محیط زیست

با پرسون از مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های خبری سرویس محیط زیست باخبر شوید.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران از صدور هشدار زرد فعالیت سامانه بارشی و کاهش محسوس دما از امشب تا روز شنبه ۱۰ آذرماه در این استان خبر داد و گفت: کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند.
معاون اول رئیس جمهور احیای دریاچه ارومیه را یک طرح فراملی و حیثیتی دانست و تأکید کرد: بی اعتنایی و بخشی نگری نسبت به نجات دریاچه ارومیه یک فاجعه ملی و فراملی به بار خواهد آورد.
با توجه به‌عدم وزش باد قابل ملاحظه و پایداری جو به‌ویژه طی ساعات عصر و شب تا اوایل صبح افزایش نسبی آلاینده‌ها و کاهش کیفیت هوا در حد ناسالم برای گروه‌های حساس و در صورت‌عدم مهار منابع، انتشار آلاینده‌های جوی، در بعضی ساعت‌ها هوای ناسالم برای تمام گروه‌ها به‌ویژه در مناطق مرکزی و جنوبی شهر تهران دور از انتظار نیست.
اداره کل هواشناسی استان تهران، آسمان این استان را از روز شنبه تا سه‌شنبه (۳ تا ۶ آذرماه) صاف تا قسمتی ابری گاهی همراه با وزش باد ملایم و در نواحی پرتردد شهری استان همراه با روند انباشت آلاینده‌های جوی و کاهش کیفیت هوا پیش‌بینی کرده است.
براساس پیش‌بینی‌های اداره کل هواشناسی استان، با وجود این سامانه بارشی رخداد مه و گاهی بارش برف و باران در دامنه‌ها و ارتفاعات شمالی استان تهران مورد انتظار است.
سازمان هواشناسی با اشاره به ادامه بارش‌ ها و رگبار و رعد و برق تا روز جمعه در برخی مناطق از افزایش آلودگی هوا در چند کلانشهر از جمله تهران طی شنبه آینده خبر داد.
پیش‌بینی‌های اداره کل هواشناسی استان تهران نشان می‌دهد از امروز سه‌شنبه تا بامداد پنجشنبه پیرو هشدار هواشناسی سطح زرد با اثرگذاری ناپیوسته سامانه بارشی، آسمان این استان نیمه ابری تا ابری، در برخی ساعات بارش باران و گاهی رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید در گستره استان قابل پیش‌بینی است.

سازمان هواشناسی از بارش برف و باران طی امروز و فردا در ۲۶ استان خبر داد و نسبت به آبگرفتگی معابر و خسارت به کشاورزان و تجهیزات شهری و برون‌شهری هشدار داد.
اداره کل هواشناسی استان تهران اعلام کرد: از امشب تا اوایل وقت پنج شنبه (۲۸ آبان تا اول آذرماه) با اثرگذاری متناوب سامانه بارشی، شاهد باران و برف خواهیم بود.
سازمان هواشناسی نسبت به وقوع رگبار و رعد و برق در ۲۵ استان و افزایش ارتفاع موج تا بیش از ۱.۵ متر در آب‌های جنوب کشور هشدار داد.
سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۶.۲ در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ساعت ۲۱ و ۱۶ دقیقه امشب (یکشنبه به وقت محلی) منطقه کوشیما در ژاپن را لرزانده است.

پیش‌بینی‌های اداره کل هواشناسی استان تهران نشان می‌دهد از دوشنبه شب تا صبح پنجشنبه با اثرگذاری متناوب سامانه بارشی، آسمانی نیمه ابری تا ابری، بارش پراکنده و گاهی رگبار باران و وزش باد شدید در سطح استان قابل پیش‌بینی است.

مسعود تجریشی، معاون اسبق سازمان محیط زیست، درباره آلودگی هوا با وجود قطع مازوت سوزی گفت: این انتظار درست نیست که بدون مازوت هوا خوب شود. در ادبیات مربوط به آلودگی هوا یک مسأله‌ای به نام مطالعات سیاهه‌ی انتشار وجود دارد. این مطالعه می‌گوید چه آلاینده‌ای توسط چه نوع فعالیت‌هایی، به چه میزان و در چه ماه‌هایی از سال انسان‌ها را با خطر مواجه کند.

باز هم سرما و قصه تکراری آلودگی هوا و پیامدهای زیانبار آن؛ باز هم درخواست جلسه برای کارگروه شرایط اضطراری هوا و نهایتا هم توصیه‌های تغذیه‌ای، تصمیمِ تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها، طرح زوج و فرد و راهکارهایی موقت.
سازمان آگهی های پُرسون