توصیه‌های بهداشتی ذبح دام در عید قربان را جدی بگیرید

به منظور پیشگیری از بروز و شیوع ‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) باید توصیه‌های بهداشتی برای ذبح دام مورد توجه جدی قرار گیرد.
تصویر توصیه‌های بهداشتی ذبح دام در عید قربان را جدی بگیرید

به گزارش سایت خبری پُرسون، دکتر فریبرز ایمانی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه دام زنده را از میادین عرضه مجاز و تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری کنید، گفت: توصیه اکید این است که از خرید دام زنده و یا گوشت هایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می شوند، خودداری شود.

وی با تاکید بر اینکه ذبح دام صرفا باید در کشتارگاه های تحت نظارت شبکه دامپزشکی انجام شود، افزود: به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنید. همچنین افرادی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح دام ضدعفونی کرده و همچنین خونابه هابه طریق بهداشتی دفع شود.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یادآور شد: به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنید. گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال نگهداری شود.

به گفته ایمانی، جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد مصرف شود. افرادی که گوشت خرد می کنند به خصوص زنان خانه‌دار حتما از دستکش استفاده کنند. از سوی دیگر از مصرف گوشت و جگر نیم پز باید اجتناب شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی در پایان با بیان اینکه از دستکاری، کندن و له کردن کنه‌های موجود بر روی بدن دام اکیدا خودداری شود، گفت: از شهروندان می خواهیم در صورت مشاهده هرگونه تخلف در مورد ذبح غیر بهداشتی دام در سطح شهر را به سامانه ملی پاسخگویی ۱۹۰ وزارت بهداشت گزارش دهند.

منبع: همشهری آنلاین

966939

سازمان آگهی های پرسون