اقتصاد کلان

اخبار اقتصاد کلان ایران اعم از تورم، اشتغال، بودجه، سیاست‌های پولی و مالی، نقدینگی، حقوق و دستمزد و ... را در حوزه اقتصاد کلان پرسون بخوانید.

گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه خبر با حضور مقام‌های دولتی و بخش خصوصی درباره «معدن به‌جای نفت»، بار دیگر این پرسش را مطرح کرد که آیا معدن قادر است جای نفت را در اقتصاد ایران بگیرد؟ بررسی آمارهای رسمی نشان می‌دهد سهم معدن از GDP تنها ۲.۴ درصد است و در حالی که صنایع معدنی و اشتغال در حال رشد هستند، هنوز فاصله زیادی با جایگزینی درآمدهای نفتی وجود دارد. به گزارش سایت خبری بیرونیت، کارشناسان معتقدند معدن می‌تواند در کنار سایر بخش‌ها به رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال کمک کند، اما نه به تنهایی ناجی اقتصاد.
جوابیه شرکت پرسی ایران گاز به مطلب منتشر شده پُرسون

از کاهش فروش صنعت تا رشد سهم بازار؛ عملکرد موفق پرسی ایران گاز

شرکت پرسی ایران گاز در واکنش به مطلب منتشر شده در رسانه پُرسون، با انتشار جوابیه‌ای رسمی ضمن شفاف‌سازی عملکرد خود در بازار گاز مایع، کاهش فروش صنعت، سهم بازار و اصلاح نظام قیمت‌گذاری را تشریح کرد. رسانه پُرسون نیز با قدردانی از شفاف‌سازی، این جوابیه را منتشر کرده تا مخاطبان از عملکرد واقعی و تلاش‌های ارزشمند مدیریت شرکت مطلع شوند.
غلامرضا هاشمی مرند، معاون توسعه معدنی و صنعتی صبانور، با اشاره به اجرای طرح‌های بزرگ معدنی و فولادی در غرب کشور تأکید کرد: با بهره‌برداری از پروژه‌های کنسانتره، گندله‌سازی صباامید و فولاد کردستان، این استان محروم به یکی از قطب‌های اصلی فولاد کشور تبدیل خواهد شد
بازار رمزارزها امروز با صعود بیت‌کوین، افزایش شاخص ترس و طمع و ورود سرمایه تازه مواجه شد. بیت‌کوین توانست از ۱۱۹ هزار دلار عبور کند و در آستانه فتح سطح روانی ۱۲۰ هزار دلاری قرار گیرد، در حالی که تتر در بازار داخلی با فاصله ۱۸۰۰ تومانی نسبت به دلار آزاد معامله می‌شود.
رئیس جمهور مسعود پزشکیان در سفر یک‌روزه خود به استان هرمزگان، با حضور در بندرعباس، از پروژه‌های اقتصادی و زیرساختی بازدید و بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح‌های استان اختصاص داد. این سفر با هدف توسعه اقتصادی و ارتقای زیرساخت‌های منطقه و بررسی تسهیل تردد خودروهای پلاک منطقه آزاد انجام شد.
در هفته‌های اخیر، تصمیم دولت برای حذف یارانه برخی خانوارهای پردرآمد با واکنش‌های زیادی همراه بوده است. مقامات دولتی البته تأکید کرده‌اند که مبالغ صرفه‌جویی‌شده از حذف یارانه این افراد، به نفع دهک‌های کم‌درآمد هزینه خواهد شد.
قیمت طلا در بازار جهانی در آستانه رسیدن به کانال ۳ هزار و ۹۰۰ دلار قرار گرفت.
مجمع تشخیص مصلحت نظام روز گذشته به مسئولیت قانونی و ملی خود عمل کرد. این مسئولیت، قبل از هر چیز «بررسی لایحه پیوستن جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیونCFT» بود که بنا به خواست رئیس‌جمهوری محترم و موافقت رهبر معظم انقلاب به این نهاد سپرده شده بود.
در روزهای اخیر بافعال شدن سازوکار ماشه(اسنپ بک) به دست کشورهای اروپایی، بحث‌هایی درباره چرایی این رویداد و پیامدهای آن در فضای سیاسی کشور مطرح شده است. موافقان و مخالفان برجام هر یک می‌کوشند مواضع خود را در این زمینه بیان کنند.
دستیار رهبر انقلاب گفت: توطئه دشمن در بستر مشکلات اقتصادی است و بخش خصوصی می تواند این حربه را نقش برآب کند که برای تحقق آن چاره ای جز کاهش حجم قوانین و بروکراسی‌های اداری دست‌وپاگیر نداریم.
تحریم‌های بین‌المللی و نوسانات نرخ ارز بار دیگر بازار مسکن ایران را با چالش‌های جدی مواجه کرده‌اند؛ افزایش انتظارات تورمی و جهش تقاضای سرمایه‌ای، قیمت‌ها را در این بخش به‌شدت تحت تأثیر قرار داده است.
براساس گزارش مرکز آمار ایران، تورم نقطه‌ای اجاره‌بها در شهریور ۱۴۰۴ به ۳۴.۴ درصد رسید که کمترین سطح سه سال اخیر است و میزان رشد اجاره از تورم عمومی نیز کمتر بوده است.
براساس برخی گزارش‌ها، اروپا پس از اعمال مکانیسم ماشه، فراتر از مفاد قطع‌نامه‌ها عمل کرده و قصد دارد روابط تجاری خود با ایران را که هم‌اکنون در پایین‌ترین سطح خود طی سه دهه اخیر قرار دارد، به‌طور کامل قطع کند.
سازمان آگهی های پُرسون