به گزارش سایت خبری پُرسون، به نقل از «اسپکتیتور»، پکن و واشنگتن در نهایت به توافقی دست یافتند که براساس آن تعرفههای ۱۴۵ درصدی آمریکا بر کالاهای وارداتی از چین به ۳۰ درصد میرسد و طرف مقابل نیز عوارض ۱۲۵ درصدی بر واردات از ایالات متحده را به ۱۰ درصد کاهش میدهد. بدین ترتیب بنادر بزرگ در دو سوی اقیانوس آرام دوباره کار را از سر می گیرند و کارخانهها در سراسر چین به روال قبلی بازمیگردند. اقتصاد جهانی بار دیگر شروع به حرکت می کند، اما نکته حائز اهمیت پیروز جنگ تعرفههاست که کسی جز چین نیست.
تحلیلگر این نشریه، با تاکید بر این نکته که توافق حاصل شده میان دو طرف ۹۰ روزه خواهد بود، توافق در سه ماه آینده را دائمیتر ارزیابی کرد و افزود: اگرچه تعرفه ۳۰ درصدی طرف آمریکایی بر کالاهای وارداتی از چین همچنان قابل توجه است، اما تولیدکنندگان چینی آنقدر رقابتی هستند و در بهرهوری به اندازهای پیشرفت کردهاند که میتوانند وضعیت موجود را بدون آسیب زیاد مدیریت کنند. علاوه بر این، نکته مهمتر آن است چین برای دستیابی به این توافق، امتیازات بسیار کمی داده و بازار خود را به روی غولهای فناوری آمریکایی باز نکرده، با کاهش واردات از طریق اقیانوس آرام و خرید هواپیما و داروی بیشتر از واشنگتن موافقت ننموده و اساسا از تلاشهایش برای ورود به فناوریهای سطح بالا مانند هوش مصنوعی و هوافضا پاپس نکشیده است.
در عوض ترامپ به دلیل آگاهی از تاثیر بالقوه و ویرانگر قطع واردات چین بر اقتصاد ایالات متحده، از تعرفهها چشمپوشی کرد. زیرا او آماده رشد اجتنابناپذیر تورم یا رکود احتمالی نبود. این یک پیروزی واضح چین در برابر آمریکا است و در واقع این واشنگتن است که بیش از پکن به این رابطه وابسته است.
نویسنده در پایان خاطرنشان کرده است: حال که این موضوع روشن شده، ایالات متحده به این زودیها جنگ تجاری دیگری آغاز نخواهد کرد و بدین ترتیب چین میتواند برنامه بلندمدت خود برای تبدیل به اقتصاد اول جهان از سر بگیرد.
براساس بیانیه ای که چین و آمریکا دیروز دوشنبه منتشر کردند، پس از مذاکرات تجاری دو کشور در سوئیس، اعلام گردید که اصلاحات تعرفهها از روز چهارشنبه ۱۴ مه (۲۴ اردیبهشت) اعمال میشود.
منبع: ایرنا