اقتصاد کلان

اخبار اقتصاد کلان ایران اعم از تورم، اشتغال، بودجه، سیاست‌های پولی و مالی، نقدینگی، حقوق و دستمزد و ... را در حوزه اقتصاد کلان پرسون بخوانید.

وحید شقاقی شهری، اقتصاددان درباره آینده اقتصاد ایران هشدار داد:

دولت یک فرمانده اقتصادی قوی و با تجربه برای اقتصاد تعیین کند

استیضاح وزیر اقتصاد در حالی رخ داده که اقتصاد ایران با چالش‌های متعدد داخلی و خارجی مواجه است و عدم ثبات در مدیریت اقتصادی می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای به دنبال داشته باشد.

شایعه شده ۴ میلیون تتر بعد از استعفای ظریف در بازار ریخته‌اند، رافائل گروسی دلار تهران را به ترامپ امیدوار کرد، معامله‌گران ارزی می‌گویند پارسال به جای دلار لوبیا چیتی خریده بودیم، الان ۳۸۰ درصد سود داشتیم، کاهش بازار ارز و سکه به استیضاح همتی مربوط است یا رمزارز‌ها کار خودشان را کردند؟

براساس آخرین گزارشات منتشر شده؛

واردات از صادرات پیشی گرفت؛ سه منطقه آزاد در بحران

براساس گزارش منتشر شده درخصوص آمار صادرات و واردات مناطق آزاد کشور با وجود تراز تجاری مثبت ۲۴ میلیون دلاری، اما سه منطقه چابهار، اروند و انزلی دارای تراز تجاری منفی هستند.


استیضاح وزیر در مدت صرفا ۶ ماه از آغاز فعالیت بی سابقه است و به نظر می رسد فرصت کافی به همتی داده نشده است و بی ثباتی و تغییر مدیریت پس از همتی نیز می تواند تبعات بدی بر اقتصاد کشور داشته باشد.
نفیو به صراحت عنوان می‌کند که هدف اعمال تحریم ایجاد «درد و رنج برای مردم ایران» است. او در کتاب خود توضیح می‌دهد وقتی تحریم دسترسی ایران به ارز خارجی از طریق صادرات کاهش پیدا کند، طبیعتا فشار بر واردات، به خصوص در زمینه غذا و دارو افزایش پیدا می‌کند.
یک نماینده موافق استیضاح می گوید: ما در واقع می‌خواهیم شخصیت عبدالناصر همتی را استیضاح کنیم. صحبت‌ها و اظهارات وزیر امور اقتصادی و دارایی همیشه باعث ایجاد انتظار تورمی در کشور شده است و این مسأله بازار ارز را به سمت التهاب بیشتر سوق می‌داد.
عباس عبدی در یادداشتی نوشت:

مقایسه سه دوره

کل رشد اقتصادی از سال ۱۳۹۰ تا پایان ۱۴۰۲، حدود ۱۰ درصد است، یعنی سالی کمتر از یک درصد رشد اقتصادی داشته‌ایم که اگر رشد جمعیت را هم منظور کنیم، درآمد سرانه منفی شده است. در این ۱۲ سال شاخص قیمت‌ها ۲۳ برابر شده که یک جهش تورمی است، حداقل دستمزدها در این سال‌ها تا حدی کمتر از این رقم افزایش یافته است.
«صنعت و تولید صنعتی در کشور بی‌بهره از فرصت‌های دسترسی به اعتبارات بانکی است چراکه بانک‌ها در خدمت همین فعالیت‌های سوداگری و سفته بازی هستند، نه در خدمت تولید. امروزه این نهاد‌های مافیایی از هر وسیله‌ای برای کسب درآمد به زیان مردم استفاده می‌کنند. سیب زمینی را صادر می‌کنند کیلویی ۱۵ هزار تومان، بلافاصله همان را وارد می‌کنند با کیلویی ۳۰ هزار تومان! یعنی تا می‌توانند و توانستند جیب مردم را خالی کردند.»

مجید قاسم کردی، حقوقدان و فعال مدنی در یادداشتی نوشت:

دستمزد ۱۴۰۴ زیر ذره‌بین | آیا حقوق کارگران از تورم جا می‌ماند؟

یکی از مهم‌ترین مشکلات ساختاری در تعیین حقوق و دستمزد کارگران، نبود تعریف مشخص و دقیق از خط فقر است. کارشناسان تخمین می‌زنند که خط فقر نسبی حدود ۳۵ میلیون تومان باشد، در حالی که حداقل حقوق کارگران بسیار کمتر از این میزان تعیین شده و این فاصله معنادار، چالش‌های اقتصادی و اجتماعی متعددی را ایجاد کرده است

سیاست‌گذاری ارزی همانگونه که معاون اول رئیس ‌جمهور نیز تأکید کرد؛ کار نخبگان و کارشناسان آن است و دخالت در تنظیم این سیاست‌ها توسط نهاد بالادست، عرصه را برای اجرای استراتژی که پیش از این دنبال می‌شد، تنگ می‌کند.
سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: بیش از ۹۹ هزار میلیارد تومان سود در ۱۱ ماه سال جاری از طریق اطلاعات سامانه سجام به حساب ۵۸ میلیون و ۶۲۶ هزار سهام‌دار واریز شده است.
رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه سیاست های ارزی دولت چهاردهم نتوانست رانت را حذف کند عنوان کرد این سیاست ها منجر به کاهش رفاه مصرف کننده شده است.
نرخ دلار در یکی دو روز اخیر، خیز مجددی برداشت و به بیش از ۹۳ هزار تومان هم رسید. کارشناسان معتقدند مصوبه ترخیص درصدی وزارت صمت در دور جدید خود که از اول اسفند شروع شده، عامل اصلی این صعود دوباره است.
استیضاح ناصر همتی وزیر اقتصاد دولت آقای پزشکیان در شرایطی اعلام وصول شد که هنوز مدت زمان زیادی از عمر این دولت نگذشته است و وزرای کابینه عملا فرصتی برای اثرگذاری در حوزه فعالیت‌های خود را نداشته‌اند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی طی سخنانی در جلسه فوق‌العاده شورای معاونین وزارت اقتصاد که با حضور سرزده رئیس‌جمهور برگزار شد، بر عزم جدی این وزارتخانه و مجموعه دولت چهاردهم بر پیگیری برنامه‌های خود درباره تأمین مالی رشد اقتصادی تأکید کرد.

یک مقام سازمان بورس گفت: مجامع شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت تقریبا به اتمام رسیده که این شرکت‌ها یک مهلت قانونی برای تقسیم سود دارند و زمان واریز سود بعدا اعلام می‌شود.
سازمان آگهی های پرسون