به گزارش سایت خبری پُرسون، سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح صبح امروز (شنبه، سوم خرداد) ماه در اولین کنگره بینالمللی الگوی حکمرانی شهید رئیسی که در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، گفت: در نظام جمهوری اسلامی، مردم نقش اساسی در امنیت و آرامش کشور دارند و در این شرایط، نیروهای مسلح بدون دغدغه در داخل، میتوانند مقابل دشمنان ایستادگی کنند.
اهم اظهارات سرلشکر باقری را به نقل از فارس در ادامه می خوانید؛
* با کار علمی ارزشمند جوانب گوناگون الگوی حکمرانی شهید رئیسی استخراج و جمعبندی شود کاری بسیار ضروری است. این امر نه فقط برای تکریم این شهیدان بلکه برای تبیین روش صحیح و الگوی تراز انقلاب اسلامی در حکمرانی کشور عزیزمان خواهد بود.
*تاکنون الگوهای مختلفی را در مدیریت کشور شاهد بودهایم، یک اقدام علمی منسجم و هدفمند خواهد توانست الگوی تراز انقلاب اسلامی را استخراج کند و با تربیت حکمرانان آیندهای بهتر را برای این سرزمین و مردم رقم بزند، قطعاً در چنین الگویی جایگاه و سهم و نقش دولت شهید رئیسی سهم و نقش ممتازی خواهد بود.
* شهید امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه دولت شهید رئیسی حقیقتاً جزو موفقترین وزرای خارجه این کشور بود، این بزرگوار به نحوی وزیر خارجه محور مقاومت بود، با تدبیر و با سختکوشی و با همدلی با سایر قوا، با تحرک و تلاش فوق العاده توان استخدامات اساسی را به انجام برساند که در بخشهایی در ادامه صحبت عرض خواهم کرد.
* پیشتر ما افتخار همراهی شهید امیر عبداللهیان به عنوان رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی را در نیروهای مسلح داشتیم. الگویی برای زیست مردمی و ساده و همراهی با اقشار گوناگونی که بعضاً دیده نمیشوند را داشت، او دردشناسی و همدردی برای حل مشکلات اقشار گوناگون را داشت و در این مسیر یک نمونه ویژه بود، نحوه تکریم مردم آذربایجان شرقی از این شهید نشان از این دارد که از ویژگیهای این عزیز تاثیر شگفت داشتهاند.
* استاندار جوان ( شهید مالک رحمتی) در همان دوران خدمتگامهای مؤثر و بزرگی را در آذربایجان شرقی برداشت.
* برقراری دفاع و امنیت پایدار و مستحکم، به عبارتی مهمترین وظیفه هر حکومتی است، هر جامعه انسانی از ابتدا در برابر هجومها و تهدیدها، به این نتیجه رسیده که بایستی سامانهای برای دفاع و برقراری ثبات امنیت و آرامش را ایجاد کند. و در سایه این آرامش است که سایر فعالیتها در جوامع امکانپذیر میشود.
* بدون امنیت و دفاع در هیچ جامعهای امکان فعالیت نیست آن هم در شرایط امروز جهان که با انواع و اقسام مطامع و تحریکها و تهدیدها، مردم کشورهای مختلف به طرق گوناگون در معرض تهدید قرار دارند و ایران اسلامی با ایستادگی بر مسیر حق و با مقابله اساسی و مداوم با استکبار جهانی به عبارتی بیش از بقیه با تهدید، مانع، تحریم و تحریک فشارهای گوناگون مواجه بوده و هست و تا زمانی که با این مشکل روبرو است با چنین تهدیدهایی نیز مواجه خواهد بود.
* شاید بسیاری از اقدامات را بتوان به بخش خصوصی واگذار کرد اما دفاع و امنیت جزء آن بخشهایی است که حاکمیت باید راسا آن را بر عهده بگیرد و دنبال کند، البته مردم نقش اساسی در همراهی و همکاری و ایفای نقش حفظ امنیت کشور خواهند داشت.
* بُعد خاص امنیت این است که کشورها نیروی مسلحی را ایجاد میکنند، آن را تجهیز میکنند و بر اساس تهدیداتی که دارند، بر اساس منافعی که دارند، جغرافیای منافع خود نیروی مسلح را توسعه میدهند و به آن ماموریت حفاظت از سرزمین، حدود و ثغور، ملت و مانند اینها را واگذار میکنند و طبیعتاً شکل و شمایل این نیروهای مسلح شکل خاص و سلسله مراتب خاص را دارد و نظم و انضباط خود را دارد و مسیر خود را برای ایفای نقش خود طی میکند.
