به گزارش سایت خبری پُرسون، از گیلان؛ شهرستان آستانه اشرفیه با ۸۰ درصد سطح زیر کشت بادام کاری در گیلان، قطب اصلی بادام کاری استان است؛ این محصول در شهرستانهای رشت، تالش، رودبار، شفت و بندر انزلی هم کشت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه برداشت بادام زمینی از اول شهریور در سطح دو هزار و ۹۲۵ هکتار از اراضی زراعی استان گیلان آغاز شده است، اظهار کرد: سه هزار و ۶۱۰ بهره بردار در مزارع بادام زمینی استان مشغول فعالیت هستند.
صالح محمدی از تولید ۹ هزار و ۳۶۰ تن پیله خشک بادام زمینی خبر داد و افزود: بادام زمینی همه ساله از اوایل اردیبهشت توسط بادام کاران منطقه کاشت می شود و برداشت این محصول تا مهر ادامه دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان شهرستان آستانه اشرفیه را با سطح زیر کشت دو هزار و ۵۰۷ هکتار، قطب اصلی بادام کاری دانست و بیان کرد: این محصول در شهرستان های رشت، تالش، رودبار، شفت و بندرانزلی نیز کشت می شود.
محمدی محصول بادام زمینی استان گیلان را دارای کیفیت مناسب دانست که به دلیل طعم مطلوب، مورد پسند و استقبال مصرف کنندگان قرار گرفته است و متذکر شد: ۱۸ کارخانه و ۲۰۰ کارگاه سنتی در زمینه فرآوری این محصول فعال هستند.
هاشم طالقانی بادام کار نمونه گیلانی:
تولید محصول بادام زمینی نیازمند توجه بیشتر است
هاشم طالقانی کشاورز نمونه محصول بادام زمینی با بیان اینکه همه کشاورزان گیلانی خصوصا آنان که در کشت بادام زمینی فعالیت دارند، نیازمند توجه بیش از پیش مسئولان هستند، گفت: بادام زمینی مانند همه محصولات کشاورزی سه مرحله مهم کاشت، داشت و برداشت دارد و برای کاشت باید نسبت به آماده سازی زمین شامل شخم و تهیه بذر و تامین کود شیمیایی و آزمایش خاک و... اقدام کنیم.
وی کشاورزی در قطعات کوچک مزارع بادام زمینی را نیازمند استفاده از ماشین آلات اختصاصی همچون تراکتور دانست و بیان کرد: بسته به نوع و اندازه زمین زراعی، استفاده از ماشین آلات خاص ضرورت دارد.
این کشاورز بادام کار، به هزینه بالای شخم و کولتیواتور اشاره و اضافه کرد: از سازمان جهاد کشاورزی استان انتظار داریم همچون اعلام نرخ برای شالیکوبی ها، نرخ استفاده از ماشین آلات همچون تراکتور و بذرکار و... در مزارع بادام زمینی را اعلام کند.
طالقانی از دیگر مشکلات کشت این محصول ارزشمند را تامین کود به ویژه کود فسفات دانست که گلدهی و پنجه زنی گیاه را به دنبال دارد و تاکید کرد: از کودهای یارانه ای اوره و پتاس استفاده می کنیم، اما کود فسفات به صورت آزاد خریداری می شود. به ازای هر هکتار نیز ۱۰۰ کیلوگرم کود اوره تخصیص می یابد که نیاز مزارع بیشتر است.
وی همچنین به هزینه آزمون خاک اشاره و اظهار کرد: آزمون خاک نقش مهمی در میزان استفاده از کودهای شیمیایی دارد. بادام کاران گیلانی سالهاست از رقم گلی(ان.سی ۲) استفاده می کنند و نیازمند استفاده از بذرهای اصلاح و گواهی شده برای افزایش عملکرد هستیم. در این راستا مرکز تحقیقات کشاورزی استان باید با ایجاد مزرعه الگویی بادام زمینی به کشاورزان بادام کار کمک کند و در غیر این صورت وارد کردن رقم های پربازده می تواند افزایش تولید را به دنبال داشته باشد.
این کارشناس کشاورزی که خود دارای چهار هکتار سطح زیر کشت بادام زمینی است، خواستار معرفی قارچ کش های ویژه بادام زمینی از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان شد و تاکید کرد: بادام کاران به صورت تجربی از قارچ کش استفاده می کنند.
وی بر تسطیح اراضی زیر کشت بادام زمینی با هدف مدیریت منابع آب تاکید کرد و گفت: تامین به موقع آب برای بادام زمینی به عنوان یک محصول کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است لذا نیازمند تخصیص تسهیلات ویژه برای ایجاد آبیاری قطره ای در مزارع بادام زمینی هستیم.
گفتنی است بادام زمینی به دلیل داشتن چربیهای غیراشباع و پروتئین بالا، خطر بیماریهای قلبی، سرطان و آلزایمر را کاهش میدهد.
منبع: ایسنا