اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

باراک راوید، خبرنگار صهیونیستی وب‌سایت آکسیوس، فاش کرد که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، پیش از آغاز حملات جدید به غزه، دولت ترامپ را در جریان این عملیات قرار داده بود. در حالی که گردان‌های قسام هرگونه نقض آتش‌بس را رد کرده‌اند، رسانه‌های رژیم صهیونیستی از بمباران دست‌کم ۲۰ هدف در رفح و دیرالبلح خبر داده‌اند.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، با اظهاراتی تند علیه گوستاوو پترو، رئیس‌جمهور کلمبیا، او را رهبر کارتل مواد مخدر خواند و از قطع کمک‌های واشنگتن به بوگوتا خبر داد. پترو در واکنش، انگیزه‌های واشنگتن را نفت‌طلبی در آمریکای جنوبی دانست و از سازمان ملل خواستار پیگیری قضایی علیه ترامپ به‌دلیل حملات مرگبار در دریای کارائیب شد.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اعلام کرد بخش عمده‌ای از اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالای ایران همچنان در تاسیسات اصفهان، فردو و نطنز قرار دارد. او با اشاره به حملات مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران، تأکید کرد که راه‌حل دیپلماتیک هنوز بهترین گزینه برای حل مناقشات هسته‌ای است.
طرح ۳۸ صفحه‌ای صلح دونالد ترامپ برای بازسازی نوار غزه، با وعده ساخت هتل‌ها، فرودگاه و راه‌آهن سبک، در نگاه نخست جاه‌طلبانه و شگفت‌انگیز به نظر می‌رسد، اما کارشناسان می‌گویند تا روشن شدن جزئیات خلع سلاح حماس، تشکیل دولت کارآمد و تضمین دسترسی به کمک‌های بین‌المللی، تحقق آن در عمل بسیار دشوار است.
انفجار در کارخانه تولید باروت آوانگارد در شهر استرلیتاماک، منطقه باشقیرستان روسیه، دست‌کم سه کشته و نُه زخمی بر جای گذاشت. مقامات محلی اعلام کردند، پنج نفر از مجروحان همچنان در بیمارستان بستری هستند و علت حادثه در دست بررسی است.
با پایان یافتن مهلت مقرر در بند ۸ قطعنامه ۲۲۳۱، شورای امنیت سازمان ملل بررسی موضوع هسته‌ای ایران را رسماً خاتمه داد. همزمان، مقامات ارشد وزارت امور خارجه کشورمان با انتشار بیانیه‌هایی، هرگونه تلاش برای احیای تحریم‌های لغوشده از سوی سه کشور اروپایی را باطل و فاقد وجاهت حقوقی دانستند.
در ادامه دیپلماسی فعال ایران و همگرایی کشورهای مستقل، پنج سند رسمی و بین‌المللی بی‌اعتباری اقدام سه کشور اروپایی برای فعال‌سازی سازوکار اسنپ‌بک و بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران را به‌طور مستدل اثبات کردند. این اسناد شامل بیانیه‌های گروه‌های بین‌المللی و نامه‌های رسمی به سازمان ملل است.
دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه، در واکنش به سفر ولودیمیر زلنسکی به آمریکا گفت: امتناع واشنگتن از ارسال موشک‌های تاماهاوک به کی‌یف به معنای پایان تزریق تسلیحات جدید به اوکراین نیست و روسیه باید برای هر سناریویی آماده باشد.
سه منبع آگاه به رویترز خبر دادند که ارتش آمریکا دو بازمانده از یک کشتی مظنون به حمل مواد مخدر در دریای کارائیب را که هدف حمله هوایی قرار گرفته بود، در کشتی نیروی دریایی نگه داشته است. این حمله، ششمین عملیات مرگبار آمریکا علیه چنین کشتی‌هایی از ماه اوت تاکنون بوده و تاکنون در مجموع ۲۷ نفر کشته شده‌اند.
ولودیمیر زلنسکی دقایقی پیش وارد واشنگتن شد تا با همتای آمریکایی خود دیدار کند. او پوتین را با حماس مقایسه و ادعا کرد: "مسکو به محض شنیدن خبر موشک تاماهاوک، برای از سرگیری گفت‌وگو عجله می‌کند."
مجلس سنای آمریکا اعلام کرد تعطیلی دولت این کشور به دلیل تصویب نشدن لایحه موقت بودجه، بدون تعیین زمان پایان ادامه خواهد یافت. این بحران، وارد سومین هفته خود شده و اقتصاد آمریکا روزانه ۱۵ میلیارد دلار خسارت می‌بیند.
رئیس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، از انجام گفتگوی تلفنی طولانی با ولادیمیر پوتین همتای روس خود خبر داد و اعلام کرد که جزئیات و نتایج این تماس پس از اتمام مکالمه منتشر خواهد شد.
وزیر خارجه روسیه در واکشن به احتمال اتحاد روسیه و آمریکا برای متقاعد کردن چین به پیوستن به مذاکرات خلع سلاح هسته‌ای، گفت که مسکو هرگز با واشنگتن علیه پکن ائتلاف تشکیل نخواهد داد.
سازمان آگهی های پُرسون