اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

رسانه انگلیسی رویترز، روز گذشته روایتی از محتوای مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا را منتشر کرد.روایتی که هسته‌ اصلی آن این بود: مذاکرات آغاز شده در عمان بر اساس چارچوب برجام پیش می‌رود.
طی سه دور گفتگوی صورت گرفته، مذاکره‌کنندگان جمهوری اسلامی ایران بر اساس چارچوبی مشخصی که مبتنی بر رویکردهای اصولی ایران وفق حقوق بین‌الملل در زمینه استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای و خاتمه تحریم‌های ظالمانه است، مواضع و مطالبات بحق ملت ایران را تبیین و با جدیت برای نیل به تفاهمی عادلانه، معقول و پایدار تلاش کرده است.
به اعتقاد صاحب‌نظران، یکی از دلایلی که اقتصاد روسیه پس از تحریم‌های غرب در پی جنگ اوکراین، نسبت به اقتصاد ایران تاب‌آوری بیشتری داشت و آسیب کمتری دید، برخورد قاطع و تعیین تکلیف حاکمیت این کشور با بانک‌های ناسالم بوده است.
دولت دوم ترامپ از زمان آغاز به کار خود بارها ایران را به حمله نظامی تهدید کرده و با اقداماتی چون اعزام ناو و بمب افکن به منطقه در تلاش برای تحت فشار قرار دادن ایران است اما این در حالی است که با شروع مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشنگتن در عمان، واقعیات میز مذاکره و مسائل مهم فنی بر روند مذاکرات غالب می شود و کاخ سفید را با حقایق موجود بیشتر منطبق می‌کند.
دیروز « ژان- نوئل بارو » وزیر امور خارجه فرانسه در شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: «‌اگر مذاکرات برای رسیدن به توافق درباره برنامه هسته‌ای ایران به نتیجه نرسد و منافع امنیتی کشورهای اروپایی تامین نشود، فرانسه این اختیار را دارد که مکانیسم بازگشت سریع تحریم‌ها (Snapback) که در اکتبر منقضی می‌شود را در شورای امنیت فعال کند و بدون هیچ تردیدی تحریم‌ها را علیه ایران مجددا اعمال خواهد کرد»!
در آستانه دور چهارم مذاکرات، اسرائیل از حاشیه‌نشینی در گفت‌وگوهای ایران و آمریکا ابراز نگرانی کرده است. کمااینکه سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل گزارش داد که نهادهای امنیتی این رژیم احتمال توافق بین واشنگتن و تهران را بالا می‌دانند که می‌تواند منافع اسرائیل را تهدید کند.
سرویس اورژانس پایتخت دانمارک اعلام کرد که امروز (چهارشنبه) چندین نفر در کپنهاگ بر اثر برخورد یک خودرو به جمعیت، مجروح شدند. پلیس دانمارک نیز در این باره توضیح داد که راننده سالخورده‌ای کنترل خودروی خود را از دست داد و به سمت جمعیت رانده شد.
روزنامه اسرائیلی معاریو در یادداشتی با اذعان به شکست در نابودی جبهه مقاومت در غزه و از بین بردن حماس نوشت: دریا را با قاشق نمی‌توان خالی کرد!
عضو شورای روابط خارجی اروپا در گزارشی با اشاره به این که مذاکرات با ایران برای رسیدگی به موضوع برنامه هسته‌ای آن، «فرصتی جدی» برای «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای دست یافتن به اهداف سیاست خارجی او است، سه پیشنهاد را مطرح کرد که به گفته او، طرفین با به‌کار بستن آن از مزیت بی‌سابقه‌ای برای دوام بخشیدن به هرگونه توافق احتمالی و اجرایی شدن آن برخوردار خواهند شد.
به‌موازات در جریان بودن مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای میان ایران و آمریکا با میانجیگری عمان، اروپایی‌ها در حال ایفای نقش «پلیس بد» هستند و با اهرم‌هایی که در اختیار دارند، ازجمله «مکانیسم ماشه» درصدد سنگ‌اندازی در مسیر مذاکرات هسته‌ای هستند. ژان-نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، دوشنبه‌شب به شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت که اگر مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا منافع امنیتی کشورهای اروپایی را تامین نکند، فرانسه بدون هیچ تردیدی تحریم‌های سازمان ملل را علیه ایران مجددا اعمال خواهد کرد.
مایکل آنتون رئیس هیئت مذاکره‌کننده آمریکا در دور سوم گفتگوی غیرمستقیم با ایران، نه صرفاً یک مذاکره‌کننده بلکه یک طراح جنگ روانی در میدان دیپلماسی است که هرگونه مذاکره را صرفاً ابزاری برای پیشبرد منافع آمریکا می‎داند، نه بستری برای مصالحه یا تفاهم پایدار.
سازمان آگهی های پرسون