همدان- سایت خبری پرسون؛ سید مهدی میرباقری مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان ملایر در گفتگو با پرسون اظهار کرد: میزان تولید انگور در ملایر به طور میانگین ۲۳ تن در هکتار است که سالانه بیش از ۲۴۰ هزار تن انگور از سطح باغهای این شهرستان برداشت میشود.
وی افزود: امسال به دلیل ریزش تگرگ و سرمازدگی بهاره، باغهای انگور ملایر دچار خسارت شد و شاهد کاهش حدود ۳۰ درصدی تولید انگور هستیم.
مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان ملایر ادامه داد: امسال پیش بینی می شود بیش از ۲۰۰ هزار تن انگور از سطح تاکستانهای ملایر برداشت شود.
میرباقری گفت: برداشت انگور از سطح حدود ۱۱ هزار هکتار تاکستانهای این شهرستان همزمان با نیمه دوم شهریور آغاز شد و تا پایان مهر ادامه دارد
وی ادامه داد: روستاهای انگورخیز ملایر در بخش مرکزی و زند همچون پیهان، مصلحان، مرویل، میشن و ۱۲ روستای دره جوزان به دلیل بارندگی بهاره دچار خسارت شده اند.
میرباقری خاطرنشان کرد: با وجود بارندگیهای فصل بهار، انگور ملایر از کیفیت بالایی برخوردار است که از ۲۴۰ هزار تن انگور، حدود ۷۵ درصد آن به انواع کشمش تبدیل میشود.
وی با بیان اینکه از هر چهار کیلو انگور، یک کیلو کشمش به دست میآید بیان کرد: سالانه بیش از ۳۵ هزار تن کشمش از این شهرستان به کشورهای حوزه خلیجفارس، کشورهای اروپایی و اقیانوسیه صادر میشود که کشمش ملایر دارای برند جهانی است.
مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان ملایر تصریح کرد: این میزان کشمش توسط ۶۱ کارخانه فرآوری کشمش با ظرفیت اسمی ۸۱ هزار تن تولید میشود که در فصل فعالیت زمینه اشتغال برای بیش از یکهزار نفر را فراهم میکند.
میرباقری عنوان کرد: ۸۵ درصد رقم انگور ملایر بیدانه سفید است که بهتازگی چند رقم تجاری جدید که دارای بازارپسندی و ارزآوری خوبی هستند و برای تازهخوری مصرف میشود، در احداث باغهای جدید وارد شده است.
وی یادآور شد: از میزان انگور تولیدی ملایر ۲۵ درصد به مشتقات دیگر همچون شیره، باسلق، آبغوره، سرکه، رب انگور، شیرشیره و شربت انگور تبدیل میشود که در این راستا در صدد حمایت از سرمایهگذاران برای ایجاد صنایع تبدیلی انگور هستیم.
میرباقری در پایان اضافه کرد: جشنواره خوشه برتر انگور در باغ نمونه داربستی غفاری در بیستم شهریور ماه برگزار می شود.
منیژه فرهانپور- استان همدان