اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

مهمترین اخبار

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بامداد دوشنبه گفت: از دونالد ترامپ به دلیل تأمین سلاح برای پایان دادن به مأموریت علیه محور ایران قدردانی می‌کنم.
مشاور امنیت ملی آمریکا در پاسخ به سوالی درباره خواست احتمالی آمریکا برای «تغییر رهبر اوکراین» گفت: «اوکراین به یک رهبری نیاز دارد که بتواند با واشنگتن و مسکو معامله کند و به جنگ پایان دهد. خواسته و هدف زلنسکی نامشخص است.»

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که کابینه این رژیم در پرونده غزه با دولت آمریکا کاملا هماهنگ است و به گفته وی، در حال حاضر هیچ امکان عملی برای پر کردن شکاف میان دیدگاه‌های حماس و اسرائیل وجود ندارد.

علی بیگدلی کارشناس روابط بین الملل در یادداشتی نوشت:

تنش سه گانه و آینده مبهم

به نظر می رسد بندهای نازکی که اروپا و آمریکا برای دهه ها بر آن استوار بوده اند، اکنون در حال پاره شدن است. این روند، گواهی است بر آن که جهان در حال حرکت به سمت یک دوران تاریک و نامعلوم است و آینده روابط بین الملل به طور فزاینده ای مبهم و پیچیده به نظر می رسد.
روزنامه اصولگرا نوشت: برخی هستند که عزت خواهان مقابل فاسدینی مثل ترامپ را «شکم‌سیر» یا «کاسب تحریم» می‌دانند، که البته اینطور نیست. همین مردمی که در انتخابات شرکت می‌کنند یا راهپیمایی ۲۲ بهمن را سامان می‌دهند، دقیقاً مردمی هستند که مشکل اقتصادی دارند و دوست دارند مشکلاتشان حل شود. اما نه به قیمتی که زلنسکی در کاخ سفید می‌نشیند.
رئیس جمهوری اوکراین پس از یک حضور پر تنش و بی سابقه در کاخ سفید اعلام کرد حمایت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا از کی یف ضروری و حیاتی است.
دست ترامپ خالی است. بله از آنجا که عقلا بر آمریکا حکومت نمی‌کنند، نمی‌توان آسوده خاطر نشست. باید دانست آنکه دستش تهی است تلاش می‌کند تا چیزی به دست آورد. اگر در مقابل آن ایستادگی صورت گیرد، سرجایش می‌نشیند.
رئیس جمهوری اوکراین پس از یک حضور پر تنش و بی سابقه در کاخ سفید اعلام کرد حمایت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا از کی یف ضروری و حیاتی است.

مارک روته، دبیر کل ناتو، در گفت‌و‌گو با بی‌بی‌سی، مشاجره بین روسای جمهور آمریکا و اوکراین در کاخ سفید را تاسف‌بار دانست و بر لزوم همکاری آمریکا، اوکراین و اروپا برای دستیابی به صلح پایدار تأکید کرد.

مجسمه مسیح رستگار، نگاهبان معنوی شهر ریو برزیل، همزمان با ادامه وخامت پاپ فرانسیس، با تصویر او نورافشانی شد. پاپ فرانسیس نخستین پاپ غیراروپایی جهان در بیش از هزار سال گذشته، از آرژانتین می‌آید و در میان مومنان مسیحی آمریکای جنوبی بسیار محبوب است. ذات‌الریه هر دو ریه پاپ فرانسیس را درگیر کرده و او همچنان در بیمارستان بستری است. مومنان مسیحی در سراسر جهان برای شفای پیشوای «ضعیف پناه» کلیسای کاتولیک دست به دعا شده‌اند.
کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به درگیری‌های لفظی ایجاد شده بین مقامات کاخ سفید و رئیس‌جمهور اوکراین گفت: ترامپ برای این‌که منافع خود در اوکراین را از دست ندهد و از دیگر سو از جنگ اتمی با روسیه پرهیز کند، با قربانی کردن کی‌یف، طرح و ایده خود را به پیش خواهد برد.

سخنگوی کاخ سفید گفت: «زلنسکی وقتی در کاخ سفید بود، فرصتی استثنائی داشت تا توافقی اقتصادی را امضا کند که هم برای مردم آمریکا عالی بود و بخشی از مالیات‌های آن‌ها را برمی‌گرداند، هم برای مردم اوکراین که می‌توانستند از این توافق برای بازسازی کشورشان استفاده کنند، اما متأسفانه به‌دلیل رفتار گستاخانه و خصمانه‌اش، این فرصت رو با دست خودش از بین برد.»

سازمان آگهی های پرسون