سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

قطعنامه تکراری ضد ایرانی حقوق بشر علیه ایران در ژنو در حالی به تصویب رسید که با رأی سیاسی کمتر از نیمی از کشورهای عضو همراه بود.

استکبار جهانی احتمالاً در صفحه مذاکره نقش پلیس خوب را برای انصارالله بازی خواهد کرد بنابراین آن‌ها باید هوشیار باشند چرا که حیله‌ای که آمریکایی‌ها در صحنه مذاکره عرضه خواهند کرد این است که عربستان از صحنه جغرافیایی یمن خارج شود و در ازای آن انصارالله و مردم یمن نقش جمهوری اسلامی ایران در قالب مستشاری و کمک به مردم بی دفاع یمن را از بین ببرند.
یک کارشناس ارشد مسائل عراق می‌گوید: خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق به شدت مورد خواست و تأکید ایران است و میزان شدت و اهمیت تحولات مربوط به ادامه حضور نظامی آمریکا در عراق، می‌تواند بر فضای مناسبات بغداد با تهران درسال 1400 اثرگذار باشد.
ترامپ، وزیر امنیت کشور و دولت بایدن را مسؤول بحران کنونی در مرز جنوبی ایالات متحده می‌داند و گففته است که دیوار مرزی با مکزیک باید با هدف رسیدگی به این مشکل، تکمیل شود.

از سوی مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی؛

ربوده شدن کشتی عراقی در آب های سرزمینی ایران تکذیب شد

مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با تکذیب خبر ربوده شدن یک کشتی عراقی در آب های سرزمینی ایران در برخی شبکه های عربی، در این خصوص توضیحاتی ارائه کرد.
یک روزنامه آمریکایی در گزارشی با اشاره به تعلل دولت جدید آمریکا برای عمل به وعده اش مبنی بر بازگشت به برجام تاکید کرد: پنجره بایدن برای بازگشت به تعامل با ایران در حال بسته شدن است.
سخنگوی سابق وزارت خارجه در گفتگو با پرسون:

سیاست کلی آمریکا تضعیف ایران در عرصه بین‌الملل است

ایدن که پس از پشت سر گذاشتن یک رقابت سخت با ترامپ در آمریکا روی کار آمد از یک طرف احساس می‌کند تحت فشار افکار عمومی طرفداران ترامپ است و از طرف دیگر می‌خواهد از این وضعیت سختی که علیه ایران ایجاد شده است برای فشار آوردن بیش‌تر و امتیاز گرفتن استفاده کند. سیاست کلی آن‌ها این است که ایران را ضعیف نگه دارند و سعی کنند این نظام را از صحنه عرصه‌های بین‌المللی دور نگه دارند.
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل خاطرنشان کرد: تداوم سیاست تحریم آمریکا، دوستی با تروریسم و توهین بایدن به رییس جمهور روسیه، نشان می‌دهد که ویروس بدخیم ترامپیسم به شدت کاخ سفید را آلوده کرده است.

در گفت وگوی پرسون با کارشناس مسایل غرب آسیا مطرح شد(بخش دوم):

ایران و اسرائیل به سمت جنگ می روند؟

کارشناس مسایل غرب آسیا گفت: صهیونیست ها قصد دارند به جمهوری اسلامی ضربات موثری را وارد کنند لکن اصلا تمایل به ورود به جنگ با آن را ندارند. ایجاد ناامنی دریایی و هدف قرار دادن کشتی های ایرانی نیز در همین راستا تحلیل می شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به بیانیه پایانی نشست اخیر وزرای خارجه کشورهای عضو شورای خلیج فارس اعلام کرد که رژیم عربستان شورای همکاری خلیج فارس را گروگان گرفته و با تحمیل دیدگاه‌های ویرانگر خود، نفرت و خشونت را در منطقه ترویج می‌کند.
وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی ضمن تبریک سال نو گفت: نوروز پیام آور دوستی، مهربانی، آشتی، همبستگی و شادمانی است. بیائیم در شادابی، صافی و صفای طبیعت که با نوروز و بهار خجسته آغاز می‌شود، همگام و همنفس باشیم.
هفت نفر دیگر از ملوانان و صیادان ایرانی که به اتهام ورود به آب‌های سرزمینی پاکستان توسط نیروهای این کشور بازداشت شده بودند، آزاد و به میهن اسلامی باز گشتند.
خطیب‌زاده در نشست خبری:

حمله به کشتی ایرانی بی پاسخ نمی ماند

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اگر برای ایران مشخص شود که کدام طرف‌ها در حمله به کشتی ایرانی دست داشته‌اند، از همه گزینه‌ها برای دفاع از خود استفاده خواهد کرد.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه عدالت در توزیع واکسن و ایجاد فرصت برابر برای کشورهای غنی و فقیر اهمیت دارد، افزود: کاش می‌فهمیدیم که نمی‌توان واکسن را احتکار کرد. غرب چرا سه برابر نیاز مصرفی خود، واکسن احتکار کرده است.
در نامه‌ای به سازمان ملل متحد؛

رد اتهام دخالت در حملات عراق توسط ایران

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد با رد هرگونه دخالت ایران در حملات اخیر به پایگاه‌های آمریکایی در عراق، حمله هوایی آمریکا به نیرو‌های عراقی را نقض حقوق بین‌الملل دانست.
سازمان آگهی های پرسون