جالب و شنیدنی؛ 8 راز شگفت انگیز طول عمر ژاپنی‌ها

گزارش‌های منتشر شده در مجله‌ی اروپایی تغذیه بالینی (Nature.cog) حاکی از آن است که متوسط عمر قابل‌پیش‌بینی ژاپنی‌ها در طول این سال‌ها افزایش و میزان مرگ و میرها بر اثر امراض قلبی و سرطان به ویژه سینه و پروستات شکل قابل ملاحظه‌ای کاهش یافته‌است.
تصویر جالب و شنیدنی؛ 8 راز شگفت انگیز طول عمر ژاپنی‌ها

به گزارش سایت خبری پُرسون، بنا بر این گزارش‌ها، این امر به دلایل مختلفی از جمله سبک‌زندگی سالم، زندگی در محیط تمیز، و همچنین خوردن غذاها در ساعت‌های مشخص، و به پیروی از سیستم غذایی سالم بازمی‌گردد. در این گزارش براساس آنچه در دو سایت (Times Now News) و (World Economic Forum) آمده به شرح زیر است:

1. فلسفه‌ی شادی

ژاپنی‌ها در زندگی پیروی فلسفه‌ای به نام «جستجوی‌شادی» هستند. این فلسفه با هدف‌گذاری زندگی معنا پیدا می‌کند. آنها به جای زندگی کورکورانه و به اصطلا «باری به هر جهت»، اهدافی برای خود تعیین می‌کنند. این امر باعث کشف امکاناتشان می‌شود. در جهان پیرامون تأثیر می‌گذارند. دانشمندان می‌گویند این امر باعث احساس قدردانی از خود می‌شود و سلامت جسمی و روحی به همراه دارد.

2. ژن‌های خوب

ژاپنی ها جدا از مراقبت‌های بهداشتی و رژیم غذایی خوب، به دلیل داشتن دو ژن به طور خاص، دارای مزیت ژنتیکی هستند، این دو ژن عبارت است از: DNA 5178 و ND2-237 که ژنوتیپ غالب در بین جمعیت ژاپنی‌ها است.

هر ژاپنی این نوع ژن را ندارد، اما بیشتر در میان افرادی که طول عمر بیشتری دارند رایج است. به نظر می‌رسد این ژن‌ها با جلوگیری از بیماری‌های مرتبط با افزایش سن مانند دیابت نوع ۲، سکته مغزی، حملات قلبی و بیماری‌های قلبی عروقی، طول عمر را افزایش می‌دهند.

3. عشق ژاپنی‌ها به قدم زدن و بالارفتن از پله‌ها

علیرغم پیشرفت بزرگی که ژاپنی‌ها در زمینه تولید خودروها و موتورسیکلت‌های لوکس دارند، یک ژاپنی معمولی دوست دارد فعال بماند، راه برود و از پله ها بالا برود و این تحرک به تناسب اندام بالای آنها حتی در زمان سالمندی کمک می‌کند.

4. آهارا هاچا بون‌می 腹 八分 目 Hara hachi bun mi

یک مفهوم ژاپنی «هارا هاچا‌ بون‌ می» وجود دارد، به این معنی که فرد باید فقط تا زمانی که ۸۰ درصد معده‌اش پر می‌شود غذا بخورد، «یک سوم معده را باید با مایعات، یک سوم دیگر را با غذا پر کنید و بقیه را خالی بگذارد».

ژاپنی‌ها آهسته غذا می‌خورند. معمولاً مغز حداقل ۲۰ دقیقه طول می‌کشد تا سیگنالی از بدن مبنی بر سیر شدن دریافت کند، و به همین علت قبل از سیر شدن، دست از غذا خوردن برمی‌دارندآ

پس می‌توان اینگونه خلاصه کرد: آنها فقط ۸۰ درصد معده خود را پر می‌کنند. قبل از سیر شدن دست از غذا خوردن برمی‌دارند و غذا را در ظرف‌های کوچک سرو می‌کنند.

5. آداب خوردن غذا، آهسته و آرام، روی زمین، کنار خانواده

موضوع مهم دیگری نیز در رابطه با غذا وجود دارد و آن احترام به اصولی است که به «اصول زمان صرف غذا» معروف است؛ خانواده‌ها در کنار هم نشسته روی زمین و با استفاده از چاپستیک غذا می‌خورند که روند غذا خوردن را بسیار کندتر می‌کند. رژیم غذایی ژاپنی سبک و متعادل است و بر خوردن غذاهای اصلی مانند جلبک دریایی، میوه‌های فصلی، ماهی‌های غنی از امگا سه، برنج، غلات، توفو، سویا، سبزیجات سبز و خام تمرکز دارد که دارای چربی‌های اشباع شده و قند کم و مواد معدنی و پروتئین فراوان هستند. که یکی از دلایل اصلی پایین بودن نرخ چاقی در ژاپن است.

6. ژاپنی‌ها تمیزی و بهداشت را دوست دارند

ژاپنی‌ها از محیطی تمیز و سیستم مراقبت بهداشتی پیشرفته لذت می‌برند، زیرا کمپین‌های بهداشتی منظم زیادی وجود دارد که مردم را به سمت شیوه‌های زندگی سالم هدایت می‌کند، مانند تبلیغات کاهش مصرف نمک و درمان رایگان برای سل.

تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری ژاپن در سلامت عمومی در دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ برای ایجاد یک فرهنگ آگاهانه بهداشتی به ثمر نشسته است، امروز ژاپنی‌ها علاقه زیادی به اقدامات بهداشتی مانند دفن زباله برای بهداشت محیط زیست دارند.

7. نوشیدن چای

چه کسی در مورد مراسم چای ژاپنی چیزی نشنیده‌است؟ چای یک نوشیدنی ژاپنی باستانی، سرشار از آنتی اکسیدان است که سیستم ایمنی را تقویت و به مبارزه با سرطان و به هضم غذا کمک می‌کند، سطح انرژی را افزایش می‌دهد و فشار خون را تنظیم می‌کند. برخی می‌گویند عناصر موجود در نوشیدنی چای سلامت سلولی را تقویت می‌کند و به سلول‌های عصبی برای مقابله با زوال عقل ناشی از افزایش سن کمک می‌کند.

8. لذت بردن از حضور سالمندان

مردم ژاپن برای سالمندان احترام زیادی قائلند و حضور آنها را در خانه ترجیح می‌دهند. ژاپنی‌ها برخلاف غربیان، سالمندان را به خانه سالمندان نمی‌سپارند و از حضور و موهبت وجود آنها کمال استفاده را می‌برند.

منبع: تابناک باتو

942835

سازمان آگهی های پرسون