سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

رئیس‌جمهور ایران در پیامی به زبان انگلیسی در شبکه اجتماعی ایکس، ضمن تأکید بر تعهد تهران به صلح و ثبات منطقه‌ای، از تبادل پیشنهادات عملی در مذاکرات اخیر خبر داد و اعلام کرد ایران همزمان اقدامات ایالات متحده را با دقت زیر نظر دارد.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در گفت‌وگو با شبکه آمریکایی «سی‌بی‌اس نیوز» اعلام کرد که دستیابی به توافق هسته‌ای با واشنگتن در دسترس است و برخی جنبه‌های آن می‌تواند حتی بهتر از توافق سال ۲۰۱۵ باشد. وی تأکید کرد که دیپلماسی تنها مسیر حل اختلافات است و تهدیدات نظامی آمریکا تاثیری بر ایران ندارد.
علی‌اکبر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل، در مقاله‌ای با بررسی افول تمدن غرب و رسوایی‌های اخلاقی و سیاسی آن، پرونده اپستین و حمایت غرب از نسل‌کشی در غزه را نشانه پایان تمدن نمایشی غرب خواند و تأکید کرد که تمدن اسلامی ـ ایرانی با صلح‌طلبی و عدالت‌گستری، آینده جهان را رقم خواهد زد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه ما هیچ هراسی از ناحیه تهدیدات نظامی دشمن نداریم چرا که نیروهای مسلح ما در بالاترین حد آمادگی به سر می برند، خاطرنشان کرد: ما مذاکره منصفانه و عادلانه را می پذیریم اما زیر بار مذاکره ای که در آن زورگویی باشد، نخواهیم رفت.
یک دیپلمات پیشین کشورمان با اشاره به رویکرد جدید تیم دونالد ترامپ در دور فعلی مذاکرات، تأکید کرد که آن‌ها به دنبال رسیدن به نتیجه ملموس هستند. سقائیان با بیان این نکته که ایران همواره موضع خود را مبنی بر ترجیح دادن میز مذاکره بر هرگونه درگیری نظامی اعلام کرده است، افزود که ایران نیز همچنان بر مسیر دیپلماسی پایبند است.
شرایط جدید منطقه بعد از جنگ 12‌روزه که در آن‌ ترامپ هر روز از حمله به ایران صحبت می‌کند، باعث شده جمهوری اسلامی ایران هم در نوع ارتباط با همسایگان ازجمله افغانستان و حکومت طالبان که با حضور نظامی آمریکا در افغانستان مخالف است، تجدیدنظر کند و تهران رابطه خود با طالبان را به طرف به رسمیت شناختن حکومت طالبان ببرد.
احمد زیدآبادی روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب نوشته است که «توافق مربوط به جامعه است» و «اگر پیشنهادهای مطرح شده بین ایران و امریکا برای دستیابی به توافق نهایتاً به نقطه بحرانی رسید، طرف ایرانی به جای هرگونه تصمیم‌گیری منفی باید جمع‌بندی مجموعه آن را به طور روشن در اختیار افکارعمومی بگذارد تا صاحب‌نظران عرصه عمومی و مردم علاقه‌مند درباره پذیرش یا عدم پذیرش آن نظر دهند و در صورت لزوم درباره آن رفراندوم برگزار شود».
در پی انتشار ادعاهایی درباره پیشنهاد تعلیق موقت غنی‌سازی اورانیوم از سوی ایران و درخواست «غنی‌سازی صفر» از سوی آمریکا، وزیر امور خارجه کشورمان این گزارش‌ها را رد کرد و تأکید کرد نه تهران پیشنهادی برای توقف دو تا سه‌ساله غنی‌سازی ارائه داده و نه واشنگتن در مذاکرات اخیر خواستار کنار گذاشتن کامل این برنامه شده است.
جمهوری اسلامی هرگز زیر بار مذاکره تحمیلی نخواهد رفت، مذاکره تحمیلی یعنی مذاکره ای که نتیجه آن پیشاپیش مشخص باشد و آمریکایی ها بگویند بیایید مذاکره کنیم تا به این نتیجه برسیم و در واقع بخواهند خواسته های خود را به اسم مذاکره به ما تحمیل کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به برگزاری دومین دور مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو، تقویت حضور نظامی ایالات متحده در منطقه را نوعی «مذاکره همراه با تهدید» دانست و تأکید کرد حفظ توان موشکی و دستاوردهای هسته‌ای از خطوط قرمز جمهوری اسلامی در هر توافق احتمالی است.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، امروز در تماسی تلفنی با سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، آخرین وضعیت مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.

سفیر عربستان سعودی در تهران در دیدار با رئیس سازمان حج و زیارت، ضمن گفتگو درباره تسریع همکاری‌های مشترک در زمینه حج و عمره، روند دعوت از وزیر حج و عمره عربستان برای سفر رسمی به جمهوری اسلامی ایران را نیز بررسی کرد.

بر اساس گزارش نیویورک‌تایمز به نقل از سه مقام ایرانی، تهران پیشنهاد داده غنی‌سازی اورانیوم را ۳ تا ۵ سال تعلیق کند، سطح غلظت اورانیوم خود را کاهش دهد و پس از آن به یک بلوک منطقه‌ای برای غنی‌سازی صلح‌آمیز بپیوندد، در ازای رفع تحریم‌های مالی و بانکی آمریکا و لغو ممنوعیت صادرات نفت.
سرگئی تیسیلیوف وزیر انرژی روسیه تأکید کرد امضای تفاهمنامه راهبردی میان ایران و روسیه زمینه ورود روابط دو کشور به مرحله‌ای بالاتر از همکاری‌های اقتصادی و راهبردی را فراهم کرده است.
سازمان آگهی های پُرسون