به گزارش سایت خبری پُرسون، از فارس؛ در جلسه با مجمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (رضواناللهعلیه) حسینعلی امیری با تأکید بر اینکه مسئله انرژی دیگر یک موضوع صرفاً معمولی نیست، گفت: سرمایه گذاری در حوزه استفاده از انرژی خورشیدی یک فرصت برای استان فارس است که نباید مغفول بماند.
وی افزود: با توجه به روند افزایش دما در کشور، مخصوصاً در فصل تابستان و نیاز شدید به مصرف برق، ناترازی انرژی باید بهصورت ویژه و با نگاه مدیریت بحران بررسی شود.
امیری اضافه کرد: برنامهریزیهای معمولی و بلندمدت کفایت نمیکند؛ بلکه نیازمند تصمیمگیریهای فوری و عملیاتی هستیم.
استاندار فارس با اشاره به بازدیدها و جلسات خود در مناطق مختلف استان خاطرنشان کرد: در سفرهایی که به شهرستانها دارم، مردم گلایه دارند در حالیکه بخشی از قطعیها به اجبار برای جلوگیری از خاموشی سراسری انجام میشود و فرمانداران باید در این زمینه مردم را اقناع نمایند.
امیری تصریح کرد: از آبان ماه سال گذشته وقت زیادی برای حل مسئله ناترازی انرژی و پیگیری نیروگاههای خورشیدی در مجموعه استانداری صرف شده است و باید سرعت اجرای کار چند برابر شود.
وی افزود: اگر کشور تصمیم گرفته به سمت انرژی خورشیدی برود، باید همه دستگاهها در این زمینه همکاری نمایند و این امر تنها مختص به وزارت کشور نیست.
امیری با بیان اینکه با وصف واگذاری زمین به سرمایهگذاران باید اقدام جدی صورت بگیرد، خاطر نشان کرد: در زمینه واگذاری زمین بایستی زمانبندی مشخص و ضمانت اجرایی داشته باشیم.
وی تأکید کرد: اگر سرمایهگذاری در یک بازه زمانی معقول کار را شروع نکند، بایستی زمین از وی پس گرفته و به دیگری واگذار شود.
استاندار فارس همچنین بر لزوم هماهنگی دستگاههای اجرایی در این زمینه تأکید کرد و گفت: برق منطقهای، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و سایر دستگاههای مرتبط باید با نگاه جهادی و پاسخگو وارد شوند.
وی همچنین در این زمینه تسریع روند کار و صدور سریع استعلامات را خواستار شد.
استاندار فارس با بیان این که صدور مجوز نیروگاههای خورشیدی را در کمترین زمان ممکن صادر میکنیم، اظهار کرد: هیچ پروژهای در استان، به دلیل بروکراسی نباید معطل بماند.
امیری همچنین تأمین زمین و هماهنگی با وزارت نیرو را از اقداماتی دانست که در جهت تسریع روند احداث نیروگاهها انجام پذیرفته است.
وی اضافه کرد: اگر امکان انجام کاری وجود ندارد، باید به صورت صریح و روشن با ذکر دلیل بیان شود در غیر این صورت هیچ بهانهای برای تعلل قابل قبول نیست.
امیری همچنین خطاب به کمیته امداد امام خمینی(ره) اظهار داشت: با توجه به آمادگی استان، انتظار داریم که سهم ویژهای از برنامه توسعه ۱۰ هزار مگاواتی انرژیهای تجدیدپذیر به فارس اختصاص یابد.
امیری در پایان با تخصیص۹۳۰ هکتار زمین برای احداث پنلهای خورشیدی اظهار داشت: استان فارس با توجه به اقلیم و همچنین پهنههای وسیع زمین، ظرفیت فوقالعادهای در زمینه انرژی خورشیدی دارد از این رو بایستی در فارس الگویی موفق ارائه دهیم تا به عنوان نمونه در سطح کشور معرفی شود.
سهم چشمگیر کمیته امداد در توسعه نیروگاههای خورشیدی
در این نشست همچنین محمد امید، رئیس مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (ره)، از برنامه گسترده این نهاد برای ایجاد مزارع خورشیدی در استان فارس خبر داد.
وی با اشاره به ظرفیت عظیم انرژی خورشیدی در کشور گفت: از مجموع ۸۱۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه در کشور، حدود ۷۵ درصد آن در قالب پروژههای حمایتی و عمدتاً توسط کمیته امداد راهاندازی شده است.که نیاز کشور به انرژی نیروگاه خورشیدی ۲۰هزار مگاوات است
به گفته رئیس مجمع اقتصادی کمیته امداد امام(ره)، این نهاد برای تأمین اقلام مورد نیاز پروژهها در سراسر کشور اقدام کرده و در بسیاری از موارد بدون سود اقتصادی، قیمتها را کاهش داده است تا اقشار کمبرخوردار متضرر نشوند.
امید همچنین گفت: «در فارس، ۹ سایت در شهرستانهای استان با ظرفیت ۲۰ مگاوات برای توسعه نیروگاههای حمایتی پیشبینی شده است. استان قابلیت تأمین ۴۵۰ مگاوات انرژی خورشیدی را دارد.»
رئیس مجتمع اقتصادی کمیته امداد همچنین از لزوم ارتقای سقف تسهیلات بانکی سخن گفت و تأکید کرد: با نرخهای فعلی نمیتوان پروژهها را بهصرفه اجرا کرد؛ تقاضا داریم رقم وامها افزایش یابد.
جمعبندی و مصوبات نهایی جلسه
در این جلسه همچنین مقرر شد مزارع خورشیدی در استان فارس توسط مجتمع اقتصادی کمیته امداد با هماهنگی استانداری و در چارچوب اراضی مناسب و دارای توجیه فنی ایجاد و ظرف حداکثر یک ماه آینده واگذار گردد.
کلیه دستگاههای اجرایی ذیربط موظف شدند ظرف یک ماه مجوزهای لازم برای آغاز پروژهها را صادر کنند.
مقرر شد عواید حاصل از این پروژهها به نفع محرومان استان از طریق کمیته امداد هزینه شود.
۹ سایت مشخصشده با ظرفیت ۲۰ مگاوات و زمینهای پالایششده تا ۶۰۰۰ هکتار برای این منظور اختصاص مییابد؛ از این میزان، تاکنون ۹۳۳ هکتار تخصیص داده شده است.
دستگاههایی مانند برق منطقهای، منابع طبیعی، امور اراضی و... موظف شدند بهسرعت زمینهای مناسب را معرفی، نقشه اطلس آن را نهایی و به سرمایهگذاران تحویل دهند.
مقرر شد در قراردادهای واگذاری زمین به سرمایهگذاران، مهلت مشخص برای آغاز عملیات اجرایی قید شود تا از طولانیشدن پروژهها جلوگیری شود.
منبع: استانداری فارس