سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با پرسون مطرح کرد؛

اهداف و راهبردهای قرارداد 25 ساله ایران و چین

قرار است سرمایه‌گذاری مشترک بین ایران و چین در حوزه‌های عمرانی، پژوهشی، امنیتی، نفت و انرژی و اقتصادی انجام گیرد. مطمئناً این اقدام ناراحتی رژیم صهیونیستی و آمریکایی‌ها را به جهت اینکه می‌تواند یک جایگزین بسیار خوب و مناسب برای ما در حوزه اقتصادی به جای آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها باشد، به دنبال دارد.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی و آمریکا در اقدام خرابکارانه در نطنز هماهنگ بودند، گفت: این اقدام برای امتیاز گیری از ایران در وین انجام شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه وزارت امور خارجه در چارچوب سیاست‌های نظام نهایت تلاش خود را برای رفع تحریم‌ها انجام می‌دهد، گفت: سانتریفیوژهایی که از مدار خارج شدند، از نوع IR1 بودند و با سانتریفیوژهای جدید جایگزین می‌شوند. اسرائیل هم پاسخ خود را از مجاری دیگر دریافت می‌کند.
حساسیت مردم در باب برنامه همکاری با چین و رویکرد انتقادی حاکم بر نظرات در این زمینه به‌خوبی قابل درک است. اولا واقعیت آن است که دولت نه فقط در این مورد بلکه در موارد مشابه نیز برای اعتمادسازی بسیار کم تلاش کرده و می‌کند. دوم اینکه مردم به درستی خود را از ذی‌نفعان این برنامه می‌دانند و برای خود حق آگاهی قائلند. سوم آنکه نگاهی به سایر برنامه‌‌های همکاری بین دولت‌ها و شرکت‌های چینی و تجارب دیگر ملت‌ها در موارد مشابه گواه آن است.

وزیر امور خارجه با تاکید بر ضرورت توجه نخبگان و مردم برای نیفتادن در دام مکارانه طراحی شده رژیم صهیونیستی، گفته صهیونیست‌ها می‌خواهند انتقام توفیقات در مسیر لغو تحریم‌های ظالمانه را از مردم ایران بگیرند ولی ما اجازه نخواهیم داد و انتقام این اقدامات را از خود صهیونیست‌ها خواهیم گرفت.
نخست وزیر کره جنوبی با تاکید بر این‌که از این به بعد تبادل‌نظر بین کره جنوبی و ایران باید در سطح بالا ادامه پیدا کند، گفت: سفرم به تهران نشان از اراده‌ی محکم کره جنوبی برای آینده‌نگری دوجانبه است.
مسلم است غربی‌ها در «برجام ۱۴۰۰»، از برجام ۹۴ درس‌هایی گرفته و باتجربه‌تر شده‌اند و این بار توافق هسته‌ای را طلیعه یک دوران جدید با ایران تصور نخواهند کرد. در نتیجه بعد از عبور از مرحله اولیه برجام ۱۴۰۰ که منجر به آزادسازی بخشی از دارایی‌های بلوکه‌شده ایران و برداشته‌شدن برخی از تحریم‌ها و متقابلا بازگشت فعالیت‌های هسته‌ای ایران به چارچوب برجام ۹۴ خواهد شد، غربی‌ها خواهان تداوم مذاکرات درباره برنامه‌های موشکی ایران و سایر خواسته‌هایشان خواهند شد.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه گفت: هر گونه نقل‌قول‌ یا اخبار منتشرشده منتسب به منابع آگاه یا منابع نزدیک به هیات مذاکره کننده و امثال آن در خصوص موضوع برجام و مذاکرات، فاقد اعتبار است.
ایران در زمره کشورهایی است که به گونه اجتناب‌ناپذیر باید روابط خود را با قدرت‌های بزرگ سازماندهی کند. موقعیت ژئوپلیتیکی ایران ایجاب می‌کند که جمهوری اسلامی بتواند سطح خاصی از همکاری‌های چندجانبه و ائتلاف‌های تاکتیکی را با قدرت‌های بزرگ فراهم آورد. هرگاه ایران معادله موازنه در سیاست خارجی خود را نادیده گیرد، با نشانه‌هایی از تنش و بحران سیاست خارجی روبه‌رو خواهد شد.
پروژه جدید با رمز «راستی‌آزمایی چندساعته»؛

تله جدید آمریکا برای روحانی / آیا دولت هوشمندی به خرج خواهد داد یا...؟

مرکز پژوهشهای مجلس در یک بررسی دقیق و کارشناسی اعلام کرد: راستی‌آزمایی واقعی رفع تحریم‌ها و تحقق شاخص‌های سنجش‌پذیر ارائه شده از طرف ایران، در چند ساعت و چند روز ممکن نبوده و حداقل ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد.
موضوع چین در سیاست خارجی آمریکا به مهم‌ترین اولویت راهبردی آمریکا تبدیل شده و با توجه به آنکه چالش چین پدیده‌ای جهانی محسوب می‌شود، مواجهه با آن ابعاد مختلف را در برگرفته و برخلاف رقابت با شوروی، محدود به حوزه نظامی نمی‌شود. بر همین اساس، آمریکای بایدن در مواجهه با چین در حوزه‌های مختلف فعال خواهد بود.
پیشتازی چین باعث شده است که کارشناسان و نخبگان به ایالات‌متحده توصیه کنند به‌جای هژمونی لیبرال، هژمونی غیرلیبرال را براساس رئال‌پلیتیک به پیش ببرد. هر چه هست این برون‌ریزی قدرت چین، ایالات‌متحده را از یک بازیگر بی‌دغدغه به یک بازیگر نگران تبدیل کرده است و یکی از مصادیق روشن از تغییر مناسبات بین‌الملی را باید امضای سند شراکت جامع راهبردی میان پکن و تهران دانست که البته بر نگرانی‌های آمریکا نیز افزوده است.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه: فهرست تحریم‌های ضدایرانی که آمریکا برای بازگشت به برجام باید یکباره لغو کنند بیش از ۱۵۰۰ تحریم، شامل تحریم‌های موضوعی، افراد و موسسات برشمرد.
امضای سند همکاری راهبردی ایران و چین، موجی از مخالفت و معاندت از سوی ضدانقلاب را پدید آورد که شگفت‌آور نیست. راز اصلی جیغ و داد آن‌ها این است که این سند 25 ساله است.
کارشناس مسائل سیاسی و اقتصادی در گفتگو با پرسون مطرح کرد؛

تحلیلی بر ناگفته‌های قرارداد 25 ساله تهران- پکن

چینی‌ها از تحریم انرژی فرار می‌کنند و ایران نیز به دنبال رهایی از تحریم اقتصادی است. با این قرارداد ما عملاً تحریم نیستیم و غربی‌ها هرچقدر ما را تحریم کنند برای ما اهمیتی نخواهد داشت.
سازمان آگهی های پرسون