اصفهان به پایتخت میراث فرهنگی هوشمند تبدیل می‌شود

استاندار اصفهان گفت: اصفهان، توانایی تبدیل شدن به پایتخت میراث فرهنگی هوشمند را دارد و این فناوری نه رویا، بلکه امکانات واقعی هستند که با همت جمعی قابل دستیابی‌اند.
تصویر اصفهان به پایتخت میراث فرهنگی هوشمند تبدیل می‌شود

به گزارش سایت خبری پُرسون، از اصفهان؛ مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان شامگاه یکشنبه در مراسم گرامیداشت هفته میراث فرهنگی و آیین تجلیل از خادمان میراث فرهنگی که در کاخ موزه چهلستون برگزار شد، با اشاره به نقش هوش مصنوعی اظهار داشت: با استفاده از هوش مصنوعی و راهنمایان مجازی، بازدیدکنندگان از میراث فرهنگی می‌توانند به‌صورت تعاملی با تاریخ ارتباط برقرار کنند.

وی افزود: مثلاً با اسکن یک اثر باستانی می‌توان اطلاعاتی درباره سبک هنری، دوره تاریخی و حتی داستان‌های پشت آن اثر به بازدیدکننده مطلع شد و این نه‌تنها جذابیت سفر را افزایش می‌دهد، بلکه آگاهی عمومی را درباره ارزش میراث فرهنگی بالا می‌برد.

جمالی نژاد تاکید کرد: البته، استفاده از فناوری‌های نوین در حفظ میراث فرهنگی چالش‌هایی نیز همچون امنیت داده‌ها و چگونگی اطلاعات دیجیتالی شده در برابر نفوذ و تخریب و هزینه‌های بالا و چگونگی بهره‌مندی موزه‌ها و مراکز فرهنگی و توان مالی برای بهره‌گیری از این فناوری‌ها و حفظ اصالت به معنای اینکه چگونه می‌توانیم مطمئن شویم که فناوری، اصالت آثار را تحت‌الشعاع خود قرار نمی‌دهد، مطرح است.

استاندار اصفهان بیان کرد: برای حل این چالش‌ها، نیاز به همکاری بین‌المللی، سرمایه‌گذاری دولتی و خصوصی، و آموزش متخصصان داریم. همچنین سیاست‌گذاری هوشمند می‌تواند مسیر را برای استفاده اصولی از فناوری در حفظ میراث فرهنگی هموار کند.

وی گفت: میراث فرهنگی تنها به دولت‌ها و نهادهای رسمی تعلق ندارد و همه ما به‌نوعی حافظان این گنجینه‌ها هستیم.

جمالی‌نژاد تصریح کرد: از طریق آموزش در مدارس، کمپین‌های مردمی، و استفاده مسئولانه از فناوری، می‌توانیم فرهنگ حفاظت از میراث را نهادینه کنیم.

اصفهان؛ الگویی برای ترکیب سنت و فناوری

استاندار اصفهان گفت: شهر اصفهان با تاریخ پرشکوه و معماری خیره‌کننده‌اش، می‌تواند به پایتخت میراث‌فرهنگی هوشمند تبدیل شود و به‌عنوان مثال بازار تاریخی اصفهان با فناوری واقعیت افزوده (AR) احیا شود یا مسجد شیخ لطف‌الله با کمک هولوگرام‌های سه‌بعدی، داستان‌های پنهان خود را روایت کند، اینها نه رویا، بلکه امکانات واقعی هستند که با همت جمعی قابل دستیابی‌اند.

وی بیان کرد: میراث‌فرهنگی، آینه هویت و تمدن ما است و اگر امروز از آن غافل شویم، فردا دیر خواهد بود.

جمالی نژاد تأکید کرد: باید با تلفیق دانش سنتی و فناوری‌های نوین، نه‌تنها از این میراث حفاظت کنیم، بلکه آن را پویا و زنده به نسل‌های بعد منتقل نماییم زیرا

تمدن‌هایی پایدار می‌مانند که گذشته خود را گرامی بدارند و آینده را با خرد بسازند.

منبع: استانداری

966232

مطالب مرتبط

سازمان آگهی های پرسون