اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

ایران با اتکا به جغرافیای ساحلی، سامانه‌های موشکی متحرک و شبکه آتش چندلایه، مفهومی موسوم به «منطقه کُشنده» (Kill Zone) را در چارچوب راهبرد بازدارندگی دریایی خود دنبال می‌کند؛ رویکردی که هدف آن افزایش ریسک عملیاتی و محدودسازی آزادی مانور نیروهای متخاصم در پهنه خلیج فارس است.
علی موجانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در گرجستان، در گفت‌وگویی با رسانه «تفلیس نیوز» تأکید کرد که هیچ طرفی از جنگ احتمالی بین ایران و آمریکا نفعی نمی‌برد و تهران همچنان بر دیپلماسی و خویشتنداری تأکید دارد. او گفت نیمی از مسیر تفاهم میان دو کشور طی شده و اکنون focus اصلی بر نحوه اجرایی‌سازی توافق احتمالی است.
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در حساب کاربری خود اعلام کرد که کشورمان گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایالات متحده را در ژنو از سر خواهد گرفت. او تأکید کرد ایران هرگز به دنبال توسعه سلاح هسته‌ای نیست و ضمن دفاع از حق بهره‌مندی از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای، آماده دستیابی به توافقی منصفانه و تاریخی است.
وزیر امور خارجه لبنان با ابراز نگرانی عمیق از افزایش تنش‌ها در منطقه میان ایران و اسرائیل، اعلام کرد که این وضعیت می‌تواند به حملات مستقیم رژیم صهیونیستی علیه زیرساخت‌های حیاتی لبنان منجر شود.

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، به شدت از مواضع رئیس‌جمهور سابق آمریکا در قبال جنگ اوکراین انتقاد کرد. وی استدلال کرد که استقبال گرم ترامپ از پوتین همزمان با کاهش حمایت نظامی از کی‌یف، پیامی کاملاً اشتباه به طرفین مخابره کرده و روند جنگ را تحت تأثیر قرار داده است.

نایب رئیس شورای امنیت روسیه با صدور هشداری مستقیم، هرگونه انتقال فناوری‌های مرتبط با انرژی هسته‌ای به اوکراین را تخطی از مرزهای غیرقابل عبور روسیه دانست و تأکید کرد که در صورت همدستی هسته‌ای کشورهایی مانند فرانسه و انگلیس، مسکو پاسخ سنگین و متقابلی علیه تأمین‌کنندگان اعمال خواهد کرد.

وبسایت دیلی بیست گزارش داد که هرگونه تصمیم احتمالی دونالد ترامپ برای انجام حملات نظامی علیه ایران ممکن است با هدف انحراف افکار عمومی از دو مسئله داخلی، یعنی روابط جنجالی او با جفری اپستین و انتشار اسناد جدید توسط وزارت دادگستری، اتخاذ شود.
یکی از مقامات ارشد دومای روسیه نسبت به هرگونه اقدام نظامی آمریکا علیه ایران ابراز نگرانی کرده و هشدار داد که چنین حمله‌ای می‌تواند به تنش جدی و گشوده شدن جبهه رویارویی چندجانبه بین‌المللی منجر شود.

منابع آگاه گزارش دادند دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا تصمیم خود در قبال ایران را پس از دریافت ارزیابی استیو ویتکاف و جرد کوشنر، فرستادگان ویژه در مذاکرات مربوط به پیشنهاد جدید تهران برای توافق احتمالی اتخاذ خواهد کرد.
در شرایطی که تحریم‌های واشنگتن علیه هاوانا تشدید شده است، وزیر امور خارجه کانادا اعلام کرد که دولت این کشور قصد دارد به کوبا کمک ارسال کند.
ترامپ با رد گزارش‌های رسانه‌ها درباره مخالفت ژنرال دن کین با جنگ گفت تصمیم نهایی با اوست، ترجیحش توافق است اما هشدار داد اگر مذاکرات شکست بخورد، روزی بسیار بد در انتظار ایران خواهد بود.
ایالات متحده فشارهای گسترده‌ای بر اسرائیل وارد کرد تا از حمله به ایران خودداری کند و بر ادامه مذاکرات هسته‌ای تمرکز نماید.ترامپ مذاکرات را «نزدیک به راه‌حل» خواند، در حالی که نتانیاهو بر اصول سختگیرانه اصرار داشت.
«هرگز قابل پیش‌بینی نباشید» این مهم‌ترین اصل ترامپ است؛ موضوعی که دال مرکزی کتاب او «هنر معامله» است. به‌نظر می‌رسد یک نسخه از این کتاب در اختیار پایگاه‌هایی مثل فیگارو و آکسیوس قرار گرفته است.
سناتور دموکرات آمریکایی:

مردم آمریکا خواهان جنگ با ایران نیستند

اندی کیم، سناتور دموکرات ایالت نیوجرسی، در واکنش به تهدیدات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، علیه ایران، تأکید کرد که مردم ایالات متحده به هیچ وجه خواهان ورود به جنگ با ایران نیستند.
دیمیتری مدودف، نایب رئیس شورای امنیت روسیه، روز دوشنبه اعلام کرد که روسیه در جریان مذاکرات سه جانبه ژنو، مواضع خود را به طرفین مقابل ارائه کرده است. این مواضع شامل نکاتی در خصوص مسائل ارضی و همچنین پارامترهای لازم برای غیرنظامی شدن اوکراین می‌شود.

سه منبع آگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه گزارش دادند که نیروهای آمریکایی مستقر در سوریه، که رهبری ائتلاف بین‌المللی ضد تروریست‌ها را بر عهده دارند، قصد دارند ظرف یک ماه به طور کامل خاک این کشور را ترک کنند؛ این تصمیم همزمان با آغاز تخلیه یکی از پایگاه‌های آن‌ها در شمال شرق سوریه اتخاذ شده است.
سازمان آگهی های پُرسون