مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس:

سعدی شاعر عدالت بود/ سعدی گفت‌وگوی اصیل انسانی‌ است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در آیین بزرگداشت هفته سعدی گفت: سعدی شاعر عدالت بود، راوی رنج تهیدستان، و مبلغ مهر و دوستی، بازگشت به سعدی، بازگشت به گفت‌وگوی اصیل انسانی‌است.
تصویر سعدی شاعر عدالت بود/ سعدی گفت‌وگوی اصیل انسانی‌ است

به گزارش سایت خبری پُرسون، از فارس؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس شامگاه شنبه در آیین بزرگداشت هفته سعدی گفت: امروز در جهانی که بیش از هر زمان دیگری به صدای خردمندانه‌، آرام و انسانی نیاز دارد، بازگشت به سعدی، بازگشت به گفت‌وگوی اصیل انسانی‌است.

مهدی رنجبر اظهار کرد: امروز در آغازین روز از هفته بزرگداشت جهانی شیخ اجل، گرد هم آمده‌ایم تا بزرگ‌مردی از دیار سخن، استادِ بی‌بدیلِ نثر و نظم، حکیمِ نازک‌خیالِ شیراز، سعدی شیرین‌سخن را گرامی بداریم؛ مردی که قرن‌هاست کلامش نه‌تنها بر لب ایرانیان، که بر زبان جهانیان جاری‌ست.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: سعدی، فرزند مهر و معرفت، در بوستانش از فضیلت‌ها گفت و در گلستانش، از انسان. او معلم جان‌ها بود؛ نه از برای اندرز خشک، که با بیانی شیرین، با نگاهی عاشقانه، با قلبی تپنده برای انسان و انسانیت.

او اضافه کرد: کلام سعدی، آیینه‌ای‌است که در آن، نه‌فقط چهره‌ ایران، بلکه چهره‌ تمام بشریت را می‌توان دید. او شاعر عدالت بود، راوی رنج تهیدستان، و مبلغ مهر و دوستی.

رنجبر یادآور شد: سعدی نه تنها شاعر بزرگ اخلاق و معرفت بود بلکه نمونه‌ٔ تمام‌عیاری از مداراگری، گفت‌وگومداری و فرهنگ‌دوستی بود؛ مردی که در هر سطر کلامش، مهربانی موج می‌زند و در هر حکایتش، خرد و انسانیت تنیده شده است.

او که معتقد است سعدی، اهل گفت‌وگو بود نه ستیز، ادامه داد: سعدی شیرینی بیان را با عمق معنا درآمیخت، چنان‌که تلخی حقیقت را نیز در جامی از لطف و لبخند به مخاطب می‌نوشاند؛ این ویژگی را مردم شیراز، پارس و ایرانیان از او به ارث برده‌اند، مردمانی که سخن‌پرورند، مردمانی که قرن‌هاست با زبان مهر، با روح صلح با لبخند و با احترام به دیگری زیسته‌اند.

رنجبر گفت: شاید راز ماندگاری سعدی نیز در همین باشد که کلامش نه زبانی برای سلطه، بلکه پلی برای تفاهم است؛ نه ابزاری برای قضاوت، بلکه چراغی برای درک متقابل و امروز در جهانی که بیش از هر زمان دیگری به صدای خردمندانه‌، آرام و انسانی نیاز دارد، بازگشت به سعدی، بازگشت به گفت‌وگوی اصیل انسانی‌ست.

منبع: اداره کل ارشاد فارس

932228

سازمان آگهی های پرسون