ایران در جهان

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی ایران در جهان را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در گفتگو با فاکس‌نیوز ادعا کرد که جنگ با ایران نزدیک به پایان است و ایران بشدت مشتاق دستیابی به توافق است.
معاون رئیس جمهور ایالات متحده: ترامپ خواهان توافق محدود با ایران نیست، بلکه به دنبال یک توافق جامع است که به طور کامل به درگیری پایان دهد.
مردم آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که ترامپ جرثومه فساد و نماد عینی و عملی رذالت و پلیدی است. از جنایت هولناک وی در تجاوز به کودکان کم سن‌وسال ‌و خوردن گوشت تن آن کودکان معصوم و مظلوم‌ تا جنایات دیگری که آنچه در طول یک ماه و چند روز جنگ اخیر علیه ایران مرتکب شده است فقط اندکی از بسیارهاست.
«امیر سعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت با رد ادعاهای بحرین گفت: بقایای فیزیکی به‌دست‌آمده از تسلیحات به‌کاررفته در ارتکاب تجاوز که در شهرهای متعدد آسیب‌دیده شناسایی شده‌اند، تایید می‌نماید که این تسلیحات بخشی از زرادخانه‌های برخی دولت‌های حاشیه خلیج فارس بوده‌است.
نشریه گاردین در تحلیلی نوشته است که دولت آمریکا خود را در تنگنای جنگی قرار داده و رئیس‌جمهور این کشور به‌شدت به مسیری برای خروج از آن نیاز دارد؛ وضعیتی که اکنون به مشکل مشترک دیگر بازیگران نیز تبدیل شده است. این گزارش همچنین به موضع اخیر اروپا اشاره می‌کند که تأکید دارد در آغاز این درگیری نقشی نداشته و واشنگتن نباید انتظار همراهی از سوی آن‌ها داشته باشد.
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا، در جریان سفر خود به چین، جنگ در ایران را نامشروع و اشتباهی سیاسی از سوی آمریکا توصیف کرد. وی همچنین نقض آشکار قوانین بین‌المللی توسط رژیم صهیونیستی را مورد تأکید قرار داد.

نشریه نیویورکر در یادداشتی انتقادی، اقدامات دونالد ترامپ را هنجارشکن و غیرعادی خواند و جنگ او علیه ایران را «شکستی راهبردی و فاجعه‌ای اخلاقی» توصیف کرد که اعتبار جهانی آمریکا را خدشه‌دار ساخته است.

نخست‌وزیر انگلیس در واکنش به تهدیدات ترامپ تأکید کرد که لندن از محاصره تنگه هرمز حمایت نکرده و وارد جنگ با ایران نخواهد شد؛ این تصمیم با توجه به نگرانی‌های اقتصادی و افزایش هزینه‌های بنزین در بریتانیا اتخاذ شده است.

دفتر نخست‌وزیری پاکستان اعلام کرد که شهباز شریف در رایزنی با همتای ژاپنی خود، بر ادامه تلاش‌های این کشور برای حفظ آتش‌بس و پیشبرد روند صلح در غرب آسیا، با تمرکز بر مذاکرات ایران و آمریکا، تاکید کرده است.

مارک وارنر، سناتور دموکرات ایالت ویرجینیا و عضو ارشد کمیته اطلاعات سنا، در واکنش به طرح‌های احتمالی برای محاصره تنگه هرمز، ابراز تردید کرده و گفته است که این اقدام ایران را وادار به باز کردن تنگه نخواهد کرد. وی با اشاره به توانایی ایران در مین‌گذاری و بستن تنگه از طریق قایق‌های تندرو و بمب‌گذاری نفتکش‌ها، این سوال را مطرح کرده که چگونه چنین محاصره‌ای می‌تواند منجر به کاهش قیمت بنزین شود.
امیری مقدم، سفیر ایران در پاکستان، مذاکرات اخیر در اسلام‌آباد را “یک فرآیند” و “پایه و اساس یک فرآیند دیپلماتیک” توصیف کرد که با تقویت اعتماد و اراده می‌تواند به چارچوبی پایدار برای منافع منطقه‌ای منجر شود. وی ضمن قدردانی از تلاش‌های پاکستان، به ویژه نخست‌وزیر و فرمانده ارتش این کشور، بر پیگیری مذاکرات شایسته توسط هیات ایرانی برای تامین منافع ملی تاکید کرد.
کیومرث کرمانشاهی در اطلاعات نوشت:

فرجام آتش‌بس

پذیرش آتش‌بس با ایران از سوی آمریکا، نتیجه محاسبه غلط رویارویی نظامی با تمدن هزاران ساله این مرز و بوم و عاقبت توهّم شبیخون عصر حجری است.
سازمان آگهی های پُرسون