به گزارش سایت خبری پُرسون، امیرحسین کاوه فعال صنعتی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: تغییر ساعت هر شش ماه یکبار، کار بسیار بغرنج و برهم زننده نظم و انضباط برنامههای کاری، پروازها و ساعت زیستی مردم است؛ بنابراین مهم است برای این کار که شش ماه قرار است بر ساعت بیدارشدن، حضورغیاب و هزینههای گزافی که ایجاد میکند، لازم است تحقیقات درست و کارشناسی اصولی انجام شود.
وی افزود: از آنجا که تحقیقات در کشور بودجه مناسب ندارد و تا تحقیقات صورت گیرد، ممکن است موضوع تصویب یا رد شود، بهتر است از راه میانبر که تجربه تحقیقاتی کشورهای دیگر است، استفاده شود.
وی در ادامه با بیان اینکه کشور آمریکا و چند کشور اروپایی تغییر ساعت داشتهاند، گفت: براساس اصل مطلب که همه عنوان میکنند، صرفه جویی در انرژی است، اما طبق تحقیقات در کشورهای دیگر مشخص شد که حداکثر نیم تا یک درصد صرفه جویی در انرژی میشود.
وی افزود: در کشور ما هم چندبار تحقیقات صورت گرفته، اما دیده شده که بی اثر است. در برخی دیگر از کشورها طبق تحقیقات دیده شده، مصرف انرژی بیشتر هم شده است. زیرا زندگی در جریان است و حتی کارمندان به دنبال شغل دوم هم میروند.
وی افزود: بنابراین براساس تحقیقات جهانی، تغییر ساعت سبب کاهش چشم گیر انرژی نمیشود و صرفه جویی نیم تا یک درصد انرژی در رفع ناترازی و صرفه جویی انرژی تاثیری ندارد و باید راهکارهایی مثل نوسازی نیروگاهها در برنامه باشد که بسیار فرسوده هستند و بهرهوری بسیار پایینی دارند. در خطوط انتقال هم با کاهش بهره وری مواجه هستیم.
کاوه همچنین در پایان سخنان گفت: باید دستگاههای پرمصرف با تغییر تکنولوژی بهبود یابند، زیرا اینکار ۳۰ درصد کاهش مصرف به همراه خواهد داشت؛ بنابراین به دولت توصیه میکنم به تحقیقات بین المللی در این زمینه توجه کند و وقت خود را با کارهای پرسروصدا و بی اثر هدر ندهد.
منبع: پُرسون