سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

اکنون لحظه‌ای تاریخی فرا رسیده است: لحظه‌ای برای تصمیم، برای صلح، برای گذار از چرخه‌های فرساینده‌ی بی‌اعتمادی. اینک زمان آن است که برای فردای کودکان ایران عزیزمان، توافقی انسانی، عاقلانه ، هوشمندانه و شجاعانه رقم خورد. نه برای قدرت، که برای زندگی! نه برای فتح سیاسی، که برای نجات نسلی که هنوز حق انتخاب نداشته، اما عمیقاً حق زیستن دارد.
در روزهای گذشته خبرگزاری ایرنا (خبرگزاری رسمی دولت) در مطلبی با عنوان «شکاف بین اسرائیل و آمریکا در موضوع مذاکرات هسته‌ای ایران در حال افزایش است» نوشت: «اختلافات میان رژیم صهیونیستی و آمریکا در رابطه با مسئله مذاکرات ایران، باعث شده است تا مجددا مواضع و خواسته‌های این رژیم در رابطه با ایران، از سوی آمریکا مورد توجه قرار نگیرد، چرا که خواسته‌های مطرح شده از سوی مقامات این رژیم، با واقعیت موجود همخوانی ندارد.»
وزیر امور خارجه به منظور زیارت حرم حضرت معصومه (س) و حضور در سومین اجلاس دوره ششم خبرگان رهبری وارد قم شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سفر عراقچی به پاکستان، گفت: این سفر در چارچوب رایزنی‌های مستمر و نزدیک ایران با کشورهای همسایه است و ما با پاکستان ارتباط نزدیکی داریم.
در باب چرایی توقف رایزنی‌ها میان ایران و آمریکا گمانه‌زنی‌ها بسیار است؛ گروهی بر این باورند که تعلیق گفت‌و‌گوها به واسطه چند صدایی حاکم بر کاخ سفید اتفاق افتاده است و گروهی دیگر از اوج گرفتن اختلاف نظرها میان تهران و واشنگتن می‌گویند و در نهایت برخی از ناظران با اشاره به رویکرد اخیر آمریکا در ارتباط با یمن و تاکید ادعایی بر حمایت تهران از این گروه، ادعا می‌کنند که بعید است دیپلماسی میان دو بازیگر نتیجه بخش باشد.
وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای ضمن تاکید بر عزم قاطع فرزندان ایران برای دفاع همه‌جانبه در برابر هرگونه شرارت و اقدام غیرقانونی علیه امنیت و منافع ملی ملت ایران، تهدیدهای اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی را محکوم کرد و مسئولیت آثار و تبعات آن را متوجه دولت آمریکا و این رژیم دانست.
تحریم‌های تازه نفتی آمریکا، گرچه به‌صورت مستقیم به گفت‌وگوها مرتبط نیست، اما در عمل نقشی مکمل در راهبرد فشاربه ایران ایفا می‌کند. راهبردی که ادامه روند مذاکرات را با ابهام زیاد روبه‌رو کرده است.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه با تاکید بر اهمیت روابط جمهوری اسلامی ایران با پاکستان و سایر کشورهای منطقه گفت: در طول سفر به اسلام‌آباد روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ را مرور خواهیم کرد و تلاش داریم تا همکاری‌های ایران و پاکستان در مسیر بهتری قرار بگیرد.
وزیر امور خارجه ایران که قرار است طی روزهای آتی به هند و پاکستان سفر کند، در اسلام‌آباد با همتای پاکستانی خود درباره روابط دوجانبه و مسائل امنیتی منطقه گفت‌وگو خواهد کرد.
نیروهایی در داخل کشور دنبال چوب گذاشتن لای چرخ مذاکرات هستند را می‌شناسید. جالب این است که یکی از آنها در آخرین موضع علیه مذاکرات خبر مهمی را لو داد و گفت: «در دولت قبل هم مذاکره وجود داشت؛ ولی جامعه از آن خبر نداشت و نسبت به آن شرطی نشده بود. این اقدام در آن برهه جلوی اثرگذاری مذاکره بر قیمت ارز را گرفت.»
مروز درون محافل تصمیم‌ساز آمریکا، ۲ نگرش در قبال ایران در تقابلند: گروهی که خواهان حل‌وفصل تدریجی مسائل، ابتدا از موضوع هسته‌ای و سپس مسائل منطقه‌ای و موشکی‌ هستند و طیف دیگری که بر توافقی جامع و فراگیر - در همان گام نخست- تأکید دارند.
تعویق مذاکرات ایران و آمریکا در رم، بازتابی از پیچیدگی‌های فزاینده در روند گفت‌وگوهاست؛ تحولی که نشان می‌دهد ورود به جزئیات فنی، تضاد منافع را آشکارتر کرده و همزمان، طرفین را به بازطراحی مسیر دیپلماسی در سایه تهدید، فشار و ابتکار واداشته است.
سازمان آگهی های پُرسون