راه و شهرسازی

گزارش و اخبار حوزه راه و شهرسازی و مسکن و ... را در سرویس اقتصادی پرسون بخوانید.

سازمان هواپیمایی کشوری با انتشار اطلاعیه‌ای از بازگشایی تدریجی آسمان ایران خبر داد. بر این اساس، شرکت‌های هواپیمایی می‌توانند پس از اخذ مجوزهای لازم و هماهنگی با این سازمان، نسبت به برنامه‌ریزی پرواز و آغاز فروش بلیت در مسیرهای اعلامی اقدام کنند.

وزیر راه و شهرسازی از تسریع پرداخت تسهیلات مسکن به همه خسارت‌دیدگان واجد شرایط ناشی از جنگ خبر داد و اعلام کرد که وام ودیعه مسکن تا پایان هفته جاری به افراد معرفی‌شده پرداخت خواهد شد.
رئیس‌جمهور با اشاره به عملکرد استانداران در هفته‌های اخیر، تأکید کرد که تسریع در تصمیم‌گیری‌های محلی می‌تواند بسیاری از گره‌های اجرایی را بدون اتکا به فرآیندهای زمان‌بر مرکزی مرتفع سازد. وی همچنین از اقدامات وزارت راه و شهرسازی در شرایط ویژه اخیر قدردانی کرد.

پروژه زیرسازی و روکش کامل آسفالت خیابان زینبیه به عنوان یکی از شریان‌های حیاتی شهر خشکبیجار به مرحله اجرا درآمد. این مسیر که به دلیل استقرار مراکز آموزشی و مدارس، روزانه پذیرای حجم بالایی از تردد دانش‌آموزان و شهروندان است، اکنون پس از تکمیل فرآیند تعریض، به بهره‌برداری کامل رسید.
مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران از تدوین اجرای مدل مشارکتی برای بازسازی اماکن آسیب‌دیده در دوران جنگ خبر داد و بر ضرورت تداوم خدمت‌رسانی، تسریع در اجرای پروژه‌های شهری مرتبط با سازمان و بهره‌گیری از ظرفیت سرمایه‌گذاران تأکید کرد.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران اعلام کرد که با تصویب اعضای شورا، طرح ترافیک پایتخت از فردا به روال عادی بازگشته و اجرایی خواهد شد.
گزارش روزنامه اعتماد نشان می‌دهد اختلال در دو زنجیره حیاتی فولاد و پتروشیمی ـ به‌عنوان تأمین‌کنندگان اصلی مصالح سازه‌ای و تکمیلی ساختمان ـ می‌تواند جریان ساخت‌وساز را در سطوح مختلف دچار بی‌ثباتی کند. بر اساس این تحلیل، شوک واردشده به فولاد اثر فوری بر قیمت و روند اجرای پروژه‌ها دارد، درحالی‌که تأثیر کاهش تولید مواد پتروشیمی با تاخیر و در مراحل تکمیلی پروژه‌ها نمایان می‌شود؛ وضعیتی که در صورت مدیریت‌نشدن، می‌تواند به کاهش آغاز پروژه‌های جدید، افزایش هزینه تمام‌شده مسکن و تشدید نااطمینانی در بازار منجر شود.
معاون اجرایی شرکت ریلی رجا با اشاره به حملات دشمن به زیرساخت‌های ریلی اعلام کرد با این شرایط، حرکت قطارها به حالت عادی بازگشته و در صورت نیاز، قطارهای فوق‌العاده برای جابه‌جایی مسافران اضافه می‌شود.

اولین وام‌های ودیعه اسکان موقت به آسیب‌دیدگان ناشی از جنگ پرداخت شد. از میان بیش از ۷۰۰ نفری که به شبکه بانکی معرفی شده‌اند، ۴۰ نفر وام خود را دریافت کرده و مابقی در مراحل ثبت درخواست، تعیین شعبه و پذیرش قرار دارند.

وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که با حضور پیمانکاران و مهندسان در محل از ساعات اولیه پس از تخریب پل B1، فرایند مرمت و بازسازی این پل پس از تکمیل ارزیابی‌های کارشناسی آغاز خواهد شد.

رئیس اتحادیه املاک: بازار مسکن ایران در دوره پساجنگ ترمیمی است؛ بازارهای منطقه در رکود عمیق

رئیس اتحادیه املاک: بازار مسکن ایران در دوره پساجنگ ترمیمی است؛ بازارهای منطقه در رکود عمیق

رئیس اتحادیه املاک با اشاره به تفاوت‌های بنیادین ساختاری و قانونی بازارهای مسکن ایران و کشورهای همسایه، اعلام کرد که برخلاف کشورهای حوزه خلیج فارس که در دوره پساجنگ دچار رکود عمیق شده‌اند، بازار مسکن ایران پس از تجربه جنگ، وارد فاز ترمیمی شده و ثبات قابل قبولی را تجربه می‌کند.
نایب‌رئیس دوم اتحادیه مشاوران املاک ایران، بازار مسکن را با انباشت فش
ارهای اقتصادی ناشی از نوسانات ارز و کاهش ساخت‌وساز مواجه دانسته و نسبت به رکود عمیق و چشم‌انداز بحران‌های قیمتی هشدار داد. وی تاکید کرد که فاصله قدرت خرید با قیمت مسکن افزایش یافته و خانه‌اولی‌ها عملاً از بازار حذف شده‌اند، ضمن آنکه کاهش عرضه در آینده می‌تواند منجر به جهش‌های قیمتی شود.
سازمان هواپیمایی کشوری در واکنش به حمله به یک هواپیمای غیرنظامی
حامل دارو و تجهیزات پزشکی در مشهد اعلام کرد که چنین اقداماتی مغایر مقررات بین‌المللی هوانوردی است. در این بیانیه با اشاره به کنوانسیون‌های مرتبط، از نهادهای بین‌المللی درخواست رسیدگی فوری و جلوگیری از تکرار تهدیدهای مشابه شده است.
آن طور که وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده فعالیت پروژه‌های نهضت ملی مسکن در جنگ رمضان متوقف نشده و حتی در سه ماهه نخست سال آینده تعداد بیشتری از واحد‌های مسکونی تکمیل و تحویل خواهد شد.
معاون اجرایی شرکت ریلی رجا از افزایش ظرفیت سفرهای ریلی این شرکت به صورت روزانه و از ساعت ۹ صبح به بعد خبر داد و تاکید کرد که قیمت بلیت‌ها تغییر نخواهد کرد.

بازار ساخت‌وساز مسکن در تهران در رکود عمیق فرو رفته است؛ پروژه‌ها متوقف شده، قیمت مصالح پایه از سیمان تا سطل گالوانیزه به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش یافته و توزیع‌کنندگان برای حفظ چرخه کاری، کالا را با سود ناچیز عرضه می‌کنند. همزمان، حمل‌ونقل مصالح در بحران است و بسیاری از فعالان صنفی مجبور به تعدیل نیرو و تعطیلی واحدهای خود شده‌اند.
سازمان آگهی های پُرسون