انرژی

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های خبری سرویس نفت و انرژی و نیرو را در سرویس انرژی پرسون بخوانید.

مدیر عملیات بازار برق بورس انرژی اعلام کرد در جلسه معاملاتی امروز، معاملات نمادهای بار پیک روزانه، بار پایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه مربوط به تاریخ ۱۲ فروردین ۱۴۰۵ متوقف خواهد شد.

همزمان با بازدید از نیروگاه حرارتی شازند، پیام قدردانی وزیر نیرو به پاس تلاش‌های جهادی کارکنان صنعت نیروگاهی در دوران جنگ تحمیلی ابلاغ شد. مسعود مرادی، حضور مقتدرانه در سنگر تولید برق را پاسخی کوبنده به تهدیدات دشمن دانست و از آمادگی حداکثری این واحدها برای پیک مصرف تابستان خبر داد.
مدیرعامل شل هشدار داده است که اروپا ممکن است تا ماه آینده میلادی با کمبود عرضه گازوئیل و بنزین مواجه شود.

لری فینک، مدیرعامل بلک‌راک، دو سناریو را برای آینده قیمت نفت در صورت وقوع جنگ با ایران ترسیم کرد: کاهش به 40 دلار یا افزایش به 150 دلار.

در معاملات امروز بورس انرژی در بخش تالار نفت گاز و حامل‌های انرژی شاهد معامله‌ای نبودیم اما در تابلوی امروز تبادلات این بورس از عرضه ۱۲۰ هزار لیتر بنزین ویژه (سوپر) به ارزش هر لیتر ۷۲ هزار و ۸۰۰ تومان در معاملات شنبه (۸ فروردین) رونمایی شد.
فایننشال تایمز گزارش داد که ایران از زمان آغاز درگیری‌ها با آمریکا و اسرائیل، میلیون‌ها بشکه نفت صادر کرده و احتمالاً روزانه بیش از ۱۴۰ میلیون دلار درآمد کسب کرده است.

قیمت نفت برنت با کاهش چشمگیری به ۹۹ دلار و ۶۰ سنت در هر بشکه رسید و روند صعودی خود را متوقف کرد.

شرکت آرامکو عربستان سعودی به دلیل اختلال در ترافیک نفتکش‌ها در تنگه هرمز ناشی از حملات اخیر، عرضه نفت به آسیا را در آوریل کاهش داده است.

مدیرعامل شرکت هواپیمایی یونایتدایرلاینز گفت به‌دلیل شرایط بازار، احتمال کاهش قیمت نفت به زیر ۱۰۰ دلار تا سال ۲۰۲۸ بسیار کم است.
گوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیا، در شبکه‌های اجتماعی به شدت از عملکرد دونالد ترامپ در جنگ ایران انتقاد کرد و افزایش قیمت بنزین، تلفات نظامیان و تضعیف ائتلاف‌های بین‌المللی را از پیامدهای آن دانست.
نمایندگان مجلس طرحی را در حال بررسی دارند که بر اساس آن، کشورهایی که از تنگه هرمز به عنوان یک مسیر امن برای تردد کشتی‌ها، حمل انرژی و تأمین امنیت غذایی استفاده می‌کنند، موظف به پرداخت عوارض به ایران خواهند بود.

رضا موسایی، سیاست پژوه صنعت و معدن نوشت:

تنگه هرمز، شوک نفتی و پیامدهای عمیق آن در هزینه‌های معدن!

بررسی داده‌های موسسات پژوهشی نشان می‌دهد که هزینه‌های معدن‌کاری همگام با قیمت نفت خام صعود می‌کند، اما این حساسیت در میان فلزات مختلف متفاوت است، پیش‌بینی می‌شود اگر میانگین قیمت نفت به ۱۰۰ دلار برسد، هزینه‌های جهانی استخراج سنگ آهن تا ۲۰ درصد، مس ۱۶ درصد و طلا ۹ درصد جهش یابد.
سازمان آگهی های پُرسون