اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

سخنگوی وزارت جنگ آمریکا در پیامی در ایکس گزارش خبرگزاری رویترز را «نادرست» خواند که در آن مطرح شده بود پنتاگون با اسپیس ایکس بر سر قیمت فناوری اینترنت ماهواره‌ای این شرکت که یکی از سرویس‌های آن به یگان پهپادهای انتحاری لوکاس آمریکا خدمات ارائه می‌کند، به اختلاف برخورده است.
معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که پیشنهاد مسکو مبنی بر خروج ذخایر اورانیوم غنی‌شده از ایران، همچنان به قوت خود باقی است و سرنوشت این مواد هسته‌ای در مذاکراتی جداگانه، فراتر از گفت‌وگوهای احتمالی پایان جنگ میان ایران و آمریکا، مورد بحث قرار خواهد گرفت.

بانک مرکزی اروپا در گزارشی هشدار داد پیامدهای جنگ تحمیلی علیه ایران و تنش‌های تجاری طولانی‌مدت می‌تواند رشد اقتصادی منطقه یورو را تضعیف کرده، هزینه‌های استقراض را افزایش دهد و توان مالی برخی کشورهای عضو را تحت فشار قرار دهد.

دیوید هرست، تحلیل‌گر ارشد مسائل خاورمیانه، معتقد است که جمهوری اسلامی ایران پس از تجاوز اخیر آمریکا و اسرائیل، با تغییر موازنه قدرت، نظم منطقه‌ای دیکته‌شده توسط واشنگتن و تل‌آویو را با چالشی بنیادین روبرو کرده و اکنون کارت‌های اصلی بازی در اختیار تهران قرار دارد.

در حالی که دونالد ترامپ اصرار دارد که شش کشور از جمله پاکستان به روند سازش با رژیم صهیونیستی ملحق شوند، وزیر دفاع پاکستان به روشنی طرح او برای عادی‌سازی روابط با تل‌آویو را رد کرد.
یکشنبه گذشته برای ساعاتی به نظر رسید که ایران و آمریکا در آستانه نیل به تفاهمی موقت هستند. هنوز این احتمال منتفی نشده و همچنان وجود دارد، اما در پی پیام ترامپ در بعدازظهر یکشنبه مبنی بر اینکه «به نمایندگانش گفته که نباید برای رسیدن به توافق عجله کنند، چراکه زمان به سود ماست»، سرعت سیر امور قدری کُند شد.
حسن رشوند طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت:

جنگ اراده‌ها از خرمشهر تا خلیج‌فارس

پیروزی در خلیج‌فارس، امتداد همان پیروزی در خرمشهر است و تا زمانی که روحیه «ما می‌توانیم» در کالبد این ملت زنده است، هیچ قدرت مادی توان شکستن اراده‌ این مردم را نخواهد داشت.
فیلد مارشال «عاصم منیر» فرمانده ارتش پاکستان امروز در دیدار با «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین در بحث درباره آخرین تحولات میانجیگری اسلام‌آباد در مذاکرات تهران-واشنگتن گفت که از نظر او ۲ طرف به دستیابی به یک توافق نزدیک هستند.

نتانیاهو نگران از هرگونه توافق احتمالی میان ایران و آمریکا که در حال حاضر در حال مذاکره است، اعتراف کرده که اسرائیل توانایی کمی برای تأثیرگذاری بر تصمیم‌گیری دونالد ترامپ در مورد ایران دارد.

در شرایطی که تحولات منطقه‌ای و پرونده ایران همچنان در کانون رایزنی‌های بین‌المللی قرار دارد، رئیس جمهور روسیه و پادشاه بحرین در گفت‌وگویی تلفنی بر ضرورت جلوگیری از تشدید تنش‌ها و حرکت به سمت راه‌حل‌های سیاسی و دیپلماتیک تأکید کردند.

سازمان آگهی های پُرسون