به گزارش سایت خبری پُرسون، از فارس؛ معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس ضمن بیان این خبر، گفت: این اقدام علاوه بر نوید بخش بودن آن در سرعت اجرای عملیات، چشم انداز مناسبی برای آینده استان از حیث تامین آب مورد نیاز برای مصرف شرب و صنایع خواهد بود.
محمود رضایی کوچی در تشریح روند اجرای پروژه انتقال آب از خلیج فارس به دو استان فارس و یزد اظهار کرد: این پروژه توسط شرکت فراسان از چند سال گذشته عملیات اجرایی آن آغاز شده است که بخشی در ساحل دریا در حال اجراست و تجهیزات آب شیرین کن در حال فعالیت می باشد و بناست در چند مرحله عملیات انتقال آب به استان فارس در مسیر شهرهای تعریف شده انجام شود.
وی افزود: در بخش اول انتقال آب مقرر شده است ۶۰ میلیون مترمکعب آب شیرین از منطقه پارسیان وارد استان فارس شود که در این عملیات روند انتقال آب از شهرستان های جنوبی استان فارس همچون لامرد و مهر عبور می کند و پس از آن شهرستان های اوز، گراش، جویم، جهرم، فسا، سروستان، خرامه، مرودشت انشعاب می گیرند و پس از آن شهرستان های شمالی فارس از این روند بهره مند می شوند.
معاون استاندار فارس با اشاره به اینکه در سطح کشور عمده مصرف کنندگان از طرح انتقال آب، صنایع استان هستند تصریح کرد: باتوجه به خبری که اخیرا پیرامون انتقال آب به فارس و استان های همجوار مطرح شده است در استان اصفهان بخش هایی که از دریای عمان به استان کرمان منتقل شده بود ادامه داشت و اغلب صنایع فولادی و پالایشگاه سرمایه گذار این پروژه بودند اما مشخصا در فارس این کار توسط بخش خصوصی انجام می شود.
رضایی کوچی ادامه داد: در استان فارس نیز برخی از صنایع استان قصد همکاری برای تامین منابع مالی را دارند که شرکت پتروشیمی شیراز یکی از صنایعی است که مصرف کننده عمده محسوب می شود.
وی اضافه کرد: بخش هایی از آب انتقال داده شده برای صنایع جنوبی استان برای مصرف شرب است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس خاطر نشان کرد: عملیات اجرایی این پروژه به طول ۸۵۰ کیلومتر است که دو زون از این پروژه در فارس نیست و در کنار ساحل است که زون یک و دو این پروژه هم اکنون دارای ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی است و زون ۳ و ۴ در شهرستان های اوز و لارستان به دلیل شرایط بوجود آمده مدتی متوقف شد اما اقدامات عملیاتی اجرایی به زودی آغاز می شود.
رضایی کوچی همچنین از انعقاد قرار داد با صنایع متقاضی در خصوص استفاده از منابع آبی خبر داد و اظهار کرد: صندوق توسعه ملی پذیرفته است تا بخشی از منابع مورد نیاز اجرایی این پروژه را تامین کند که این اقدام علاوه بر نوید بخش بودن آن در سرعت اجرای عملیات، چشم انداز مناسبی برای آینده استان از حیث تامین آب مورد نیاز برای مصرف شرب و صنایع از دریا خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه استان فارس به دلیل اینکه از سایر استان ها به جهت داشتن حوزه آبریز مشترک پروژه های مشترک تامین آب هم دارد، افزود: به زودی از سد تنگ سرخ بشار در استان کهگیلویه و بویر احمد و بخش های از منابع آبی که در استان است عملیات اجرایی ۱۰۰ میلیون مترمکعب انتقال آب به شهرستان شیراز و شهرستان های غربی و روستاها آغاز می شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس تصریح کرد: باتوجه به اینکه در فارس از خط محرم استفاده می شود و تامین آب از استان های دیگر است در مجموع در استان ۷۰۰ میلیون متر مکعب میزان آب شربی است که تولید و توزیع می شود.
رضایی کوچی اضافه کرد: در سال جاری به دلیل خشکسالی، تنش آبی را در برخی از شهرستان ها همچون شهرهای جنوبی و شرقی استان شاهد بودیم اما شرکت های آب استان با فعالیت مستمر در تلاشند تا از طرق مختلف و با اجرای پروژه ها در سطح استان از این تنش عبور نماییم.
معاون استاندار فارس در پایان ابراز امیدواری کرد: تا پایان سال جاری سد نرگسی که یکی از سدهای بزرگ استان است به مرحله آبگیری برسد و پروژه های انتقال از سایر استان ها و همچنین پروژه انتقال از دریا، آب شرب مورد نیاز استان و صنایع براساس برنامه زمانبندی تامین شود.
منبع: استانداری فارس