۷ ماموریت کلیدی رئیس‌جمهور در بودجه سال آینده مشخص شد

سیدحمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، اعلام کرد که لایحه بودجه سال ۱۴۰۵ بدون احکام آماده و اول دی ماه به مجلس تقدیم می‌شود. وی افزود که بودجه بر اساس تکالیف جدید مجلس و ماموریت‌های هفت‌گانه رئیس‌جمهور تدوین می‌شود و تمرکز آن بر بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد، شفافیت و ارتقای بهره‌وری منابع است.
تصویر ۷ ماموریت کلیدی رئیس‌جمهور در بودجه سال آینده مشخص شد

به گزارش سایت خبری پُرسون، پورمحمدی توضیح داد که بودجه سال ۱۴۰۵ طبق تکالیف مجلس شورای اسلامی بدون احکام تدوین شده و در موعد مقرر اول دی‌ماه به قوه مقننه ارسال خواهد شد. این بودجه بر پایه قانون «الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت» تهیه می‌شود و هم‌اکنون بررسی آن در صحن علنی مجلس در جریان است.

ماموریت‌های هفت‌گانه رئیس‌جمهور در بودجه ۱۴۰۵

رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد که رئیس‌جمهور در نخستین نشست ستاد تدوین لایحه بودجه، هفت ماموریت کلیدی را برای این بودجه مشخص کرده است:

بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد برای ارتقای کارآمدی و بهره‌وری تخصیص منابع.

استفاده از ابزارهای مناسب برای بهبود مستمر فرآیندها و ارتقای مدیریت اجرایی.

تفویض اختیارات به استانداری‌ها با تاکید بر مسئولیت‌پذیری متقابل.

جذب مشارکت عمومی در تامین مالی پروژه‌ها برای انعطاف در ساختار سازمان برنامه.

شناسایی و واگذاری اموال غیرمنقول دولتی، به ویژه املاک کم‌بازده و پرهزینه.

تقویت نظام‌های نظارت و ارزیابی در تمام سطوح اجرایی.

تامین مالی پایدار اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی و سایر سیاست‌های حمایتی معیشتی.

تغییر رویه تقدیم بودجه به مجلس و تاثیر آن

با اصلاح ماده ۱۸۲ آئین‌نامه داخلی مجلس، مقرر شد که دولت لایحه بودجه را به صورت یک مرحله‌ای و در دی‌ماه هر سال تقدیم کند. کارشناسان معتقدند این تغییر باعث افزایش دقت بررسی بودجه، جلوگیری از تصویب عجولانه مواد و تبصره‌ها و ارتقای شفافیت در فرآیند قانون‌گذاری خواهد شد.

منبع: تسنیم

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

1094563

سازمان آگهی های پُرسون