باران و جاری شدن سیل اواخر هفته گذشته خسارت‌های زیادی به‌ زمین‌های کشاورزی و راه‌های ارتباطی شیروان وارد کرد.

به گزارش پرسون؛ هر بارندگی می‌تواند نکات مثبت و منفی خود را در پی داشته باشد. نکات مثبتی همچون حاصل‌خیزی زمین، سیر آب شدن باغات، پر آبی چاه‌ها و قنوات و از سوی دیگر خسارت‌هایی که به زمین‌های کشاورزی و یا حتی خانه‌های مسکونی می‌زند موجب رنج و تالم مردم می‌شود.

هفته گذشته سیل در شهرستان شیروان جاری شد و خسارت‌هایی به زمین‌های کشاورزی، راه‌ها و زیرساخت‌های این شهرستان وارد کرد.

مسدود شدن راه‌های ارتباطی بر اثر جاری شدن سیل

در این خصوص همان ابتدا محمد شعبانپور، بخشدار «قوشخانه» شیروان اظهار داشت: این بارندگی که به صورت رگباری صورت گرفت راه روستاهای «علی محمد» و «سولی» در این بخش را با دیگر روستاها و مرکز شهرستان قطع کرد که با هماهنگی صورت گرفته، نیروهای راهداری برای باز کردن مسیرهای مزبور راهی این منطقه شدند.

محمد شعبانپور گفت: محور روستایی علی محمد دارای ۲ دهانه پل است که بر اثر سیلاب تخریب شده و این مطلب به دستگاه‌های خدمات‌رسان برای اقدام و ساماندهی مسیر اعلام شده است.

فرماندار شیروان در این خصوص گفت: در بخش قوشخانه و شهر زیارت بارندگی‌ها زیاد بود و بخش‌هایی از اراضی کشاورزی و راه‌ها آسیب دیده است.

امین رضا مرآتی ادامه داد: در برخی از راه‌های قوشخانه به دلیل ریزش سنگ بخشی از جاده مسدود شده که از همان ابتدا محدودیت‌هایی در رفت و آمد ایجاد کردیم و اکنون دستگاه‌های اجرایی مشغول بازگشایی کامل راه هستند البته عبور و مرور به کندی در این محورها اتفاق می‌افتد.

وی افزود: تاکنون قطعی برق گزارش نشده است و با اقداماتی که پیش از سیل مانند دیوار کشی و لایروبی انجام داده‌ایم، مانع ورود سیلاب به حریم خانه‌ها شدیم.

مرآتی از بررسی کارشناسان برای برآورد میزان خسارت خبر داد و گفت: مردم و دستگاه‌های اجرایی در کنار یکدیگر مشغول رفع مشکل به وجود آمده هستند.

روز پس از سیل اقدامات به اوج خود رسید و راه‌های بسته شده روستاها به کلی بازگشایی شد. این خبر را معاون اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شیروان داد و در این خصوص بیان کرد: راه ۱۰ روستای این شهرستان خراسان شمالی که بر اثر سیلاب عصر روز یکشنبه بسته شده بود پس از فروکش کردن سیل بازگشایی شد.

محسن قاسمی گفت: در سیلاب شیروان راه روستاهای نامانلو، هنامه، حلوا چشمه، پالکانلوی علیا و سفلی، نظر علی، نظر محمد، بیگ، سولدی، لوجلی، قلعه چه و حصار هنامه بسته شده بود که کارشناسان برای برآورد خسارت به منطقه اعزام شدند.

قاسمی با بیان اینکه بر اثر سیلاب برخی از روستاها تا سه نوبت بازگشایی شد، افزود: خسارت زیادی به راه‌ها و ابنیه فنی وارد شده است.

قطعی آب شرب شیروان

از سوی دیگر سیل باعث قطعی آب شرب شیروان نیز شد. اسحاق خسروپناه، مدیر امور آب منطقه‌ای شیروان در این باره بیان کرد: جاری شدن سیلاب و ورود گل و لای به مخزن سد بارزوی شیروان، موجب خروج موقت آب این سد از مدار مصرف شهروندان شیروانی شد.

رئیس اداره آب و فاضلاب شیروان نیز گفت: با توجه به قطعی آب سد، برای جلوگیری از افت آب مصرفی شهروندان شیروانی، آب چاه‌های شهری وارد مدار مصرف شرب شده است.

اما بارش شدید باران باعث ورود آب به سد شیروان شد. مدیر امور منابع آب شیروان گفت: ۲۸۶ هزار مترمکعب آب در پی بارندگی‌های سیل‌آسای چند روز اخیر، وارد سد بارزو این شهرستان خراسان شمالی شد.

وی افزود: میزان بارش ثبت شده روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته گذشته در محدوده سد بارزو بیش از ۱۹ میلی متر بوده است که سیلاب ناشی از بارش‌های رگباری موجب رسوب گذاری ۴۰ درصدی در بند انحرافی قلجق شده است.

برآورد خسارت‌ها

امین رضا مرآتی، فرماندار شیروان در این خصوص نیز گفت: سیلاب اوایل هفته جاری ۲۶۹ میلیارد ریال به حوزه‌های مختلف این شهرستان خراسان شمالی خسارت وارد کرد که بیشترین آن در حوزه کشاورزی با ۲۰۶ میلیارد ریال است.

وی افزود: خسارت‌های وارد شده بیشتر در حوزه کشاورزی، راه روستایی، ابنیه فنی، امور منابع آب، تأسیسات و بند انحرافی قلجق و آب و فاضلاب است.

مرآتی گفت: بخش‌های سرحد و قوشخانه متحمل بیشترین خسارت شدند که محصول بیشتر باغ‌های سیب و گلابی از بین رفت.

فرماندار شیروان در انتها گفت: سیلاب به بخش راه و ابنیه فنی بیش از ۳۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، امور منابع آب ۲۷ میلیارد ریال و آب و فاضلاب ۴۰۰ میلیون ریال خسارت وارد کرده که بیشترین خسارت راه در محور قلهک در بخش قوشخانه است.

195214

مطالب مرتبط