* دفاع و امنیت محدود به نیروهای مسلح نیست. اگر دولتها در داخل مردم را نگران و معترض کنند و هم در خارج دیگران را دچار تحریک و مشکلات کنند، چه بسا نیروهای مسلح حتی اگر بسیار قدرتمند باشند نخواهند توانست کار و مسئولیت خود را به انجام رسانند.
* در دولتها و حکومتهای دیکتاتور ممکن است نیروی مسلح مشی و طریقی کاملاً جدای از مردم در پیش بگیرد، مانند آنچه که قبل از انقلاب اسلامی در کشور ما بود و یا در برخی از کشورها شاهد هستیم که حکومتها و ارتشها کاری به مردم ندارند و با قلدری و دیکتاتوری میخواهند امنیت را با زور سرنیزه برقرار کند اما در نظامهای مردم سالار و مردم محور که جمهوری اسلامی ایران در رسانهها قرار دارد، مردم نقش اساسی در امنیت و آرامش کشور دارند.
* دولتها مکلفند خاص اهداف و علایق مردم را کاملاً در تدابیر خود مورد توجه قرار دهند و متقابلاً مردم نیز بیشترین همکاری را با حکومت داشته باشند. در این شرایط است که نیروهای مسلح بدون دغدغه داخلی خواهند توانست در برابر دشمنانایستادگی کنند و مسئولیت خود را به انجام برسانند.
* شهید رئیسی در برقراری امنیت مردم پایه تأثیر گذاشته است، در بعد سیاست خارجی، اولویت بخشی به سیاست همسایگی، ارتقا روابط با همسایگان، تبدیل مرزها از مرزهای امنیتی و نظامی به مرزهای اقتصادی، معیشتی، گردشگری و تجارت باعث شد که زمین از نگرانیهای دفاعی کشور از همسایگان مورد حل و فصل قرار بگیرد.
* این ریلی که روابط خارجی کشور ما برای ۲۵ سال با ادامه آن مسیر پیشرفت خود را طی خواهد کرد، تحرک فوقالعاده رئیس جمهور شهید و وزیر امور خارجه شهید در سفرهای خارجی و در مهمانپذیریها و توسعه ارتباط و تعامل با کشورهای گوناگون توانست از بسیاری از ابهامات و سوء تفاهمات را مورد حل و فصل قرار دهد و کمککننده اساسی به برقراری امنیت پایدار کشورمان باشد.
* خدمت کمنظیر در دولت شهید رئیسی مبتنی بر عدالت، با توسعه تلاش برای ریشهکنی فقر و تلاش برای کاهش شکاف طبقاتی و اولویت دادن به معیشت مردم، اجرای طرح ملی مسکن و درمان همگانی همچنین توجه به بیمهها و اشتغال و آموزش و پرورش و نظایر آن در دولت شهید رئیسی با توجه ویژه به مناطق محروم مورد توجه بود که آثار آن را میبینیم.
* شهید رئیسی در مناطق محروم حضور پیدا میکرد و برای حل مشکلات دستور صادر میکرد و برای شفافیت با مردم تلاش کرد. همچنین تلاش میکرد تا دولت در برابر مردم پاسخگو باشد، خدمترسانی را با توسعه شبکه ملی اطلاعات تسریع کرد و تلاش خستگی ناپذیر شبانه روزی و نقص مدیریت جهادی او توسط مردم دیده میشود و مردم متوجه میشوند که کدام مدیرشان از زندگی و استراحت و همه فعالیتهایش دست کشیده و جان و عمر خود را برای خدمت گذاشته است.
* شهید رئیسی پیشبرد امور حکومت را با استفاده از ظرفیت مردم و نهادهای مردمی پیگیر بود و این موضوع را توسعه داد. همینطور عدالت اقتصادی و آموزشی را با فعالیتهای چشمگیر محقق کرد، شهید رئیسی با برخی از ترک فعلها در ردههای مدیریتی برخورد کرد و نتیجهگرا بود.
* اگر رئیس جمهور و دولتی همه تلاشش را حل مشکلات مردم قرار دهد و با مردم صادقانه گفتگو کند، بگوید من مشکل شما را درک میکنم و این مقدار را میتوانیم حل میکنیم و بقیه را در برنامه میگذاریم، مردم این موضوع را با عمل و تلاش او و نهایتاً با خون او این موضوع را لمس کند، این خود سهم بزرگی در دفاع و امنیت پایدار کشور خواهد داشت، چنین مشی در دولت شهید رئیسی کاملاً مشهود بود.
* بر اساس قانون اساسی رئیس جمهور، رئیس شورای عالی امنیت ملی کشور است، مجمعی که محل اتصال نیروهای مسلح با قوای سهگانه است و ریاست این شورا بر عهده رئیس جمهور است، شهید رئیسی ویژگیهای فردی مؤثری برای ایفای نقش در این مسئولیت خاص داشت، ایشان سابقه و درک امنیتی قویای داشت.
* سابقه طولانی شهید رئیسی در قوه قضاییه و در بازرسی موجب شده بود تا درک درستی از تهدید و امنیت داشته باشد و این موجب میشود که حساسیتها را این مدیر به خوبی و به موقع درک کند، اگر اندکی تأخیر در درک و یا عمق درک اتفاق بیفتد، قطعاً کشور دچار غافلگیری راهبردی میشود، یک زمان یک سرباز دچار غافلگیری میشود و تأثیرش در رابطه با محدوده سنگر او است اما اگر در سطح عالی کشور این تأخیر و یا درک ناقص صورت بگیرد تأثیر راهبردی در غافلگیری کشور خواهد داشت، شهید رئیسی توانمندی را داشت.
* بر اساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی فرماندهی کل قوا بر عهده رهبر معظم انقلاب است و شورای عالی امنیت ملی نیز مطابق همین قانون باید بر اساس تصمیمهای رهبری پیش برود و دورههایی داشتیم که رئیس جمهورها این ویژگی را در تبعیت از رهبری نداشتند و اگر در ظاهر تبعیت میکردندایمان قلبی نداشتند و این موجب تأخیر در تصمیمگیریها میشد.
* صادقانه اگر جایی سؤال و ابهامی داشت مطرح میکرد اما اعتماد او به نیروهای مسلح که کاملاً متقابل بود، ید واحدی را در برابر دشمنان ایجاد کرد و این بسیار ارزشمند بود و به توان نیروهای مسلح اعتقاد راسخ داشت.
*دورههایی بوده است که موشکهای ما نقطهای را مورد اصابت قرار میداد و به شوخی میگفتند این فتوشاپ بوده است و شهید رئیسی عزیز به توان دفاعی باور داشت وایمان او موجب اعتماد به نفس وایستادگی این عزیز در برابر سختترین شرایط و بزرگترین دشمنان شده بود و در نهایت اراده قاطع و شجاعت کم نظیری که داشت، همچنین خطرپذیری بالای شهید رئیسی باعث شد که او به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی بتواند سکان امنیت ملی کشور را به درستی در دست بگیرد و پیش ببرد.
* مطمئنم شهید رئیسی به اصولی اعتقاد داشت و درک صحیح و به موقع از تهدیدها و فرصتهای کشور از جمله آن است. ضرورت تحکیم مبانی دفاع و امنیت ملی برای پیشبرد امور کشور و حکمرانی دفاعی را مبتنی بر عقلانیت میپذیرفت و در جلسات با ما بحث میکرد.
* درک و پذیرش جایگاه فرمانده کل قوا و تبعیت محض از عوامل رهبر معظم انقلاب اسلامی از ویژگیهای شهید رئیسی بود، حوصله کافی اصرار بر تداوم و نظم در جلسات داشت تا موضوعات به نتیجه برسد و این ویژگیها به طور کامل در مشی مدیریتی او وجود داشت و موجب توسعه هم افزایی و تلاش متقابل همه مخاطبین جلسات با حضور شهید رئیسی بود.
* در دوره مسئولیتی شهید رئیسی بحرانها و گرفتاریهایی داشتیم و یک اتفاق ناگواری برای دختر خانم محترمی در تهران افتاد و دشمن آمد موج سواری کند و فتنه بزرگی را در پاییز ۱۴۰۱ آغاز کرد، از کردستان عراق سلاح سرازیر شد و مسائل دیگری که موضوع جلسه مجلس و کشور با مشکلات مواجه شد و بلافاصله شهید رئیسی شورایی ذیل شورای عالی امنیت ملی ایجاد کرد و در هفته ۲ تا ۳ جلسه موضوع را مدیریت و مسأله امنیت را اداره کردند.
* شهید رئیسی اعتقاد راسخ داشت که مردم اصل هستند و نگاه خاصی به بسیج داشت و این موارد جزء اصول اعتقادی شهید رئیسی بود.
* شهید رئیسی به پیشرفت کمی و کیفی نیروهای مسلح توجه خاص داشت. او به معیشت نیروهای مسلح توجه ویژه داشت و سعی داشت این مسائل را حل کند و این نگاه بسیار ارزشمند و ضروری بود.
* شهید رئیسی اگر جایی نقصان و خطایی میدید میایستاد و مطالبه میکرد، در حادثه ۸ مهر ۱۴۰۱ در زاهدان او به من دستور داد که واقعیت را بررسی کنید و با خاطیان برخورد کنید و تیم حفاظت ما پیش از این ماجرا در آنجا مستقر شده بود و اعتقاد راسخ شهید رئیسی در این امور مشهود بود.
* دشمن با ابزار امپراتوری رسانهای خود و ذهن جوانان تأثیر گذاشته است و شاهد نسلی در بخشی از جامعه هستیم که شکل دیگری فکر میکنند، مشی دیگری دارند و شهید رئیسی بر ضرورت کار عمیق فرهنگی و شناختی برای نوجوانان و جوانان تأکید داشت.
* شهید رئیسی دستی به سر سربازان میکشید و فوقالعاده ارزشمندتر از این بود که حقوقشان اندکی افزایش یابد و اینها جزء اصولی بود که شهید رئیسی به آنها اعتقاد داشت.
* صادرات صنایع دفاعی در دوره سه سال شهید رئیسی ۳ برابر شد و در رابطه با تأمین تجهیزات اساسی نیروهای مسلح نیز شهید رئیسی تصمیماتی گرفت که معلوم بود در دوره مسئولیتی او خاتمه پیدا نمیکند، منابعی را تخصیص داد که نتیجه آن را بعدها دیگران با افتتاح و مباهات به آنها پیگیری خواهند کرد و این شهید افق دورتری را میدید و تصمیمات اساسی در تأمین تجهیزات اساسی نیروهای مسلح اتخاذ کرد.
* انسداد مرزهای شرقی کشور در برابر عبور غیر مجاز به اتباع بیگانه، مواد مخدر، سلاح و مهمات، تروریست و دیگر مسائل در این مرز ۲۰۰۰ کیلومتری موضوعی نبود که با کارهای موضعی و مقطعی بتوان آن را مدیریت کرد و در دولت شهید رئیسی به این نحو پیش رفت که مرزهای شرقی کشور به نحو اساسی انسداد یابد و آرامشی نسبت به انتقال انبوه جمعیت از مرزهای شرقی و انتقال تروریست و سلاح ایجاد کنیم که به لطف خدا به جز ۲۰۰ و ۳۰۰ کیلومتر در غرب به سامان رسیده است و سالانه ۶۰۰ کیلومتر ادامه خواهد یافت و ظرف سه سال آینده این طرح به اتمام خواهد رسید.
* توجه به پدافند غیرعامل در دوره شهید رئیسی در قانون نهایی شد و دولت آن را ابلاغ کرد و اهتمام به این مسأله مضاعف شد، استانداران و مسئولین منصوب شهید رئیسی نوعاً همراه و همدل نیروهای مسلح بودند.
* توسعه تعامل و همکاری فی مابین نیروهای مسلح و دولت از جمله اقدامات اساسی شهید رئیسی در حوزه دفاعی و امنیتی به حساب میآید. البته این شهید در مدیریت بلایای طبیعی و حوادث و سوانح از نیروهای مسلح مطالبه میکردند و قدردان این همکاری بودند.
* کارهای اساسی در حوزه دفاع و امنیت در دوره شهید رئیسی انجام شد و اینها مسیرهای ماندگاری است که آینده دفاع و امنیت کشور را به خوبی رقم خواهد زد و بارگذاری آنها در دولت شهید رئیسی انجام شده است، بیان من به این معنی نیست که سایر دولتها در این زمینهها کوتاهی کردند و هر کدام در جایگاه خود و با ظرأفت و دقت باید سنجیده شود.
* شهادت میدهم به عنوان کسی که با چندین دولت کار کردهام دولت شهید رئیسی در اموری که عرض کردم کاملاً ممتاز بود. باید این مشی استخراج و تدوین شود و مشی حکمرانان آینده کشور شود.
منبع: ایلنا